lo carrer del riu

lo carrer del riu

29 d’agost, 2009

La PDD, SiP i Deumil.cat es manifestaran juntes l'11 de setembre per la independència

Sobirania i Progrés, Deumil.cat i la Plataforma pel Dret de Decidir (PDD) convocaran una manifestació amb el lema 'Som una nació, volem un estat propi' per a l'Onze de Setembre, segons diuen en un comunicat emès ahir al vespre. Al mateix comunicat afirmen que no es manifestaran 'en defensa de l'estatut ni darrere dels polítics que no demostrin amb fets que defensen un estat català independent'. Defineixen l'estatut com una llei espanyola i diuen que qualsevol mobilització de rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional espanyol ha de donar per acabada la via autonomista i l'acceptació de la legalitat espanyola. Per tant, diuen que aquesta manifestació només pot ser per la defensa del 'dret a l'autodeterminació i de l'estat propi com a projecte'.

Comunicat de premsa: "Prou autonomisme: és l'hora de la independència"

Avui: La Plataforma pel Dret de Decidir, Sobirania i Progrés i Deumil.cat convoquen una manifestació unitària per la independència

Comença la campanya informativa de la consulta independentista d'Arenys

Pancartes i cartells ja omplen els carrers d'Arenys de Munt tot i que la campanya informativa de la consulta sobre la independència de Catalunya que s'hi celebrarà el proper diumenge, 13 de setembre, no comença oficialment fins avui dissabte. Ara per ara està previst un míting unitari amb la participació d'AM2000, ERC, CiU i CUP, per al proper dissabte 5 de setembre, i també es prepara un acte informatiu, probablement el 12 de setembre, amb personalitats rellevants de la societat catalana. 43 personalitats del món polític, cultural, econònic i empresarial ja hi han donat suport. Avui: L’autodeterminació comença a Arenys de Munt

El nombre de treballadors afectats per ERO a Catalunya es multiplica per disset en un any

El nombre de treballadors afectats per expedients de regulació d'ocupació (ERO) autoritzats a Catalunya s'ha multiplicat per disset en un any, passant dels 4.867 del primer semestre del 2008 als 83.402 de la primera meitat del 2009. El nombre d'expedients s'ha multiplicat gairebé per nou, passant de 233 entre gener i juny del 2008 a 2.037 en els sis primers mesos del 2009, segons dades que recull el Butlletí d'Estadístiques Laborals (BEL) del Ministeri de Treball i Immigració. Dels 83.402 expedients de regulació autoritzats a Catalunya en la primera meitat de l'any, 70.844 han estat de suspensió, 8.921 d'extinció i 3.277 de reducció de jornada.

Avui: El nombre de treballadors afectats per expedients de regulació a Catalunya es multiplica per disset en un any

Foc i màgia a Cervera

Cervera es torna a omplir aquest cap de setmana de foc, màgia i bruixes. Un any més torna l'Aquelarre i ja en fa trenta-un. Avui, dia fort de la festa, s'obrirà la Fira del Gran Boc; es farà l'Aquelarret, la festa particular dels més petits i a les onze de la nit començarà la cercavila de l'Aquelarre. Però la programació d'aquest any també preveu un concert de La Salseta del Poble Sec, Kop, La Carxofa i la Ceba i Muyayo Riff. Com és tradicional el primer acte de l'Aquelarre comença amb una cercavila amb bruixes, dracs, diables i monstres. Després es fa el Ball de la Polla i arriba un dels moments culminants de la nit amb la invocació del Mascle Cabró, que introdueix els balls, concerts, correfocs i la cremada del campanar. El segon acte de l’espectacle és l’aparició del Mascle Cabró i finalment es fa l’Escorreguda que comença amb l’arribada del correfoc.

El COMcert de Benifairó de la Valldigna aplega el bo i millor de la música valenciana

El Col·lectiu Ovidi Montllor (COM) ha organitzat avui a Benifairó de la Valldigna una marató de catorze hores ininterrompudes de música en directe en què participen cantants i grups d'arreu del País Valencià. El COMcert, nom amb què s'ha batejat l'esdeveniment, servirà per presentar i finançar la 'Guia de Músics i Cantants en Valencià'. Els beneficis (el preu de l'entrada és de 10 euros) és destinaran a autofinançar les activitats del COM. Pep Gimeno "Botifarra" - L'ú d'Aielo

Pep Gimeno 'Botifarra', Clara Andrés, Elies, Eva Dénia, Miquel Gil, Òscar Briz, Pau Alabajos, Rafa Xambó, Remigi Palmero, Urbàlia Rurana, Verdcel, 121 dB, Bakanal, Neuròtics, Biano Selektah, d'Orxata Sound System, Rapsodes i SI+NO són cantants i grups que hi participen. Val a dir que alguns d'ells han estat guanyadors, en alguna de les categories, dels Premis Ovidi Montllor, que anualment organitza el COM. L'Ajuntament de Benifairó de la Valldigna també hi col·labora, sobretot amb infrastructures. Entre altres, l'Ajuntament ha cedit un terreny per habilitar una zona d'acampada. També hi col·laboren Valldigna Som i Serem, Nacionalistes de la Valldigna i el Casal Jaume I la Safor-Valldigna. El digital VilaWeb també n'és col·laborador.

Deu anys de Pepet i Marieta

El grup ebrenc Pepet i Marieta fa deu anys. Per celebrar-ho fan un concert aquesta nit a la seva localitat natal, Ulldecona, juntament amb Culs Cults que també estan d'aniversari i celebren quinze anys als escenaris. Hi seran presents antics membres de les formacions, es projectaran imatges i la festa acabarà amb els dos grups tocant junts per primera vegada. El seu últim treball recull històries quotidianes amb dosis de crítica social i amb sentit de l'humor al ritme de punk, rumba o funky. Pepet i Marieta, juntament amb Quico el Cèlio, el Mut i el Noi de Ferreries, va ser el grup que va liderar la banda sonora de les protestes contra el transvasament de l'Ebre cap a Barcelona.

Móra d'Ebre recupera per un dia l'ofici de sirgador, un dels més característics de la Ribera

Móra d'Ebre ha recuperat avui, coincidint amb la Festa del Riu –que s'organitza en el marc de la festa major–, un dels oficis més característics de la Ribera d'Ebre, el de sirgador. Segons assegurava el president del Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre, Albert Pujol, l'objectiu de la rememoració d'aquest ofici és crear una activitat lúdica i cultural vinculada a la tradició del riu Ebre per recuperar la figura dels sirgadors i, alhora, establir una activitat participativa i competitiva entre «nous sirgadors» riberencs.

Sirgar significa estirar amb el propi cos una embarcació en contra del corrent del riu. En aquesta primera edició, tres participants han dut a terme la prova amb una pontona carregada de dues persones. El jove Isaac Serres, de Móra d'Ebre, ha estat el guanyador en estirar l'embarcació uns 50 metres en menys de quinze segons.