lo carrer del riu

lo carrer del riu

25 de gener, 2008

Saragossa demana a Marcel·lí Iglesias que s'oposi als transvasaments al Comitè de les Regions

El ple de l'Ajuntament de Saragossa ha aprovat per unanimitat una moció, presentada pel grup d'IU, en què se sol·licita al Govern d'Aragó que en la pròxima sessió plenària del Comitè de les Regions "adopti una posició contrària a l'acceptació de transvasaments com a mitjà per afrontar la sequera i l'escassetat d'aigua".

El portaveu del grup d'IU, José Manuel Alonso, ha explicat que el motiu de presentar aquesta moció es deu al fet que el ple del Comitè de les Regions tindrà lloc a meitat del pròxim mes de febrer i perquè el president aragonès, Marcelino Iglesias, "traslladi una posició més ferma de la que ens té acostumats".

Des del grup municipal del Partit Aragonès (PAR), el portaveu Manuel Lorenzo Blasco, ha justificat el suport a aquesta iniciativa d'IU en argumentar que recull "un dels pilars de l'ideari del PAR des que existeix com a partit polític".

Membres de la RFEF i de la FCF es reuneixen per donar llum verd al Catalunya-Argentina

Directius catalans de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Joan Gaspart i Josep Maria Vallbona, i el president de la Federació Catalana de Futbol (FCF), Jordi Roche, es reuneixen aquesta tarda a les set a Barcelona per emetre un informe favorable al partit entre Catalunya i l'Argentina. Després de les aproximacions fetes recentment entre totes dues federacions, aquest informe ha de ser el punt de partida per iniciar la negociació amb el president de la RFEF, el basc Àngel María Villar. El compromís més recent de la Federació Catalana de Futbol va ser el partit que es va jugar a Bilbao davant el combinat d'Euskal Herria (1-1). El partit ha de servir per retre un homenatge a Josep Guardiola i Roger Garcia, dos jugadors que sempre van mostrar un alt compromís amb la selecció catalana.

Ridao obre la porta a una nova entesa d'ERC amb el PSOE

Bany de realisme crític. Però sense renunciar a l’objectiu d’ERC: la independència. El portaveu del grup parlamentari republicà, Joan Ridao, va esbossar ahir en una conferència algunes de les línies mestres que articularan el discurs del seu partit de cara a la propera campanya electoral i al nou cicle que s’obrirà, després de les eleccions del 9-M. “ El més rellevant en aquestes eleccions no és que guanyin els socialistes espanyols, sinó qui guanya influència i qui en perd” ha afirmat Ridao per afegir “si com és previsible el PSOE no obté la majoria absoluta, Esquerra serà l’adreçador, el correctiu perquè deixi d’estar segrestat ideològicament pel PP”.

www.eldebat.cat

Lo CERE fa 25 anys

El 30 de juny de 1983 es fundava el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE). Enguany es compleixen vint-i-cinc anys d’existència d'aquesta entitat. Per aquest motiu des de la Junta Directiva s'està treballant en tota una sèrie d’activitats que permetran celebrar aquesta efemèride al llarg del 2008 entre les quals destaquen la celebració al municipi de Flix de l'assemblea general de la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana i el sopar i acte central que es faran a Vinebre el mes de juliol, per reconèixer la tasca de les persones i entitats que han participat i donat suport al CERE en aquests 25 anys de vida. Enguany també s'editarà una edició especial de la revista del CERE, 'Miscel·lània', dedicada a la seva història. Per començar, el CERE i l’Ajuntament de Flix conviden a l’acte de presentació del 25è Aniversari, que tindrà lloc a la seu de l’entitat (c. Sant Jordi, 3, 3r, de Flix) el proper dissabte, 26 de gener, amb el següent programa:

19:00h Recepció a la seu del CERE.

19:10h Parlaments institucionals.

19:30h Presentació del calendari d’actes del 25è Aniversari.

19:45h Concert de l’Orfeó de Flix (Sala de l’Orfeó).

20:30h Aperitiu (Casal Sant Jordi).

Web del Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre