lo carrer del riu

lo carrer del riu

12 de novembre, 2011

Carod, convidat d'Amaiur al míting central

Josep-Lluís Carod-Rovira és a Euskadi per a participar en el míting central de campanya d’Amaiur, la coalició abertzale integrada per Bildu i Aralar que concorrerà a les properes eleccions del 20-N. Si bé en el programa del míting només s’especifica hora i lloc, a les 17h al velòdrom d’Anoeta (Donosti), sense que es coneguin els noms de les persones que hi intervindran. L’expresident d’ERC ja es troba al velòdrom, que una hora abans de l’inici programat ja es trobava col·lapsat. L’exvicepresident de la Generalitat dirigirà unes paraules a l’auditori, en qualitat de personalitat de l’independentisme català, sense lògicament representar cap sigla.

L’organització d’Amaiur espera reunir unes 12.000 persones en un espai emblemàtic per a l’esquerra abertzale. El velòdrom es considera un termòmetre del suport popular que tingui la coalició independentista. Batasuna va utilitzar aquestes instal·lacions en el passat per presentar algunes inciatives. En concret, el 14 de novembre de 2004, Arnaldo Otegi va presentar la “proposta d’Anoeta”, en què l’esquerra abertzale apostava per les vies polítiques. Aquesta declaració va conduir després a la declaració de treva d’ETA el març de 2006.

Els “indignats” entren en campanya

Els “indignats” han tornat a la plaça Catalunya.

Un grup d'activistes han passat la nit d'aquest divendres a la plaça després de reunir-se a les onze i onze de la nit “per seguir lluitant, per cridar que no ens representen”, coincidint amb l'equador de la campanya i amb la data ‘11.11.11'.

En aquest sentit, promouen l'etiqueta #tornemalaplaça a Twitter i han convocat una assemblea per aquest dissabte a la tarda.

Berlusconi plega!!!

L'encara primer ministre italià, Silvio Berlusconi, ha presentat aquest dissabte la seva dimissió al president de la República, Giorgio Napolitano. La seva sortida arriba després que el Parlament italià hagi aprovat el pla anticrisi exigit per la Unió Europea per 380 vots a favor, 26 en contra i dues abstencions, tal com ho va fer el Senat divendres. El primer ministre italià va prometre deixar el càrrec si s'aprovaven les mesures d'austeritat reclamades per Brussel·les i s'espera que compleixi la seva promesa per donar pas a un govern d'emergència liderat, previsiblement, per l'excomissari europeu Mario Monti.