lo carrer del riu

lo carrer del riu

17 de març, 2010

Barça 4 - Stuttgart 0

Puyal 170310

El Barça ha guanyat l'Stuttgart (4-0) al Camp Nou en un partit que ha tingut sota control tots noranta minuts de joc. Messi ha tornat a fer un partit espectacular i ha capitanejat els seus companys, que han recuperat el bon joc que ja es va poder tornar a veure contra el València. Els alemanys han lluitat en tot moment, però no han pogut fer res per aturar el mecanisme de precisió que ha sigut l'equip dirigit per Guardiola. L'anada de l'eliminatòria es va saldar amb un empat a un gol que ja donava al Barça un bon avantatge per al partit d'ahir. Els gols del partit els han fet Messi, en dues ocasions, Pedro i Bojan, que ha saltat a la gespa els últims minuts del partit. Ara caldrà veure qui serà el proper contrincant del Barça a quarts de final de la Lliga de Campions. Els equips que s'han classificat per aquesta tanda són el Manchester United, CSKA Moscou, Inter de Milà, O. Lió, Bayern Munic, Arsenal i Girondins. FOTOGALERIA SPORT: Les millors imatges del partit

Ascó i els altres pobles que volen el magatzem nuclear denuncien la «manipulació política» del procés

"La ciència lo dijo i jo no miento" I quines marededeus !!! L'Associació de Municipis en Àrees amb Centrals Nuclears (AMAC) va denunciar ahir a Madrid la «manipulació política» que afecta el procés per designar la ubicació del magatzem temporal centralitzat (MTC) dels residus nuclears de tot l'Estat. Segons l'entitat, els municipis «més ben preparats» per rebre la instal·lació són Yebra i Ascó. En aquest sentit, l'alcalde asconenc, Rafael Vidal, va trencar el seu silenci i va rebutjar la resolució del Parlament de Catalunya contra l'MTC.

El gerent de l'AMAC, Marià Vila d'Abadal, va exposar ahir que volen fer un «seguiment» del procés per designar la futura ubicació del magatzem nuclear, tenint en compte la «manipulació» i la «politització» que se n'ha fet, per poder garantir que serà un procediment «rigorós». En la mateixa línia, Vila d'Abadal va dir que Yebra, a Guadalajara, i Ascó, a la Ribera d'Ebre, són els dos municipis «més ben preparats» per acollir el magatzem. Amb tot, el gerent de l'AMAC va denunciar que el PSOE, en el cas de Yebra, i ERC, en el cas d'Ascó, estan «manipulant» el procés, amb la complicitat d'altres organitzacions i utilitzant la seua oposició al magatzem nuclear «per obtenir vots». A banda, els municipis nuclears també van criticar els pronunciaments de «totes» les comunitats autònomes en contra de rebre aquesta instal·lació. Sobretot, Castella-la Manxa i Catalunya, llocs on «hi ha les dues principals batalles contra el magatzem». Així, segons el gerent de l'AMAC, la resolució que la setmana passada va aprovar el Parlament de Catalunya –amb els vots a favor del tripartit i de CiU– és un pronunciament amb «una clara finalitat electoral». Vila d'Abadal va precisar que l'Estat ha d'escoltar tothom, però va advertir que «l'oposició política d'una comunitat autònoma no pot interferir el procés». A més, va dir que els governs autonòmics no van recórrer contra la convocatòria del Ministeri d'Indústria. «Ara no s'hi val a dir que la decisió dels ajuntaments no és suficient», va etzibar Vila d'Abadal.

La compareixença dels membres de l'AMAC es va fer en un hotel de Madrid i, al costat del gerent, hi havia els alcaldes de Yebra i d'Ascó. El convergent Rafael Vidal, que la setmana passada va preferir no valorar «en calent» el rebuig del Parlament a qualsevol candidatura catalana a l'MTC, va lamentar la resolució i va tornar defensar la decisió d'Ascó. «No tenim interès polític o electoral, sinó el de la comarca, que d'aquí a uns anys s'enfrontarà al tancament de la central nuclear», va recordar. Vidal també va dir que la decisió del Parlament no és vinculant i que es va prendre ignorant les necessitats i l'opinió dels ciutadans.

Cotizalia: Los anticementerio nuclear llama alcalde Ascó marioneta lobby nuclear.191008

elMundo: El alcalde de Yebra trabaja para la empresa del 'cementerio' nuclear.230110

Puigcercós: 'El 2003 ens deien que el debat nacional havia mort i resulta que ha crescut la consciència que necessitem un Estat'

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha participat avui en el cicle de converses preelectorals del Cercle d'Economia. Hi ha defensat aferrissadament les apostes d'ERC pel PSC i ICV fetes el 2003 i el 2006: 'ERC ha posat sobre la taula que aquest país és per a tothom, fet que ha afavorit la cohesió social. El debat de les consultes que vivim actualment només és possible si hi ha cohesió social. El 2003 ens deien que el debat nacional havia mort i resulta que, ves per on, ha crescut la consciència que necessitem un Estat propi.' Però sobre els possibles pactes de futur, s'ha preguntat: 'Qui voldrà pactar amb ERC? Tenim vocació de govern, però demanem la celebració d'una consulta sobre el futur del país, perquè entenem que hem entrat en un nou cicle.'

Endesa nega que utilitzi material en desús a la xarxa elèctrica catalana

Segur ? La companyia elèctrica Endesa ha negat categòricament a través d'un comunicat que utilitzi material en desús a la xarxa catalana. L'elèctrica respon així a les declaracions del secretari general d'Interior, Joan Boada, que ha assegurat que la companyia utilitza a les torres de tensió catalanes material que 'feia temps que no s'utilitzava a la resta de l'Estat'. De la mateixa manera, Endesa nega que el manteniment de les seves instal·lacions a Catalunya, i en especial a Girona, sigui deficient. Segons la companyia, des de fa anys s'utilitzen 'els últims avenços tecnològics i els darrers materials que hi ha al mercat' per construir les seves instal·lacions. Si tu ho dius !!!

elPeriódico: Interior acusa Endesa d'utilitzar material en desús per a la construcció de torres elèctriques

LA VAGA D’ENSENYAMENT PÚBLIC TÉ INCIDÈNCIA EN EL 70% DELS CENTRES

El 60% de les persones convocades s’ha adherit a la vaga El malestar en els centres públics per la gestió i la política del conseller eMaragall és patent. Així s’ha fet notar en aquesta jornada de mobilització. Cal destacar la presència d’AMPAs organitzades a la manifestació, així com d’estudiants.

El govern de Catalunya ha de reconsiderar la gestió de l’escola pública. Reclamem la resposta del president Montilla i del conseller Castells perquè al setembre s’incorporin a la docència els 2000 professors que necessita el sistema per no perdre qualitat i per no perdre equitat. Exigim contractes dignes per al conjunt del professorat: les contractacions d’un terç de jornada no donen per viure. Esperem una negociació oberta del conjunt dels desplegaments de la LEC. Recordem a la societat catalana que el conseller eMaragall està tancant aules d’ensenyaments postobligatoris quan hi ha milers de persones en atur que volen tornar al sistema educatiu per rebre una formació que els permeti trobar un lloc de treball. Emplacem al govern a donar resposta immediata a les demandes educatives de la societat catalana.

En cas de no rebre resposta, cal proposar un nou calendari d’accions, des de la unitat sindical, per implicar el conjunt de la societat en la reclamació de recursos i solucions per a l’educació. En aquest sentit, cal fer una crida al conjunt de les organitzacions socials, a les organitzacions de la comunitat educativa. Hem d’evitar un nou retrocés en la prestació del servei públic educatiu. Avui: Baix seguiment de la vaga de mestres (eMaragall dixit)