lo carrer del riu

lo carrer del riu

20 de novembre, 2007

Solbes reconeix que Catalunya és 'clarament solidaria' i que el debat està en el càlcul de "la dimensió" d'aquesta contribució

"El volum d'inversions que Catalunya ha rebut ha estat clarament insuficient" L'actual model de finançament regulat pel govern de José María Aznar amb CiU l'any 2001, ha estat una fórmula que ha penalitzat especialment a Catalunya. El model, ha dit Solbes, es basa en un cens de la població del 1999 i en la fórmula de finançament s'especifica de manera concreta que només es modificarà si l'índex de població no varia més del 3% durant un any, un índex que no es produeix mai, ha dit Solbes. El vicepresident s'ha referit a l'increment de costos per Catalunya que ha suposat l'arribada d'una forta onada d'immigració durant l'últim període del cicle econòmic.

Pedro Solbes ha manifestat que el volum d'inversions que Catalunya ha rebut els últims anys ha estat clarament insuficient, però que aquest fet no és suficient per apostar per un model d'inversions 'territorialitzada', de la que s'ha manifestat contrari.

Solbes ha reconegut la dificultat de trobar una solució al finançament de Catalunya que aporta més del 18% del PIB de l'estat i per això cal que totes les forces polítiques i autonomies entenguin que s'ha de trobar el model que afavoreixi que Catalunya 'vagi econòmicament bé'.

Pedro Solbes ha pronunciat una conferència sobre les perspectives de l'economia espanyola davant del Cercle Financer. El vicepresident segon ha estat presentat pel president de 'la Caixa', Isidre Fainé, qui ha reconegut que en aquest moments l'economia hi ha 'senyals d'alarma' que fan necessari una actuació per reconduir-la.

Davant de l'empresariat català Solbes s'ha manifestat contrari a la publicació de les balances fiscals perquè en el seu contingut també es produiran enfrontaments territorials no desitjables.

Ibarretxe demanarà que Aznar i Zapatero declarin com a testimonis al seu judici

Vol demostrar que el president i l'expresident han parlat amb ETA sense que se'ls hagi encausat La defensa del lehendakari, Juan José Ibarretxe, en el judici que s'obrirà contra ell per reunir-se amb dirigents de Batasuna, proposarà que declarin com a testimonis el president Rodríguez Zapatero, l'expresident Aznar i el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba. Miren Azkarate 201107 CATinfo La portaveu del Govern Basc, Miren Azkarate, ha anunciat avui després de l'habitual Consell de Govern que la defensa del mandatari basc presentarà demà les seves propostes al Tribunal Superior de Justícia del País Basc (TSJPV), encarregat de la causa.

La defensa proposarà que declarin com a testimonis, entre altres, Zapatero, Aznar, Rubalcaba, Jaime Mayor Oreja i Josu Jon Imaz. Queda ara a discreció del TSJPV si accepta aquestes peticions de testimoni.

La defensa plantejarà una qüestió prèvia perquè el judici oral no arribi a celebrar-se: que "no té cabuda legal sostenir un judici oral només a instància de les acusacions populars", en aquest cas el Fòrum Ermua. A més, la defensa del lehendakari intentarà demostrar que el diàleg polític "és un principi democràtic a preservar, i no una acció política a penalitzar i que així està assumit, a més, en la comunitat internacional".

La Generalitat Valenciana anuncia el tancament de la Carrasqueta la setmana vinent

ACPV fa una "crida a la mobilització ciutadana" per impedir la desconnexió del repetidor La Direcció General de Promoció Institucional de la Generalitat Valenciana ha fet arribar a Acció Cultural del País Valencià un requeriment en el qual es demana a aquesta entitat que fixi dia i hora, entre el 26 i el 28 de novembre, per donar "consentiment a l'entrada" al repetidor de la Carrasqueta per procedir al seu tancament, una mesura que ha autoritzat pel Jutjat del Contenciós Número 1 d'Alacant. La mateixa nota adverteix que "de no prestar-se el consentiment requerit,l'Administració podrà fer ús de l'autorització judicial per a entrar en el centre reemissor a fi d'executar forçosament l'ordre de tancament adoptada". L'ACPV, responsable dels repetidors que permeten que TV3 arribi a les llars del País Valencià ha sortit al pas d'aquesta petició assenyalant que no té intenció d'autoritzar l'entrada de funcionaris al repetidor amb la missió de tancar-lo. "ACPV no autoritzarà la Generalitat valenciana a entrar en els nostres repetidors, ni tancarà les emissions voluntàriament", ha assegurat l'entitat dirigida per Eliseu Climent a través d'una nota pública. En el mateix comunicat, ACPV "insta els ciutadans i ciutadanes d'aquest país a romandre alerta a les crides a la mobilització ciutadana que s'hi puguen fer els propers dies".

La CUP presenta la campanya Escac al Rei i a Espanya

Volen que des dels municipis es construeixi la República dels Països Catalans La Candidatura d’Unitat Popular ha engegat des del 17 de novembre una campanya d’àmbit nacional per reivindicar la construcció de la República dels Països Catalans. Davant les successives mostres de rebuig que la monarquia espanyola ha rebut en els darrers mesos per part de la societat catalana, la CUP vol mantenir el debat al voltant de la monarquia i la necessitat de la nació catalana de no seguir dins l’Estat Espanyol.

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) segons anuncia el seu web està duent a terme una campanya que porta per nom 'Escac al Rei, escac a Espanya'. Un debat que es proposen dur en el marc d’aquesta campanya amb la col·laboració de la resta de l’Esquerra Independentista i amb diferents sectors socials dels Països Catalans.

Una altra de les intencions és que des dels municipis es construeixi la República dels Països Catalans. Així ho van explicar a la roda de premsa del passat dissabte 17 de novembre, a la Plaça del Vi de Girona.

El lloc de la trobada no fou casual. L’emblemàtica plaça gironina va ser escollida per mostrar, com ja ha fet la CUP en diverses ocasions, el seu suport als encausats d’aquesta ciutat per la crema de fotos del monarca espanyol. La roda de premsa comptarà amb la presencia de diferents membres del Secretariat Nacional de la CUP i un nodrit grup de regidors i regidores de l'organització.

Les injúries a la Corona surten per 2.730 euros

Jaume Roura-Enric Stern 201107 CATinfo Antoni Bassas 211107 CATr

El jutge de l'Audiència Nacional, José María Vázquez Honrubia, ha condemnat Jaume Roura i Enric Stern a pagar 2.730€ cadascun en considerar-los culpables d'un delicte d'injúries greus contra la Corona espanyola. La defensa ja ha anunciat que recorrerà aquesta sentència. Durant aquest primer judici per la crema de fotos dels Reis, el jutge Vázquez Honrubia ha hagut de suspendre, durant deu minuts, el judici després que els imputats, Roura i Stern, hagin demanat un traductor per poder declarar en català. Finalment, el jutge ha permès que declaressin en català perquè ha assegurat que els entenia, però no ha accedit a proporcionar-los un traductor i el judici ha prosseguit amb els joves declarant en català.