lo carrer del riu

lo carrer del riu

20 de novembre, 2007

La CUP presenta la campanya Escac al Rei i a Espanya

Volen que des dels municipis es construeixi la República dels Països Catalans La Candidatura d’Unitat Popular ha engegat des del 17 de novembre una campanya d’àmbit nacional per reivindicar la construcció de la República dels Països Catalans. Davant les successives mostres de rebuig que la monarquia espanyola ha rebut en els darrers mesos per part de la societat catalana, la CUP vol mantenir el debat al voltant de la monarquia i la necessitat de la nació catalana de no seguir dins l’Estat Espanyol.

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) segons anuncia el seu web està duent a terme una campanya que porta per nom 'Escac al Rei, escac a Espanya'. Un debat que es proposen dur en el marc d’aquesta campanya amb la col·laboració de la resta de l’Esquerra Independentista i amb diferents sectors socials dels Països Catalans.

Una altra de les intencions és que des dels municipis es construeixi la República dels Països Catalans. Així ho van explicar a la roda de premsa del passat dissabte 17 de novembre, a la Plaça del Vi de Girona.

El lloc de la trobada no fou casual. L’emblemàtica plaça gironina va ser escollida per mostrar, com ja ha fet la CUP en diverses ocasions, el seu suport als encausats d’aquesta ciutat per la crema de fotos del monarca espanyol. La roda de premsa comptarà amb la presencia de diferents membres del Secretariat Nacional de la CUP i un nodrit grup de regidors i regidores de l'organització.