lo carrer del riu

lo carrer del riu

30 de març, 2008

Josep-Lluís Carod-Rovira.: «En la direcció han d'estar expressats els quatre punts de vista que ara hi ha a ERC»

Carod-Rovira, que ha anunciat que no optarà a la reelecció, avisa que s'enretira però no es retira. S'ofereix a ser candidat a les pròximes eleccions al Parlament. «Que algú es dediqui a construir la maquinària interna i jo em dedicaré a la construcció de la maquinària de país», diu.

Prop de 6.000 persones planten arbres a la demarcació de Tarragona en la iniciativa de Catalunya Ràdio

Gairebé 6.000 persones han plantat més de 6.000 arbres en només quatre hores en els sis punts de la demarcació de Tarragona que han estat seleccionats en el projecte impulsat per celebrar els 25 anys de Catalunya Ràdio i els deu de la Fundació Territori i Paisatge. Els espais escollits han estat els aiguamolls del Pla de Santa Maria, (Alt Camp); la Llacuna de l'Aufacada al Delta de l'Ebre, al municipi de Sant Jaume d'Enveja (Montsià); la Mola del Valencià, a Ulldecona (Montsià); el terme municipal de Marçà (Priorat); les reserves de Sebes, a Flix (Ribera d'Ebre), i la desembocadura del riu Gaià, a Tarragona.

Mor Salvador Escamilla, locutor de ràdio i promotor de la Nova Cançó

El locutor de ràdio i promotor de la Nova Cançó Salvador Escamilla ha mort avui diumenge a l'edat de 77 anys. Escamilla ha mort per una complicació respiratòria derivada d'un infart cerebral que va tenir fa poc.

Nascut a Barcelona el 1931, Escamilla va ser un dels artífexs de l'èxit de la Nova Cançó a mitjans dels anys seixanta. Conductor a partir del 1964 del programa Radioscope, de Ràdio Barcelona, el locutor va donar la primera oportunitat a artistes com Joan Manuel Serrat o Sisa.

Escamilla també va fer de cantant i actor de teatre i havia enregistrat fins a setze discos. L'any 1994 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. L'any 2002 va rebre un homenatge al Palau de la Música Catalana per la seva trajectòria professional.

Serrat a l'homenatge a Salvador Escamilla va interpretar "Paraules d'amor", Palau de la Música Catalana 14/06/2002.

Commemoren el 800è aniversari del naixement de Jaume I

La commemoració del 800è aniversari del naixement de Jaume I ha servit per reivindicar el caràcter "adaptable" d'aquest rei de la Corona d'Aragó, que, segons José Alegre, abat del monestir de Poblet, va saber assumir la "idiosincràsia" de cada territori conquistat. Davant dels presidents dels governs de Catalunya, José Montilla; Aragó, Marcelino Iglesias; i Balears, Francesc Antich, i de la consellera de Cultura de la Comunitat Valenciana, Trinitat Miró, –que suplia l'absència del president de la Generalitat Valenciana, Francesc Camps–, Alegre ha reivindicat el respecte a la "identitat" i a les diferents personalitats de cada autonomia. En aquest sentit, l'abat ha invitat tots els presents a conservar la llengua i les seves tradicions històriques pròpies per no perdre les arrels, i ha recalcat que el manteniment de la identitat dels pobles no suposarà mai un "perill" per a la resta del país. VilaWeb: Els presidents de la Corona d'Aragó ressalten el caràcter plural i vertebrador de Jaume I

Ja mos plou !!!

Saura i Baltasar, salvats per la campana ??? Baltasar 300308 CATr "Al meu país la pluja no sap ploure: o plou poc o plou massa; si plou poc és la sequera, si plou massa és la catàstrofe. Qui portarà la pluja a escola? Qui li dirà com s'ha de ploure? Al meu país la pluja no sap ploure..." (Raimon)

El repartiment de l'aigua obre una esquerda amb Madrid

No ha fet falta arribar al finançament autonòmic. Ni tan sols hi ha hagut temps per formar nou Govern després de les eleccions, perquè els Executius central i català hagin tornat a col.lisionar. Aquesta vegada a compte del projecte de la Generalitat de transvasar aigua del Segre per al consum de boca de l'àrea metropolitana de Barcelona si l'octubre que ve no ha remès la sequera.

El Govern espanyol afirma que el català no ha actuat amb eficàcia per prevenir la sequera, i que a més està fent la impressió que la primera mesura que se li acut per pal.liar la falta d'aigua és el transvasament. El PSOE té por que el pla de la Generalitat dispari la sensació de greuge en altres comunitats i brindi munició al PP. Els socialistes són conscients que el seu veto al transvasament de l'Ebre els està passant factura a València i Múrcia, feus conservadors, on ha tingut èxit el discurs que José Luis Rodríguez Zapatero els nega l'aigua.

Bernat Pellisa (ERC), serà el president del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre l'any vinent

L'alcalde de Rasquera, Bernat Pellisa (ERC), serà el president del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre quan l'any vinent es porti a terme el relleu de la presidència de l'ens, pactat entre republicans i el PSC. Inicialment, el substitut de l'actual president, Josep Solé (PSC), havia de ser l'alcalde de Flix, Pere Muñoz(ERC), però la recent elecció de Muñoz com a senador han fet canviar els plans a l'executiva comarcal d'Esquerra. De moment, l'alcalde de Flix deixarà de ser el vicepresident primer del consell comarcal, càrrec que assumirà Pellisa. En conseqüència, en el moment del relleu de la presidència de l'ens, l'alcalde de Rasquera n'esdevindrà el president.

Joan Puigcercós: "Ara hem d'arriscar: qui vulgui que em segueixi"

"No em presento per competir amb Carod, sinó per liderar ERC i parlar al país". "Fixarem objectius com el concert econòmic i treballarem amb qui vulgui caminar amb nosaltres, al govern o a l’oposició". "Hem de crear imaginaris conjunts amb CiU i obrir una nova etapa"

Entrevista: Joan Puigcercós Secretari general d'Esquerra (Avui)

Joan Ridao serà el candidat a la secretaria general d'ERC

S'han acabat les especulacions. Tot i la voluntarietat amb què Josep Huguet s'ha ofert de manera gairebé manifesta públicament, Joan Puigcercós ha triat Joan Ridao per presentar-lo com al seu candidat a la secretaria general d'ERC, mentre ell es presentarà al càrrec de president del partit. Ja feia dies que es donava per feta aquesta elecció, tot i que Ridao fugia d'estudi quan se li preguntava què faria. Aquest migdia, la notícia s'ha anunciat a la televisió pública de Catalunya.

Saura acusa de "deslleialtat" el govern espanyol pel no al transvasament del Segre

Saura 290308 CATinfo El president d'ICV, Joan Saura, ha qualificat d'"irresponsables" les declaracions de la vicepresidenta del Govern, María Teresa Fernández de la Vega, contràries al transvasament del Segre i ha instat l'Executiu a formalitzar alguna proposta alternativa per resoldre la situació de sequera si no plou fins a octubre. De la Vega va afirmar divendres després del Consell de Ministres que "el Govern s'oposa als transvasaments d'aigua que resulten insostenibles des del punt de vista econòmic, social i mediambiental", i ha afegit que "ni hi ha ni haurà transvasament de l'Ebre".

Saura ha explicat que el Ministeri de Medi Ambient, al qual acusa d'"enorme deslleialtat", no ha presentat cap mesura per fer front a la "situació històrica de sequera" i que en el pròxim debat d'investidura el diputat d'ICV, Joan Herrera, preguntarà al president del Govern quines són les seves propostes per evitar les restriccions si segueix sense ploure.

Segons Saura, "la responsabilitat del govern és que no s'arribi a restriccions d'aigua de boca a cap punt de Catalunya", raó per la qual "necessitem preveure què farem si fins al mes d'octubre no plou". El president d'ICV ha assegurat que l'Executiu ha "traït el govern de la Generalitat en política hidràulica", en la qual, assegura, "no es poden fer càlculs partidistes, ni negar solucions".