lo carrer del riu

lo carrer del riu

16 de desembre, 2007

Carod-Rovira: "si Catalunya fos estat ja tindríem Premi Nobel de Literatura"

El vicepresident del Govern, Josep Lluís Carod-Rovira, ha elogiat, durant el seu parlament a la Nit de Santa Llúcia celebrada a Reus, 'l'alt nivell' de la literatura catalana i de la cultura del país en general. 'Si Catalunya fos estat, ja tindríem Premi Nobel de Literatura', ha dit. Carod ha manifestat: 'La nostra cultura és més gran que la d'altres països amb una demografia més gran'. La 57a Nit de Santa Llúcia, la Festa de les Lletres Catalanes, ha reunit a Reus prop d'un miler de persones. Durant la vetllada s'han donat un total de quinze premis, d'entre els quals destaca el 48è Premi Sant Jordi, dotat amb 60.000 euros, que ha recaigut en el lleidatà Pep Coll per 'Les senyoretes de Lourdes'. L'obra finalista ha estat 'L'hora quieta' de Maria Dolors Farrés.

Durant el seu discurs, Carod-Rovira ha lamentat també que el català no sigui una llengua oficial 'ni al parlament europeu ni al parlament de l'estat', i ha expressat que el català 'es mereix més del que té'.

El vicepresident del Govern també s'ha referit al tancament de repetidors de TV3 al País Valencià. Ha manifestat que 'TV3 no ha de ser governamental, sinó nacional', i ha reivindicat que 'ningú pot posar obstacles a la llibertat d'informació ni traves als repetidors'.

Montilla: "Els diputats del PSC no van a Madrid a fer l'indio, sinó a treballar per l'Estatut"

Montilla ha participat a l'acte de proclamació de la ministra Carme Chacón com a número u dels socialistes catalans per Barcelona en les pròximes eleccions generals de març. El president català i primer secretari del PSC, José Montilla, ha afirmat avui que els diputats i senadors del PSC al Congrés "no van a Madrid a fer l'indio" ni a "fer-hi comèdia", sinó que hi van a treballar com a "garants" del desenvolupament del nou Estatut català.

Dissabte, el vicepresident de la Generalitat i líder d'ERC va criticar el PSC en el consell nacional dels republicans perquè "no estan ni a la manifestació (en al·lusió a la de l'1 de desembre) ni al Congrés", on els socialistes catalans no tenen un grup propi, la qual cosa els fa "invisibles", ha dit Carod.

"Els diputats socialistes treballen per Catalunya de forma efectiva, real, no com els diputats de CiU, que diuen defensar els interessos de Catalunya i actuen en les Corts Generals generant perjudicis directes amb el seu veto als Pressupostos de l'Estat", ha denunciat el primer secretari del PSC.

«La impotència del PSC és veure que la Catalunya real té molt de nacional»

El dirigent republicà afirma que «si el Tribunal Constitucional tomba el finançament, hem d'anar a votar el concert». Considera que «ERC ha de fer un procés d'obertura i aglutinar tot el sobiranisme d'esquerra i un esforç de cohesió interna»

De traca. L'economia s'enfonsa perquè deixem massa propines al bar !!!

Solbes diu que la població "no ha interioritzat què val un euro", cosa que ha provocat la inflació. Solbes 171207 COMr El vicepresident segon del govern espanyol i ministre d'Economia i Hisenda, Pedro Solbes, ha assenyalat que la població de l'estat espanyol "no ha interioritzat encara què val un euro", cosa que pot considerar-se com un dels factors de l'increment de la inflació, que en els últims dotze mesos va registrar un alça del 4,1%.

Solbes ha reconegut que l'euro ha tingut efectes inflacionistas en productes de baix valor i en el diferencial d'inflació respecte a Europa. Un fet, segons ha explicat, que es pot veure en el comportament dels ciutadans en deixar les propines en restaurants o cafeteries.

"No sabem encara que 20 cèntims d'€ són 32 pessetes i que un euro són 160 pessetes", ha assenyalat Solbes, qui ha afegit que en un bar els ciutadans poden arribar a donar propines de fins al 50% del valor del producte.

-ZP ha dit que si no ens arriba pel marisc, que per Nadal mengem conill, que és molt sa i més barat.

ERC aprova a Bellpuig totes les llistes electorals per a les properes eleccions generals al Congrés dels Diputats i al Senat

Ridao 161207 CATinfo La direcció d'Esquerra no va tenir problemes importants per a aconseguir ahir el recolzament majoritari del consell nacional per confeccionar les llistes de cara a les eleccions generals del pròxim març. Joan Ridao va ser confirmat com cap de llista per Barcelona amb el vot de 109 consellers, el rebuig de 27 i l'abstenció de 10, el que suposa un suport del 76% dels votants. Ridao 171207 RAC1 El consell nacional va aprovar les llistes que amb anterioritat havia elaborat la direcció, va treure endavant el document amb les directrius del que haurà de ser el programa electoral del partit i va aconseguir que la majoria de consellers no acceptessin deixar en suspens la ratificació de la llista de Tarragona, tal com pretenien els crítics. Aquests no van aconseguir reunir les signatures de 36 consellers que els haurien permès demanar una votació del consell per a decidir si es deixava o no sobre la taula la ratificació de la llista.

En aquesta circumscripció, l'executiva va decidir situar com cap de llista al senador Lluís Aragonès, mentre que els crítics reclamaven que aquesta plaça fora per a Jaume Renyer, al que la cúpula va situar en el segon lloc. La direcció va tornar a rebutjar aquesta exigència amb l'argument que els integrants de la província de Tarragona pertanyen a dues diferents federacions territorials: la del Camp de Tarragona i la de les Terres de l'Ebre.

L'enfrontament entre oficialistes i crítics també es dóna a Lleida. En aquest cas no va haver batalla prèvia ja que, abans d'iniciar-se el consell, el crític Antoni Bertran, en un gest de protesta per no ser el candidat provincial, va renunciar a ser el segon de la llista i va demanar passar a ser l'últim.

APROVACIO CANDIDATURES D'ESQUERRA (Post del Bloc de Pere Muñoz de Flix)