lo carrer del riu

lo carrer del riu

16 de maig, 2009

CAMPIONS!!*!!

El Barça s'ha convertit matemàticament en campió de lliga després de la derrota del Madrit davant del Vila-real.

El president de l'Audiència Nacional insta el TC a emetre una sentència ràpida sobre l'Estatut

El president de l'Audiència Nacional, Ángel Juanes, ha reclamat aquest dissabte una sentència ràpida del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut. Ha afirmat, en declaracions a TV3, que aquesta qüestió ha provocat una tensió social excessiva que ha qualificat "d'esquinçadora".

Segons Juanes, la "situació conflictiva" que s'ha produït no ha contribuït a la convivència "pacífica entre tots els pobles que integren Espanya". Juanes ha instat el TC que es pronunciï "el més aviat possible" sobre l'Estatut per "acabar amb les tensions, distraccions i desenfocaments".

Juanes també ha explicat que l'Audiència va néixer "bàsicament pels problemes del terrorisme, però ara ja està sent un tribunal molt especialitzat per conèixer els delictes molt concrets que afecten la delinqüència transnacional". El president del tribunal, però, aposta per limitar l'activitat transnacional per evitar que Espanya es converteixi en un Tribunal Penal Internacional.

Acte de Sobirania convoca una mobilització per dir "prou a la situació política, social i econòmica"

El col·lectiu Acte de Sobirania ha convocat una mobilització l'11 de juny que ve a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per dir "prou a la situació política, social i econòmica que està vivint Catalunya i els Països Catalans".

En un principi, el grup de ciutadans anònims, que aspira a la construcció d'una nació catalana lliure, volia aconseguir una manifestació ràpida i contundent –a l'estil passa-ho!– en el mateix moment que el Tribunal Constitucional emetés la sentència sobre l'Estatut, però a conseqüència de la demora han optat per mostrar el seu rebuig sense calendaris imposats.

Acte de Sobirania ha triat aquesta data en record del Corpus de Sang dia de l'aixecament "dels nostres avantpassats contra l'exercit reial", tal i com ho expliquen en un comunicat.

Més d'un miler de persones s'encadenen al Castell de Montjuïc per demanar la sortida de l'Exèrcit

La campanya '1.000 per la pau' ha aplegat aquest dissabte al matí més d'un miler de persones en una gran cadena humana a tot el perímetre del Castell de Montjuïc. L'objectiu de l'acció era reivindicar la plena cessió del castell 'sense condicions' i reclamar que l'exèrcit abandoni aquest recinte. La cadena s'ha dut a terme tres dies després de la commemoració del centenari de l'afusellament al mateix castell del pedagog Francesc Ferrer i Guàrdia. Aquesta acció arriba després del pacte entre PSC i PP que avala la continuïtat del ministeri de Defensa al consorci del castell. L'acte està convocat per 1000xlaPAU, Esquerra Republicana de Catalunya de Barcelona, les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya de Barcelona i el Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona.

Austràlia mostra més fotos de maltractaments a presos, les que Barack Obama vetava

Diversos mitjans d'Austràlia han tret a la llum algunes fotografies que sembla que formen part de les 2.000 que mostren abusos i maltractaments contra presos detinguts per les tropes nord-americanes a presons de l'Iraq i l'Afganistan i que l'Administració de Barack Obama volia vetar. Obama al·legava que podrien posar en perill els soldats que estan en missions a l'exterior.

La cadena de televisió australiana SBS ha explicat que va aconseguir les fotos l'any 2006, després de l'escàndol provocat per les imatges dels abusos a la presó iraquiana d'Abu Ghraib, però que van decidir no publicar-les aleshores.

El govern nord-americà ja va anunciar dimecres passat que recorreria la decisió d'un tribunal de permetre la desclassificació de les 2.000 fotografies, tal com havia demanat l'Associació Americana per les Llibertats Civils (ACLU).

Les imatges, publicades també pel diari australià Sidney Morning Herald o el britànic Daily Telegraph, mostren un pres penjat nu boca avall o un altre també nu i ple d'excrements amenaçat per un guàrdia. En una altra de les fotos hi ha un pres emmanillat a la reixa d'una finestra d'una cel·la amb el calçotets posats com a mordassa.

Flix diu «no» al pla d'ajust d'Ercros

La plantilla del grup químic Ercros a Flix no està disposada a acceptar el pla d'ajust de la companyia que preveu l'acomiadament de 51 treballadors de Flix i la suspensió de contracte de 24 persones més. I així ho van demostrar ahir amb el suport de centenars de veïns del poble en una manifestació que va anar des de la porta de la fàbrica fins l'ajuntament, on el president del comitè d'empresa, Jaume Prunera, va llegir un manifest i va anunciar que les mobilitzacions s'enduriran els pròxims dies si Ercros no modifica la retallada de plantilla prevista quan presente l'expedient de regulació d'ocupació (ERO). El pròxim acte de protesta es farà divendres que ve i, en aquest cas, els treballadors d'Ercros pretenen tallar l'eix de l'Ebre (C-12).