lo carrer del riu

lo carrer del riu

02 d’octubre, 2007

Stuttgart 0 - Barça 2

Puyal021007 El Barça ha derrotat avui per 0-2 l'Stuttgart, equip al qual ha tingut sotmès al llarg dels 90 minuts i que no ha trobat recursos per fer front a la clara superioritat dels blaugranes. Després d'una primera part sense moviments al marcador del partit que han disputat el Barça i l'Stuttgart, la segona part ha estat molt favorable al Barça. Puyol al 53' i Messi al 66' han posat el conjunt blaugrana per davant l'alemany en aquest partit de la Lliga de Campions que han disputat a l'estadi Gottlieb Daimler de la ciutat alemanya. Al final del partit, l'equip català s'ha impossat per un clar 0-2 a l'alemany. La impressió que ha ofert el partit des del començament ha estat el d'un Barça dominador i un Stuttgart arraconat que, almenys al principi, només semblava preocupat per evitar el pitjor davant un rival clarament superior.

Pujol retreu al Rei que no hagi defensat els catalans.

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, retreu al Rei que no hagi defensat Catalunya en al·lusió a les campanyes durant el debat de l'Estatut en el darrer editorial de seu Centre d'Estudis. Pujol es refereix "a la defensa que s’ha considerat feble i tova, poc decidida, de la figura del rei amb motiu de les cremes de fotos. I això ha provocat crítiques aquí i fora d’aquí contra els partits polítics –tots llevat del PP–, contra les principals institucions catalanes i, en general, contra la nostra societat. I és veritat que vista la línia seguida durant trenta anys pel gruix principal, no només del món polític sinó, en general, de la societat catalana, es podia pensar que la resposta a favor del rei hauria estat més rotunda. Perquè el que ha sorprès no és tant que algun grup molt minoritari cremi fotos del rei com que la resposta de l’opinió i del món polític i institucional catalans no hagi estat més forta".

Zapatero i Ibarretxe es reuniran el 16 d'octubre a Madrid.

El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, i el lehendakari, Juan José Ibarretxe, han acordat reunir-se al palau de la Moncloa el 16 d'octubre, segons fonts de l'Executiu.

Zapatero i Ibarretxe han mantingut avui una conversa telefònica en què han fixat aquesta data per intercanviar punts de vista sobre la proposta del lehendakari de celebrar una consulta en relació amb el futur del País Basc. Ibarretxe, segons ha informat avui en roda de premsa, va trucar ahir al palau de la Moncloa per contactar amb Rodríguez Zapatero amb el fi de demanar-li una reunió i traslladar-li personalment la seva intenció de convocar un referèndum sobre el futur del País Basc.

Fonts de l'Executiu han informat de la impossibilitat de Zapatero d'atendre aquesta trucada perquè estava viatjant a Barcelona. Per això, el president del Govern s'ha posat en contacte aquesta tarda amb el lehendakari.

Per una altra banda, les mateixes fonts han negat que, en contra del que s'ha publicat en algun mitjà de comunicació, Zapatero i Ibarretxe mantinguessin aquest estiu una reunió en què el lehendakari el va informar dels seus plans respecte a la convocatòria del referèndum al País Basc.