10 de novembre, 2007
Getafe 2 - Barça 0
Ni les ex-colònies aguanten Egspaña !!!
Ara me n'adono !!!
Bodega Bàrbara Forés de Gandesa
Només dues-centes persones tindran accés a comprar aquest vi.
Evidentment, el mercat objectiu és el nordamericà. Prova d'això és la gran promoció que s'ha fet als Estats Units, a publicacions com The Wine Advocate. Robert Parker ha donat 92 punts a aquest vi que procedeix de la bodega Bàrbara Forés de Gandesa.
Està fet amb raïm de les varietats garnatxa, carinyena i cabernet sauvignon, desgranades a mà, i dipositades en barriques noves de roure francès i triturades manualment amb un bastó de fusta. El mercat dirà si els col·leccionistes són capaços de pagar 6.000 euros per una ampolla de vi.
L'Ebre busca voluntaris que 'adoptin' trams de les riberes
El procediment a seguir s'estableix en un conveni amb participació municipal.
Durant moltes dècades el riu Ebre ha fluït gairebé oblidat. Fins i tot les poblacions de la ribera li giraven l'esquena i només hi tenien contacte a través del clavegueram. L'Ebre únicament adquiria protagonisme davant les amenaces d'una gran avinguda. Més tard va despertar un gran moviment ciutadà davant l'amenaça, avui superada, del transvasament contemplat al Pla Hidrològic Nacional de l'anterior govern del PP. Després de tots aquests avatars, ahir l'entitat conservacionista Associació Hàbitat va donar a conèixer a Tortosa el Projecte Rius, un pla per vetllar per la netedat i el manteniment de l'Ebre. Per això ha posat en marxa una proposta d'adopció de trams oberta a la participació dels ciutadans.
"La proposta és un pas més cap a la maduresa", va explicar Olga Alcaide, responsable de grups i adopcions del Projecte Rius. La iniciativa permet a grups de voluntaris i a entitats ecologistes adoptar un tram de riu que es comprometen a conservar o restaurar, segons el cas. "Es tracta d'una fórmula de custòdia del territori per propiciar un augment del coneixement general sobre la zona adoptada i impulsar-ne la protecció", segons els promotors del projecte, que arriba a les comarques de l'Ebre amb l'experiència d'estar desenvolupant-se també als rius Llobregat i Brugent. "Facilitem un compromís per part d'aquells voluntaris que decideixen fer alguna cosa més que passejar al costat del riu de tant en tant per apreciar-ne els valors", especifica Alcaide.
Aquestes atípiques adopcions col.lectives d'espais fluvials s'inicien formalment amb la firma d'un conveni a tres bandes entre els grups interessats, els ajuntaments als quals pertany el tram del riu que s'ha de custodiar i l'Associació Hàbitat. A través d'aquest compromís formal, cada part decideix el seu grau d'implicació i les activitats que s'han de fer. El primer pas és elaborar un informe tècnic de les diferents possibilitats d'intervenció, una descripció del territori i una exposició de les activitats que es desenvoluparan. Els pares adoptius aconsegueixen un manual que conté informació bàsica: legislació en matèria d'aigües, consells per fer front a les agressions mediambientals i propostes didàctiques per conèixer i salvaguardar el territori, entre elles recuperació de camins, neteja de les riberes i plantació de vegetació autòctona. Aquest procediment persegueix l'objectiu de reclamar l'atenció ciutadana i estimular el compromís social com una garantia de supervivència dels espais fluvials.