lo carrer del riu

lo carrer del riu

08 de gener, 2009

Un jove de Vilafranca pot anar a la presó per haver estat insubmís

David Sánchez 090109 RAC1 La decretació d'empresonament de David Sánchez, un independentista de Vilafranca del Penedès, ha fet mobilitzar familiars, amics i companys. En David va ser detingut la nit de reis i l'endemà va passar a disposició judicial. Van notificar-li que hi havia una ordre de cerca i captura des del maig del 2008 relativa a una condemna pels fets que van tenir lloc durant una manifestació anti-feixista el 12 d'octubre de 1998, i que havia d'anar a la presó. La jutgessa de guàrdia de Vilafranca va decretar un termini de deu dies, que acaba el 16 de gener, per fer efectiu l'ingrés. Tanmateix, el jutjat penal número 15 de Barcelona va contradir-la i ahir va establir que, donada l'orde de cerca i captura, en David havia de ser empresonat de manera immediata. La sentència relativa als fets del 1998 condemnava David Sánchez a una pena de presó inferior a dos anys, per la qual cosa no implicava l'ingrés a presó. Però el jutge hi afegeix uns altres antecedents per insubmissió, tot i que aquests van ser cancel·lats, ja que el delicte d'insubmissió fa temps que no existeix al codi penal. La suma de les dues penes supera els dos anys. De seguida que es va conèixer la detenció del jove, es va crear un grup de suport, el qual assegura que en el rerefons del cas hi ha motius polítics: el de voler 'castigar una persona exemplar en la seva dedicació a multitud de lluites polítiques i socials'. El d'en David no és un cas aïllat, expliquen, i posen com a exemple el cas d'en Franki de Terrassa, condemnat i empresonat per ultratge a la bandera espanyola.

El tribunal farà públic dilluns que ve si suspèn o no el judici contra Ibarretxe, López i Otegi

Arzálluz 080109 RAC1 El tribunal que des d'avui jutja el lehendakari, Juan José Ibarretxe, els dirigents del PSE-EE Patxi López i Rodolfo Llauris, i cinc membres de l'esquerra abertzale, entre ells Arnaldo Otegi, per mantenir reunions amb la il·legalitzada Batasuna, comunicarà dilluns que ve la seva decisió sobre les qüestions prèvies plantejades per les parts, entre elles si accepta la suspensió de la vista, tal com han sol·licitat la Fiscalia i les defenses de López i Llauris i de l'esquerra abertzale.

La defensa del lehendakari ha retirat la qüestió prèvia en què demanava la suspensió del procediment, que han sostingut la resta de les defenses i el ministeri fiscal, perquè vol demostrar la innocència d'Ibarretxe i argumentar la legitimitat de les trobades que va mantenir amb la il·legalitzada Batasuna.

VilaWeb/ElPunt: La defensa d'Ibarretxe no ha sol·licitat que s'arxivi la causa

Eso se lo diràs a todas!!!

Zapatero promet a Antich que Balears serà la comunitat que més hi guanyarà amb el nou finançament José Luis Rodríguez Zapatero ha tancat la ronda de contactes amb presidents autonòmics en una reunió en què ha promès al president balear, Francesc Antich, que, en la mesura que les Illes Balears és el territori més perjudicat pel sistema de finançament actual, serà el que es veurà més beneficiat amb el nou model de finançament.

En els pròxims dies començarà una nova tanda de reunions bilaterals entre les conselleries i el ministeri d'Economia, en què les parts concretaran les xifres del nou model.

Antich ha entrat al despatx del president espanyol amb els números sota el braç. Balears no tan sols és la comunitat que més aporta al fons de suficiència, sinó que es troba 21 punts per sota de la mitjana estatal en finançament per càpita, i de cada 100 euros que aporta tan sols en rep 79.

Isabel-Clara Simó: Espanya vs. Catalunya

Espanya no serà un Estat europeu, modern i avançat mentre no estigui disposada a dir "Visca Catalunya". No em refereixo a un acte oficial o a una retòrica de festa major, em refereixo a sentir Catalunya com a pròpia i a sentir-se'n orgullosos. Mentre continuï la suspicàcia (que és mútua, però Catalunya s'ha quedat sense res i el que digui o faci en aquests moments no serveix de gran cosa), l'anticatalanisme, el fet d'obtenir més vots com més castigui Catalunya, mentre hi hagi alhora espoli i desdeny (el cafè per a tothom: ¿existiria cap autonomia sense els Països Catalans, Euskadi i Galícia, les tres nacions dintre de l'Estat?), Espanya no serà res a Europa, tal com li passa ara.

Hi ha ressentiment mutu i per tant una eterna espiral de lamentacions i de puntades de peu més o menys sibil·lines però que fan sagnar igual. La Nit 080109 COMr

Reconec, com he fet en altres ocasions, els enormes esforços que està fent Espanya per espolsar-se la caspa franquista i l'endarreriment secular. Ara mateix comença a fer goig. Però continua no entenent que sense Catalunya no pot viure, però que amb Catalunya no vol viure. Els disbarats que se senten cada dia sobre la llengua catalana són per llogar-hi cadires: tòpics, mentides, l'ofensa permanent quan algú gosa emprar el català i tota la plaga d'indocumentats que mai han reflexionat més de tres segons seguits. Madrid vol ser la capital d'Espanya tal com París és la capital de França. Hi esmercen molts diners i molts esforços. Però necessita una cosa fonamental: no sols tenir el poder i la força sinó també el respecte. I mentre l'Estat espolia, menysté i burxa la part més dinàmica de l'Estat, podrà tenir els lluentons de París, però no tindrà el seu prestigi.