lo carrer del riu

lo carrer del riu

10 de juliol, 2009

Puigcercós i Ridao exposen a Montilla i Castells el rebuig d'ERC a l'última proposta

finançament 100709 RAC1

Ja s'ha acabat al Palau de la Generalitat la reunió que han mantingut aquest divendres al vespre el president del Govern, José Montilla, el conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, el president d'ERC, Joan Puigcercós, i el secretari general d'ERC, Joan Ridao. Tertúlia 100709 La Nit RAC1

La trobada ha durat més d'una hora i ha servit perquè els màxims líders republicans hagin exposat al president i al conseller la decisió de la Permanent Nacional d'ERC de rebutjar l'última oferta del Ministeri d'Economia i mantenir obertes les negociacions. A la reunió no hi havia representants d'ICV-EUiA, fet que podria indicar que els ecosocialistes ja veurien próxim l'acord.

Esquerra troba insuficients els avenços en el finançament

Joan Ridao 100709 COMr

Esquerra considera que els avenços en la negociació en matèria de finançament són insuficients. Ho ha explicat el secretari general, Joan Ridao, després de la reunió que ha mantingut la Permanent del partit aquest vespre, amb la lectura d'una declaració: 'La Permanent constata que, bo i admetent que hi ha hagut avenços significatius, aquests no són suficients per validar un acord entre el govern català i espanyol'. Ridao ha recordat que el govern català havia decidit de mantenir oberta la negociació perquè 'hi ha aspectes prou rellevants que encara s'han de concretar i que impedeixen' assolir l'acord. Esquerra manté que la xifra mínima ha de ser de 3.800 milions d'euros i que Catalunya ha de quedar cinc punts per sobre de la mitjana espanyola en el rànquing de recursos per càpita. El partit ha convocat l'executiva nacional per a diumenge i el consell nacional per a dilluns.

Joan Tardà a La Nit de la COM Joan Tardà 100709 a La Nit de la COM

Reunió de mitja hora de Castells amb Saura i Herrera perquè donin el sí d'ICV al pacte que va tancar ahir a Madrid

El conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, s'ha reunit durant mitja hora al Palau de la Generalitat amb el president d'Iniciativa i conseller d'Interior, Joan Saura, el coordinador general d'EUiA, Jordi Miralles, i el secretari general d'ICV i diputat al Congrés espanyol, Joan Herrera, per a convèncer-los de les bondats de l'acord sobre el nou finançament que ahir va tancar a Madrid amb la vicepresidenta econòmica espanyola, Elena Salgado. A la sortida de Palau, a preguntes dels periodistes de si estaven satisfets, Saura ha contestat amb un 'encara no'.

El G-8 promet invertir 20.000 milions de dòlars en la lluita contra la fam

G8 100709 RAC1

Els estats participants en la cimera del G-8 han promès que destinarien 20.000 milions de dòlars, durant tres anys, al desenvolupament agrícola per combatre la fam al món. En una declaració conjunta, s'han mostrat d'acord en 'actuar amb la urgència necessària per aconseguir una seguretat alimentària global sostenible', car aquesta es troba 'estretament connectada amb el creixement econòmic, el progrés social, l'estabilitat política i la pau.' El secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, va dir, però, que els països del G-8 no havien anat prou lluny a l'hora de fixar objectius per combatre el canvi climàtic: 'Les polítiques plantejades no són suficients. Això és un imperatiu polític i moral i una responsabilitat històrica per al futur de la humanitat, fins i tot per al futur del planeta.' Avui: Un fracàs inacceptable al G-8

Móra d'Ebre inicia la Móra Morisca amb el sopar de les tres cultures al castell

El tradicional sopar de les tres cultures al castell de Móra d'Ebre, casa dels barons d'Entença i dels ducs de Cardona, obrirà aquesta nit els actes de la dotzena edició de la Móra Morisca, la festa de recreació històrica que durant tot el cap de setmana farà que la capital de la Ribera d'Ebre s'endinse en una època de convivència entre cristians, jueus i musulmans.

Xavz´s Cafe: Les sensacions de la Móra Morisca

La cultura amenitzarà les nits d'estiu d'Escornalbou, Escaladei i Miravet

El Museu d'Història de Catalunya ha organitzat per segon any el cicle Nits d'Estiu, que tindrà lloc en tres dels quatre monuments que gestiona a la demarcació de Tarragona: els castells d'Escornalbou i Miravet i la cartoixa d'Escaladei. Són actes culturals que «volen dinamitzar espais patrimonials de Catalunya amb una programació artística de qualitat que permeti difondre la riquesa dels monuments», segons s'ha informat des del museu. Al castell de Miravet, les nits d'estiu consistiran en l'explicació de llegendes sobre els castells medievals, que anirà a càrrec de la companyia PEPC Teatre. L'activitat es convocarà a les deu de la nit dels dies 8, 15, 22 i 29 del mes d'agost.

Un camp de treball apropa els joves a la memòria de la Guerra Civil que es conserva a Miravet

Nois i noies de tot Catalunya participen aquest mes en dos camps de treball a Miravet on recuperen els camins relacionats amb el passat templer del poble i la Guerra civil. El primer dels camps, que es diu Miravet, el camí dels templers, acaba aquest dissabte i ha consistit en la recuperació del sender que uneix el castell amb el Cap de la Vila (el poble antic de Miravet). I diumenge s'enceta el camp La batalla de l'Ebre, on els joves entraran en contacte amb les experiències de la guerra. Els camps de treball a Miravet els convoquen des de fa uns anys les entitats Fundació Escolta Josep Carol i Escoltes Catalans, amb la col·laboració de l'Ajuntament.