lo carrer del riu

lo carrer del riu

16 de febrer, 2010

El ministeri d'Indústria espanyol va pagar perquè Ascó s'avingués a acollir el cementiri nuclear

No oblidem !!! El municipi d'Ascó va decidir presentar-se com a candidat per acollir el cementiri nuclear només després que el ministeri d'Indústria espanyol cedís a les pressions de l'Associació de Municipis en Àrees de Centrals Nuclears (AMAC) i es comprometés a pagar-los el 2009 més de 20 milions d'euros dels que van percebre al 2008, a més de prometre que aquesta xifra aniria creixent a raó de 8,25 milions d'euros cada any, cadascun. A canvi de presentar-se i incentivar que altres pobles també s'apuntessin a la cursa nuclear, el conjunt de municipis agrupats a l'AMAC s'embutxacaran 700.000 euros de més cada any. L'ordre ministerial que regulava aquest increment tirava endavant el mateix dia que es publicava la convocatòria del cementiri nuclear. Només onze dies més tard Ascó presentava la seva candidatura.

lo carrer del riu: "Coge el dinero i corre"

Un veí denuncia que els Rurals van instar-lo a callar quan va voler demostrar que l'origen del foc no era el llamp

El veí d'Horta de Sant Joan, Lluís Gil, ha denunciat durant la seva compareixença davant la comissió parlamentària que un agent rural va anar a buscar-lo poc abans de declarar el dia 28 per demanar-li 'que callés, que no sabia el que deia'. El veí, pagès, situava l'origen del foc lluny de l'arbre calcinat que, segons els rurals, va ser la font d'ignició del foc. Gil va 'intentar declarar en diverses ocasions' però no ho va aconseguir fins dies després de la intervenció del conseller de Medi Ambient. Els Rurals al seu informe no van donar 'cap importància a la seva declaració'. El veí ha explicat que, en créixer el foc, va demanar durant 'dues hores un camió de bombers' perquè se li cremava la granja. El darrer mes de gener, el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, va reconèixer públicament que els Agents Rurals es van equivocar amb la tesi del llamp en l'incendi d'Horta de Sant Joan i va demanar excuses.

ERC es queda sola defensant que el ple del Parlament voti sobre les consultes

ERC s'ha quedat sola aquest dimarts defensant que la proposta de resolució sobre les consultes populars es voti en el ple del Parlament. Els republicans han lamentat el rebuig de CiU durant la reunió de la Junta de Portaveus. Finalment, aquesta proposta –per agrair l'esforç dels organitzadors de les consultes i la participació– es votarà en comissió, concretament en la d'Afers Institucionals.

Segons ERC, CiU ha estat "absolutament incoherent amb la posició de militants" que estan donant suport a les consultes, així com diversos dirigents, entre ells el portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol.En un comunicat, ERC ha recordat que el mateix Oriol Pujol va dir el passat 13 de desembre a Vic "que el dret a decidir sortia del seu silenci, i que tothom n'havia de prendre nota". "Amb la decisió d'avui –destaca el comunicat dels republicans–, tothom ha de prendre nota que CiU ha volgut silenciar la proposta" duent-la a la Comissió d'Afers Institucionals.

La proposta pretenia agrair l'esforç dels organitzadors de les consultes, així com la implicació i participació de la societat civil organitzada, càrrecs electes locals i civils que es van mobilitzar el diumenge 13 de desembre. També volia posar en valor la segona i tercera onades que encara s'han de celebrar.

Des de CiU, argumenten que només s'eleven al ple propostes de resolució en casos d'excepcionalitat.

Carme-Laura: La humiliació d'un Conseller

Ernest Maragall ha acceptat ésser humiliat de manera pública obligat per Montilla que a canvi de no cessar-lo del càrrec li ha exigit que rectifiqués davant de la premsa el que havia dit i escrit :"el Govern no té projecte de país".

Ahir per la tarda veiérem una escena trista, un espectacle indecorós per a la persona i el polític. Maragall, després de l'entrevista amb Montilla, al mateix Palau, digué davant de les càmeres: "el Govern té projecte de país".

L'actuació ha estat tremenda, vergonyant, m'ha recordat aquelles confessions públiques obligades dels col·laboracionistes o dels vençuts forçats a vitorejar els vencedors i a autoinculpar-se de faltes no comeses. La submissió de Maragall, la seva manca de coherència i dignitat política ha estat penosa, però pitjor ha estat la voluntat de qui ho ha propiciat. Tal vassall, tal senyor!.

La dignitat del Govern obligava Montilla a acceptar la dimissió del seu Conseller; la seva reacció ha estat impròpia d'un President, ha estat una mostra de la seva incapacitat política per a aturar la descomposició imparable del mateix Govern. Ernest Maragall s'ha autodesqualificat políticament i ètica. La venalitat té moltes cares.

Coc Ràpid: La humiliació d'un Conseller

VilaWeb: El govern esquiva la polèmica per les declaracions de Maragall

Educació sanciona amb vint dies el director d'institut de Monfort

Naltros també pengem el conseller!!! La Conselleria d'Educació ha sancionat el director de l'IES Las Norias de Monfort, José Luis Santiago, amb vint dies de suspensió de funcions en responsabilitzar-lo de cometre una falta greu per 'desconsideració als seus superiors'. Cal recordar que el motiu pel qual es va obrir l'expedient disciplinari contra Santiago va ser la col·locació al centre d'una fotografia del conseller Font de Mora de cap per avall amb un text que hi dia 'Unwelcome person' (persona non grata), en el marc de les protestes contra la política educativa i, sobretot, contra l'obligatorietat d'ensenyar l'assignatura de ciutadania en anglès.

La sanció s'aplicarà a partir de demà i fins al dia 8 de març.

El sindicat STEPV ja ha criticat la sanció i ha animat els centres a refusar-la públicament. També s'ha pronunciat la Plataforma per l’Ensenyament Públic, que ha decidit de començar 'accions contundents en tots els centres docents i en el carrer pel que considera una acció molt greu contra tota la comunitat educativa', segons que diu en un comunicat. Així, demà al matí es concentrarà a la porta de la Conselleria amb cartells de Font de Mora cap per avall. A més, els representants sindicals abandonaran la mesa sectorial convocada a les deu del matí després de traslladar la seva protesta als representants de l’administració.

A banda, proposa que durant els vint dies que dura la sanció, els centres posin crespons o llaços grocs en solidaritat amb Santiago, enviïn escrits de solidaritat i protesta i convoquin concentracions de deu minuts al pati.

El CGPJ dóna deu dies a Garzón per al·legar abans de tramitar la seva suspensió

Law vs Law !!! La comissió permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha acordat per unanimitat atorgar deu dies al jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón perquè formuli les al·legacions que consideri oportunes sobre l'inici dels tràmits per suspendre'l en les seves funcions, en relació amb les dues causes obertes contra ell en el Tribunal Suprem. law vs law

Segons fonts del CGPJ, la comissió ha acceptat escoltar el magistrat "per raons constitucionals", ja que entén que la persona afectada ha de poder pronunciar-se "perquè no es produeixi indefensió". La resolució de la comissió permanent es fonamenta en la sentència del magistrat del Suprem Luciano Varela –que instrueix la causa contra Garzón per investigar les desaparicions del franquisme–, en què l'instructor va exposar de manera contundent els seus motius per fer seure Garzón a la banqueta. La resolució està pendent que la sala resolgui sobre el recurs d'apel·lació presentat pel magistrat de l'Audiència Nacional.

Els vocals també tenen sobre la taula la sentència dictada per la sala el passat 28 de gener admetent a tràmit una segona querella contra Garzón –per presumpta prevaricació, suborn i estafa–, relacionada amb la gestió d'uns cursos patrocinats pel Banc Santander a la Universitat de Nova York.

Un nou joc permetrà fer de pagès i gestionar una masia a través d'Internet

I la pagesia real havent de sortir al carrer amb els tractors!!! El Centre de Desenvolupament Rural Integrat de Catalunya (CEDRICAT) ha obtingut una ajuda de 380.000 euros del programa Avanza del ministeri d'Indústria espanyol per desenvolupar el projecte 'De sol a sol. Gestiona la teva explotació agrària virtual'. El projecte té com a finalitat donar a conèixer com és la vida i la gestió d'una explotació agrària, especialment entre la població més allunyada d'aquesta realitat. Per fer-ho es desenvoluparà un joc per Internet que permetrà als jugadors convertir-se en pagès i gestionar una masia. També es podrà administrar un 'cortijo' andalús o un 'pazo' gallec. El projecte està en una fase inicial i fins la primavera de l'any 2011 no serà accessible a la xarxa.