lo carrer del riu

lo carrer del riu

10 de desembre, 2007

Kosovo intentar pactar amb els EUA i la UE la proclamació unilateral de la independència

Els líders albanokosovars han ratificat la seva voluntat de coordinar una eventual proclamació unilateral de la independència de Kosovo amb els Estats Units i la Unió Europea per assegurar-se el reconeixement internacional.

El termini de negociacions de 120 dies, imposat per l'ONU, ha vençut avui sense acord i ara la província sèrbia de majoria albanesa entra en una fase d'incertesa sobre el seu futur estatus. Després d'una reunió dels màxims líders del Govern i de l'oposició, el portaveu albanokosovar Skender Hyseni ha anunciat que els pròxims dies s'iniciaran consultes internacionals sobre els pròxims passos per a la proclamació de la independència.

Tresserras expressa el seu rebuig pel tancament de La Carrasqueta

Tresserras 101207 CATr El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha expressat el seu "rebuig" i malestar pel tancament del repetidor de la Carrasqueta, que distribueix el senyal de TV3 a les comarques d'Alacant, per part del govern valencià. Amb tot, Tresserras confia que aquesta "interferència" en les negociacions no impedirà arribar a un acord sobre la reciprocitat d'emissions entre Catalunya i el País Valencià. Tresserras considera que aquest tancament "no calia" executar-lo perquè s'està negociant una solució i ho ha atribuït a una "mesura de força" en un context preelectoral. El conseller ha assegurat que aquest dilluns al matí mateix es posarà en contacte amb el govern valencià per fer-los arribar la seva queixa. El tancament es va fer efectiu aquest diumenge a la nit, sense previ avís.

El Centre d'Empreses La Ribera de Flix comença a oferir locals equipats amb serveis a les empreses del municipi

El Centre d'Empreses La Ribera, ubicat al Polígon Industrial La Devesa de Flix, ha començat a oferir els seus espais d'ús per a lloguer mensual. Entre els serveis principals inclosos hi ha l'ús exclusiu dels mòduls, dotats amb instal·lació elèctrica, climatització als despatxos i zones comunes; xarxa de telefonia IP i connexió ADSL amb trucades nacionals incloses; connexió de TV als despatxos, consums de climatització (fred/calor) i llum en el cas dels despatxos; sistema d'alarma amb sensors de moviment i vigilància amb càmeres interiors i perimetrals; instal·lació i manteniment d'extintors en zones comunes; assegurança de responsabilitat civil en zones comunes; neteja d'espais comuns, assessorament i informació sobre línies d'ajuts i subvencions, etc. També possibilita un seguit de serveis optatius segons disponibilitat tarifa vigent.

Catalunya, Euskadi i Galícia signen una declaració perquè l'estat espanyol reconegui la seva singularitat cultural

Els consellers de cultura de Catalunya, Euskadi i Galícia han signat aquest dilluns la 'Declaració de Santiago' amb el propòsit que l'estat espanyol reconegui la seva singularitat cultural, i a través de la qual iniciar vies de col·laboració entre els tres països.

El conseller Joan Manuel Tresserras ha explicat que 'som tres cultures, tres nacions', que volen 'explorar' vies de col·laboració per veure què poden aportar al món des de la seva 'singularitat'. I ha afegit que 'no es pot veure la realitat singular' de Catalunya, Euskadi i Galícia com una 'anomalia' perquè 'ningú', en un estat democràtic, 'pot ignorar aquesta realitat'. A més, el titular de cultura català ha dit que no 'aspirem' a ser considerats 'una excepció', sinó a fer una 'aportació normal i potent' des de la 'nostra singularitat'.

Més de 100 ajuntaments demanen el retorn immediat dels 'papers de Salamanca'

Més de 100 ajuntaments de tot el territori català s'han adherit a la moció de la Comissió de la Dignitat pel retorn immediat dels 'papers de Salamanca'. Després de l'èxit de l'acte al Palau Sant Jordi, el passat 21 d'octubre, diversos consistoris han fet arribar a la comissió el seu suport a les idees expressades en aquella ocasió. Municipis de tota Catalunya s'han adherit a la moció que proposa adherir-se a la denúncia feta per la Comissió de la Dignitat que demana al ministre de Cultura, César Antonio Molina Sánchez, que 'immediatament prossegueixi, en cooperació amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el procés d'identificació dels documents i objectes catalans de l'Arxiu de la Guerra Civil requisats a persones i entitats catalanes'.

El govern valencià tanca el repetidor de TV3 a Alacant

El tancament s'ha fet sense avisar, per evitar concentracions com les del mes d'abril passat. TV3 ja no es pot veure a les comarques d'Alacant, al País Valencià. Acció Cultural del País Valencià ha informat a Televisió de Catalunya que un tècnic de la Generalitat valenciana ha precintat el repetidor de TV3 a la Carrasqueta, entre l'Alcoià i l'Alacantí.

El tancament s'ha fet sense avisar, per evitar concentracions com les que el mes d'abril passat van impedir que funcionaris judicials precintessin el repetidor de TVC. Precisament aquest dilluns, es complia el termini donat pel jutge al govern valencià perquè fes efectiu el tancament forçós de les instal·lacions.

Des d'Acció Cultural del País Valencià s'ha instat els governs català i valencià que accelerin les negociacions perquè hi hagi reciprocitat en les emissions de TV3 i Canal 9 a tots dos territoris. Ara per ara, TVC no es pot veure a Alacant si no és per satèl·lit.

40 anys sense Otis Redding "King Of Soul".

Otis Redding només tenia 26 anys i un futur brillant quan l'avió en què viatjava amb la seva banda es va estavellar de camí a Madison (Wisconsin) per a un concert. Era el 10 de desembre del 1967 quan la notícia va commocionar el món i la música soul va perdre el seu artista més influent.

Als 60, el soul va representar molt més que diversió i ball. En certa manera també va ser la banda sonora irrepetible del moviment pels drets civils i la igualtat a les ciutats segregades del sud profund dels EUA. Poques vegades un gènere musical ha estat tan relacionat amb els canvis que passaven en la societat i ràpidament va enlairar els seus mites. Redding va ser un dels escollits i es va convertir en la figura clau de la música negra d'aquella dècada.

Otis Redding - I've been loving you...

Wiquipedia: Otis Redding