lo carrer del riu

lo carrer del riu

22 d’octubre, 2008

Basilea 0 - Barça 5

Puyal 221008 El Barça es troba en estat de gràcia i va llançat també a la Lliga de Campions, on avui ha apallissat en una nova exhibició el líder de la feble Lliga suïssa, el Basilea, que s'ha emportat un 0-5 a la seva pròpia casa. L'enèsima revolució de Guardiola també ha funcionat a la ciutat helvètica, on el Barça va aconseguir la seva primera Recopa fa gairebé 29 anys. Aquesta vegada els ha tocat descansar a Iniesta, Henry i Etoo, mentre que Bojan i Sylvinho han estrenat titularitat i Hleb ha tornat a jugar de sortida després de superar la lesió al turmell. Quatre minuts ha trigat el conjunt visitant a fer el primer. Messi, sempre Messi, tenia mono de futbol després d'escalfar banqueta a San Mamés i s'ha afanyat a demostrar-ho en la primera ocasió que ha tingut. L'atacant argentí s'ha colat entre la defensa suïssa en el precís moment en què Alves, mirant a porta, li ha posat una pilota amb l'exterior que només ha hagut d'empènyer a gol. En un altre inici fulgurant, el Barça s'ha menjat el Basilea amb dos gols més en 20 minuts. Han marcat Sergio Busquets, en una jugada gairebé calcada a la del primer gol però amb ell i Xavi de protagonistes, i Bojan, amb un xut encreuat des de fora de l'àrea. El d'avui ha estat un altre xoc sense història, perquè el Barcelona no ha tingut rival. Així que els de Guardiola han decidit convertir un matx oficial de la Champions en una festa, en un partit-homenatge a aquell equip que va conquistar la Recopa. Fins i tot l'àrbitre, l'holandès Braamhaar, s'ha apiadat dels homes de Christian Gross i s'ha oblidat d'expulsar Eduardo Rubio per una entrada esgarrifosa a Sergio Busquets i de xiular un clar penal de Costanzo a Messi a la primera meitat. La sagnia s'ha prolongat després de la represa. Bojan i Xavi han liquidat el partit en tres minuts i el Barça ha decidit que aquí s'havia acabat l'espectacle. Els quaranta minuts restants han resultat intranscendents. Al final, una nova exhibició del Barça, aquesta vegada a Europa, on suma tres victòries en tres partits. Un triomf que deixa pràcticament segellat el pas dels de Guardiola a vuitens. FOTOGALERIA SPORT: Les millors imatges del partit.

Zapatero queda fora de la cimera de la reforma del sistema financer internacional

Zapatero no participarà a la cimera que tractarà la reforma del sistema financer internacional, un cop el govern dels Estats Units ha anunciat aquest mateix dimecres que a la cimera, que s'iniciarà el 15 de novembre, hi seran convidats els membres del G-20, grup del que tampoc no forma part l'Estat espanyol.

El G-20 va ser creat el 1999 en resposta a les crisis financeres de finals dels anys 90 i al creixent reconeixment dels països emergents. Els seus memebres són els ministres d'Economia i els governadors dels bancs centrals de 19 països: Argentina, Austràlia, Brasil, Canadà, Xina, França, Alemanya, Índia, Indonèsia, Itàlia, Japó, Mèxic, Rússia, Aràbia Saudita, Sud-Àfrica, Corea del Sud, Turquia, Regne Unit i Estats Units. A més, la Unió Europea també és membre i està representat pel president de torn del Consell –actualment Nicolas Sarkozy– i pel president del Banc Central Europeu (BCE).

Als representants dels 20 membres s'hi sumaran el director gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Dominique Strauss-Kahn; el president del Banc Mundial, Robert Zoellick; el secretari general de l'ONU, Ban Ki Moon; i el president del Fons d'Estabilitat Financera (FSF), càrrec que actualment ocupa el president del Banc d'Itàlia, Mario Draghi. Hi va tot quisqui i ell no. Lo cabreig d'en ZP serà gros. Ha dit que per Nadal no brindarà amb cava català.

Oco! Puigcercós no descarta un futur govern amb CiU si és per superar l'actual marc autonòmic

Joan Puigcercós 221008 CATr El president d'Esquerra, Joan Puigcercós no descarta un futur govern amb CiU però si queda clar que és per superar i anar més enllà de l'actual marc autonòmic. Respecte l'acord de finançament, Puigcercós ha dit que 'si no hi ha un bon acord, no hi ha d'haver-hi acord' i ha afegit que estem en un final de trajecte.

El líder d'ERC ha assegurat que confia en el govern de Catalunya per assolir un bon finançament i ha recordat que d'ell en depèn l'educació, els serveis socials, la sanitat i les infraestructures. Per Puigcercós, que ahir es va entrevistar amb el conseller Castells pert parlar dels pressupostos de la Generalitat, hi ha dos prioritats fonamentals que és la família i l'empresa, que els republicans consideren objectius polítics per sortir de la crisi.

El Parlament aprova la llei de l'Oficina Antifrau de Catalunya amb els vots del tripartit

El Parlament ha aprovat aquest dimecres la Llei de creació de l'Oficina Antifrau amb els vots favorables dels partits que donen suport al Govern d'Entesa, amb l'oposició de CiU i PP i l'abstenció de Ciutadans. La principal crítica de l'oposició és el xoc competencial que diuen que hi ha entre l'oficina i la Sindicatura de Comptes i la de Greuges.

No obstant això, el conseller de Governació, Jordi Ausàs, ha manifestat que l'oficina 'neix amb la missió d'ocupar les escletxes que no estan cobertes ni pels òrgans del Poder Judicial ni per les institucions de control existents'. El conseller també ha ressaltat que hi haurà 'tolerància zero per les pràctiques fraudulentes'.

L'OAC estarà adscrita al Parlament i s'encarregarà de prevenir i investigar possibles casos d'ús o destinació il·legal de fons públics o qualsevol altre aprofitament irregular d'aquests fons. La llei ha hagut de superar nombrosos entrebancs i ha estat un dels empenys d'ERC en els dos executius en què ha participat ja que el projecte es va començar a gestar en el primer govern catalanista i d'esquerres tot i que la poca complicitat del PSC de Maragall va obligar a aparcar-lo.

La central nuclear Vandellòs II torna a estar aturada per fer treballs de manteniment i proves

La central nuclear Vandellòs II ha aturat novament la seva producció per fer treballs de manteniment i proves prèvies a la posada en marxa de la central al 100% de la seva capacitat. La planta es va connectar a la xarxa d'energia aquest dimarts i funcionava a un 5% de capacitat mentre es feien proves de velocitat de la turbina, que, segons explica l'Associació Nuclear Ascó Vandellòs (ANAV), van funcionar correctament. En el marc d'aquests treballs també s'han fet proves elèctriques a l'alternador i proves d'estanquitat de l'hidrogen amb la planta aturada.

Els resultats de les proves fetes sembla que no han estat els esperats i el subministrador de l'equip haurà de revisar altre cop els acoblaments de l'eix rotor abans de posar la planta al 100%. La central nuclear Vandellòs II romandrà encara una setmana més sense funcionar a ple rendiment, la durada que es calcula durin els treballs, després que a finals d'agost patís un accident i hagi passat dos mesos, fins aquest dimarts, aturada.

Ja hi tornem a ser. Ni un dia ha durat l'apanyo que li han fet. Que la tanquin, ja!!!

VilaWeb/ElPunt: Vandellòs II es torna a aturar mentre creix la tensió pels residus

Marta Cid demana a l’alcalde d’Ascó que respecti la decisió del Parlament de Catalunya, dels consells comarcals i dels ajuntaments del territori

La diputada d’Esquerra Marta Cid ha valorat la intenció de l’alcalde d’Ascó de presentar el seu municipi a la convocatòria per ser la seu del magatzem temporal de residus centralitzat (ATC) de residus nuclears, desmarcant-se de la resolució de rebuig expressada pel Parlament de Catalunya, pels consells comarcals i per la majoria d’ajuntaments de les Terres de l’Ebre.

Marta Cid, diputada d’Esquerra, ha afirmat que ‘la política energètica és un tema de país, amb implicacions de molts tipus, i un ajuntament no pot prendre una decisió d’aquest tipus sense tenir en consideració l’afectació directa que això pot provocar sobre els pobles i les comarques veïnes’.

Cid ha volgut recordar que ‘les resolucions de les institucions estan per complir-se i l’alcalde d’Ascó hauria de ser sensible i solidari amb allò que la resta de municipis del seu voltant i el Parlament del seu país ha expressat’. Cid ha reiterat l’oposició d’Esquerra a la instal·lació del magatzem temporal de residus centralitzat a qualsevol lloc de Catalunya. ‘Les Terres de l’Ebre som qui acollim la majoria de centrals nuclears de Catalunya, i no ens mereixem acollir un magatzem que hipotecarà encara més el nostre futur i això s’ha de veure des d’una òptica territorial, no municipal, perquè les implicacions que se’n deriven afecten al conjunt del territori’.

VilaWeb/ElPunt: El govern condiciona el suport al dipòsit de residus radioactius al consens i la seguretat

Villarejo assegura que les desaparicions del franquisme són delicte mentre no s’identifiquin les restes

Jiménez Villarejo 221008 COMr Carlos Jiménez Villarejo, exfiscal anticorrupció i futur membre de la comissió d’investigació dels crims franquistes, ha qüestionat els arguments dels fiscal de l’Audiència Nacional espanyola, Javier Zaragoza per recórrer la iniciativa oberta per Baltsar Garzón.

Segons Jiménez Villarejo, ‘Garzón, l’únic que ha fet, és acotar amb tota correcció que, dins dels fonaments, dels crims contra la humanitat, s’han d’investigar com a mínim les desaparicions’. Perquè els desapareguts, en la mesura que no s’han identificat les seves restes, segueixen constituint un delicte permanent. Ni prescriuen, ni es veuen afectats per la Llei d’Amnistia’

En declaracions a COM ràdio pel que fa la llei de la memòria històrica, l’exfiscal anticorrupció ha llençat dures crítiques al govern Zapatero. ‘Des que es va aprovar la llei, s’ha produït la més absoluta passivitat del govern a l’hora d’adoptar alguna iniciativa per desenvolupar-la’. Encara ara es el moment que s’apliqui, ha subratllat.

El jutge arxiva el cas de la crema de banderes i fotos dels reis durant la Diada

El jutge de l'Audiència Nacional, Santiago Pedraz, ha arxivat el cas contra els quatre joves acusats de cremar fotos del rei i banderes d'Espanya i França durant la Diada de l'11 de setembre a Barcelona. El jutge considera que no hi ha base per imputar els joves perquè queda provat que en els moments dels fets es trobaven al passeig del Born però no hi ha constància que cremessin les fotografies ni les banderes.

Pedraz ha ordenat traslladar el cas de la crema d'una bandera espanyola al jutjat instructor de Barcelona perquè investigui el suposat delicte d'ultratge a Espanya.

Els quatre joves catalans Joaquim Español i Elisenda Ramos (als quals se'ls atribuia la crema de banderes) i Marc García i Guifré Rodes (acusats de participar en la crema de la foto dels reis) sempre han negat les acusacions i han qualificat "d'error" la identificació feta pels Mossos d'Esquadra, que són els qui van enviar els noms a l'Audiència Nacional.

Un cop han sortit de l'Audiència Nacional, García ha denunciat una "persecució política" i un "excés de zel" per part dels Mossos d'Esquadra.