lo carrer del riu

lo carrer del riu

14 de juny, 2008

Puigcercós i Benach trenquen el principi d'acord per a l'executiva d'ERC assolit aquesta mateixa tarda

esquerra 140608 CATr El president d'ERC, Joan Puigcercós, i el líder d'ERC Futur, Ernest Benach (corrent avalat per Josep-Lluís Carod-Rovira), han trencat el principi d'acord a què havien arribat aquesta mateixa tarda per a l'executiva del partit. El pacte incloïa una vicesecretaria general i diverses secretaries per als carodistes.

Xavier Vendrell 140608 CATr Benach ha decidit anul·lar l'acord a causa de diverses diferències insalvables amb el president dels republicans, entre elles la decisió de mantenir Xavier Vendrell, mà dreta de Puigcercós, com a vicesecretari general d'ERC.

La ruptura de l'acord també ha estat motivada per l'esmena acceptada per Puigcercós en el congrés republicà referent a la convocatòria d'un referèndum si el Tribunal Constitucional tomba l'Estatut.

Avui: Vendrell cau de l'executiva d'ERC

elPeriódico: Puigcercós perd Vendrell al congrés d'Esquerra

VilaWeb/ElPunt: Puigcercós aconsegueix que s'aprovi la ponència i l'executiva monocolor, però els militants no volen que hi sigui Xavier Vendrell

Congrès ERC 140608 CATr

Els militants d'ERC aproven una esmena d'EI que obliga a la separació de càrrecs de partit i de govern

Els militants d'ERC han aprovat aquest dissabte una esmena presentada per Esquerra Independentista (EI) que obliga incloure a la ponència oficial la separació de càrrecs de partit i de govern. Aquesta esmena ha estat aprovada per 1.288 vots a favor, 871 en contra i 186 en blanc. Aquesta esmena aposta per 'separar estrictament els lideratges de partit dels càrrecs de govern' amb l'objectiu 'd'actuar coherentment' i perquè 'aquesta coherència es mostri de forma nítida i a través de companyes i companys que no entrin en contradiccions ni duplicitats'. També s'ha aprovat una altra esmena en la qual es 'potenciarà' i 'concretarà' el caràcter assembleari del partit. D'aquesta manera, el president del partit, Joan Puigcercós, podria ser candidat a la presidència de la Generalitat, però hauria de deixar el seu càrrec orgànic dins d'ERC si decidís tornar a formar part del Govern de la Generalitat. Durant la campanya interna republicana, Puigcercós va manifestar la seva intenció de no tornar a formar part d'un govern si no era per ser-ne el president. Carod-Rovira 140608 CATr Tampoc es podria repetir la situació dels últims anys de Josep-Lluís Carod-Rovira, que al mateix temps que ha estat president d'ERC també ha ocupat el càrrec de vicepresident del Govern. Carretero 140608 CATr Amb la clara voluntat de no escenificar una oposició interna, Carretero ha defensat la seva ponència alternativa, però no l'ha sotmés a votació, com estava previst. Era un gest de complicitat i una mostra que no exerciran una oposició interna dura, que podria desgastar Puigcercós. El resultat, en altres paraules, d'una llarga setmana de negociacions bilaterals entre els reagrupats i l'entorn del nou president, que ha incorporat algunes de les seves propostes al full de ruta oficial. Però no les suficients, segons RCat, perquè els reagrupats entrin a la direcció. Uriel Bertran 140608 CATr D'altra banda, el congrés ha aprovat una segona esmena del corrent d'Uriel Bertran que aposta per potenciar i concretar 'el caràcter assembleari del seu funcionament, element distintiu' del partit. L'esmena, que s'haurà d'incloure a la ponència oficial, ha estat aprovada per 1.319 vots a favor, 890 en contra i 179 vots en blanc.

L'esmena demana aprofundir 'en els mecanismes republicans de democràcia participativa i en la radicalitat democràtica en la presa de decisions, impulsant primàries per escollir els caps de llista electorals en l'àmbit nacional i en l'àmbit de les diferents circumscripcions electorals', així com 'limitant mandats i utilitzant la convocatòria de referèndums interns en les grans decisions de país'. Entre aquestes 'grans decisions' se citen explícitament la 'política de pactes' o la 'posició política sobre referèndums'.

Unes 2.000 persones es manifesten a Girona per demanar el retorn del cabal del Ter i posar fi a ''l'agonia del riu''

Ter 140608 CATinfo Unes 2.000 persones s'han manifestat aquest dissabte pels carrers del centre de Girona per demanar el retorn de l'aigua del Ter i exigir el compliment estricte de la Llei del Ter de 1959 per acabar així amb ''l'agonia'' d'un riu que veu transvasada un 75% de la seva aigua des de l'embassament del Pasteral cap a les comarques barcelonines.

Projecte Rius 140608 CATinfo Amb sortida de la plaça Catalunya, la concentració ha estat encapçalada per una gran pancarta amb el lema 'Prou! Volem l'aigua al Ter' portada per diversos representants d'ajuntaments, associacions empresarials i entitats ecologistes. La manifestació ha finalitzat amb la lectura del manifest 'Què hi passa al Ter?' a càrrec de l'actor Joan Massot-Kleiner.

Entre els assistents a la manifestació, hi havia els alcaldes de Torroella de Montgrí, Joan Margall; l'alcaldessa de Verges, Marta Payaró; els diputats de CiU i PP, Xavi Dilmé i Josep Enric Millo; la regidora del PP de l'Ajuntament de Girona, Concepció Veray, entre d'altres.

Ibarretxe: el camí per a decidir el nostre futur no té marxa enrere

Ibarretxe 140608 CATinfo El lehendakari Juan José Ibarretxe ha assegurat que "el camí per a decidir el nostre propi futur no té marxa enrere" perquè "estem davant un projecte de gran calat".

Ibarretxe ha realitzat aquestes declaracions en l'acte celebrat aquesta tarda pel PNB davant prop de 14.000 persones en el pavelló Bizkaia Arena de Bilbao Exhibition Centre, a Barakaldo, per al procès "Think gaur Euskadi 2020", on es definiran les línies polítiques d'aquest partit a mitjà i llarg termini.

El lehendakari ha assenyalat que "el dret a decidir, l'existència del poble basc són dues bases que estan calades fins al moll dels ossos cada dia més entre nosaltres, i per això la societat observa amb absoluta normalitat, sense dramatisme, que vagi a ser preguntada i contestar a aquestes preguntes".

No obstant això, ha assegurat que "són els partits polítics els que observen amb dramatisme i nerviosisme" aquesta consulta i, per això, ha demanat als presents que llegeixin les preguntes i que "per sobre del debat polític i mediàtic", decideixin i no deixin que ningú decideixi per ells.

Ha demanat que "ningú observi en termes electorals" la consulta, perquè "estem plantejant les bases polítiques per a una generació i en aquesta generació hi haurà moltes eleccions".

Ha insistit que la consulta "és una iniciativa de calat" i de "llarg termini", que "està assentada sobre el principi cada vegada més compartit en la societat basca que som nosaltres els que tenim la clau per a dir-li a ETA que s'ha acabat la violència per a sempre" i "per a dir-li als partits polítics que s'asseguin i arribin a acords".

Estopa s'entrega a 18.000 fans al Sant Jordi

Els germans David i José Muñoz, Estopa, es van entregar als 18.000 espectadors que es van embriagar d'emoció amb el concert que van oferir ahir a la nit al Palau Sant Jordi de Barcelona per presentar el seu últim disc, Allenrok.

Els Estopa van saltar a l'escenari al so de Cuando amanezca, reclamats per un Sant Jordi abarrotat que va penjar el cartell de complet i va demanar amb ímpetu la seva presència corejant el seu nom quan van ser les deu en punt de la nit, hora prevista per a l'inici de l'espectacle.

David Muñoz va agrair al públic català la seva assistència i va confessar: "Cada vegada estem més acollonits, perquè cada vegada som més conscients de l'important que és que sigueu aquí".

En una perfecta coordinació entre cantants i públic, Estopa i els 18.000 espectadors van cantar a duo les 24 cançons que van formar el repertori, entre les quals hi havia els 12 temes d'Allenrok. El públic no va deixar de cantar ni un segon i, en algun moment, va arribar a sobrepassar les veus del duo de Cornellà de Llobregat.

Video: Estopa se entrega a 18.000 fieles embriagados de la emoción (LV)