lo carrer del riu

lo carrer del riu

28 de març, 2009

Ai, dilluns !!!

La nit de dissabte a diumenge, com cada últim diumenge de març, passarem a l'horari d'estiu. A les dues caldrà avançar els rellotges una hora, una mesura que és de compliment obligatori per a tots els estats membres de la Unió Europea, d'acord amb la directiva comunitària del 19 de gener de 2001. L'objectiu d'aquest canvi, i també de l'endarreriment del rellotge l'últim diumenge d'octubre, és estalviar energia. T'ho creus?

Milers de manifestants per reclamar solucions a la crisi

Menos corbates i més coneixement!!! Milers de manifestants han reclamat avui a Londres que els dirigents mundials prenguin mesures eficaces per erradicar la pobresa, garantir els llocs de feina dels treballadors i encarar el canvi climàtic. La protesta es duu a terme uns dies abans que comenci a la capital anglesa la cimera del G-20. També avui se n'han fet a Alacant, València i Barcelona per a exigir 'que la crisi la paguin els rics'. La de Barcelona ha aplegat uns tres mil manifestants.

Les manifestacions coincideixen amb la setmana internacional de lluita contra el capitalisme que ha convocat pel Fòrum Social Mundial de Belem (Brasil). Diversos lemes però un mateix objectiu: protestar per la situació econòmica actual i demanar la protecció dels drets dels treballadors enfront dels acomiadaments creixents. 'Més de 1.000 acomiadaments cada dia a Catalunya, no callem!' és el lema de la manifestació que s'ha fet a Barcelona la campanya 'Que la crisi la paguin els rics', integrada per diversos sindicats i organitzacions polítiques i culturals.

Avui: Arriba a la plaça Sant Jaume la protesta contra la gestió de la crisi

Aralar dóna llum verd a la coalició amb ERC a les eleccions europees

Aralar es presentarà a les eleccions al Parlament Europeu en coalició amb ERC. L'assemblea del partit independentista basc ha aprovat amb un 90,32 per cent de vots afirmatius la proposta del comitè executiu de la formació, que apostava per l'entesa amb el grup català per participar de forma conjunta als comicis europeus. El vicecoordinador d'Aralar, Jon Abril, ha remarcat després de l'assemblea que aquesta coalició tindrà com a eixos principals "els valors d'esquerres, la defensa de la independència i el dret a decidir dels pobles".

Abril ha explicat que ERC i Aralar desenvoluparan un programa conjunt que posteriorment cada formació adequarà a les necessitats del seu territori, i ha obert la porta a la inclusió de noves forces en aquesta coalició, una vegada s'hagi establert el programa. "Aquelles formacions que estiguin d'acord amb els principis desenvolupats pel programa podran adherir-se a la coalició", ha sentenciat. Un possible soci podria ser EA, amb qui ERC ha mantingut una bona relació últimament. De fet el líder d'ERC, Joan Puigcercós, va participar en un acte d'aquesta formació durant la campanya electoral al País Basc.

La UGT proposa que la setmana laboral sigui de quatre dies per combatre l'atur

La Unió General de Treballadors (UGT) proposa que la setmana laboral sigui de quatre dies perquè considera que ajudaria a combatre l'atur. Es tracta d'una de les propostes del programa fonamental del seu 40è congrés, que es celebrarà a partir de dimecres que ve a Madrid sota el lema La feina és el primer.

El sindicat proposa que els treballadors puguin fer la mateixa feina amb el mateix sou però amb menys temps gràcies a una organització més eficient dels sistemes de producció. La UGT creu que la setmana laboral de 35 hores té ara més vigència que mai, i demana al govern espanyol que impulsi una llei per fer-la obligatòria a totes les empreses i estendre-la a tot l'Estat.

D'aquesta manera assegura que els treballadors disposarien de més dies per a l'oci, el descans i la vida familiar. Considera que aquest aspecte seria beneficiós també per les empreses perquè els empleats estarien menys cansats de la feina i treballarien més a gust.

Isabel-Clara Simó: Sobreviure al País Valencià

Escola Valenciana és una eina importantíssima. Tant, que sens dubte és qui ha mantingut la llengua catalana al País Valencià i ho ha fet amb una eficàcia astoradora, donada la quasi total manca de subvencions i l'hostilitat de l'administració valenciana. Com que al País Valencià no hi ha immersió lingüística, l'anomenada línia valenciana aplega totes les escoles en aquesta llengua i ha aconseguit un prestigi pedagògic tal que diuen les males llengües que hi ha blaveros que hi envien els seus fills sense que ho sàpiguen les amistats. Doncs aquesta gent admirable cada any fan unes trobades per reunir mestres i alumnes de tot arreu del País, i fan ponències i altres activitats, preparant la immensa tasca pedagògica i humanística -sempre en valencià- del curs següent. Doncs bé, enguany el lloc que han triat per fer la roda de premsa i explicar als mitjans tots els actes que han programat és la Biblioteca Valenciana, situada al monestir de Sant Miquel dels Reis. Es tracta d'una admirable biblioteca; tinc constància que la feina que hi fan els seus responsables és magnífica. Doncs bé, la conselleria de Cultura (es diu així: "de Cultura") els ha denegat el permís amb el pintoresc argument que no és la Generalitat qui ho organitza, com si la Biblioteca no fos de tots el valencians. No hi ha el menor dubte que això ve de la profunda antipatia que sent l'administració pepera del País Valencià envers la llengua dels valencians; però és que també hi deu haver contribuït la vaga d'ensenyants anunciada per al 28 d'abril (per allò que diuen que les revoltes les fan els rojo-separatistas de sempre). Un petit detall: els membres d'Escola Valenciana es paguen, tots ells, la roba que porten.

Trobades 2009: no ens aturaran

Avui, la selección, xim-pom, xim-pom!!!

Si habitualment ja se'ns fa insufrible que parin la Lliga, aquest any encara més. Per què l'única cosa que separa el Barça dels títols és el temps. Haver d'esperar quinze dies per jugar a Valladolid és un impost revolucionari d'una innecessària maldat psicològica per a l'aficionat. Quan hom no espera res, tant li fa el temps. Però quan et sents a la sala d'espera de la història, no hi ha dia que no hi pensis.

I dic que veure Puyol aixecar copes és qüestió d'un parell de mesos, per què amb tots els respectes pels contraris i bo i recordant que el futbol és un joc molt exposat als errors fatals, si aquest equip no guanya algun títol és que ningú dels que fa mesos que elogien el Barça no entenen res... Article sencer d'Antoni Bassas: 'Tan segur tinguéssim el finançament'