lo carrer del riu

lo carrer del riu

16 de febrer, 2010

ERC es queda sola defensant que el ple del Parlament voti sobre les consultes

ERC s'ha quedat sola aquest dimarts defensant que la proposta de resolució sobre les consultes populars es voti en el ple del Parlament. Els republicans han lamentat el rebuig de CiU durant la reunió de la Junta de Portaveus. Finalment, aquesta proposta –per agrair l'esforç dels organitzadors de les consultes i la participació– es votarà en comissió, concretament en la d'Afers Institucionals.

Segons ERC, CiU ha estat "absolutament incoherent amb la posició de militants" que estan donant suport a les consultes, així com diversos dirigents, entre ells el portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol.En un comunicat, ERC ha recordat que el mateix Oriol Pujol va dir el passat 13 de desembre a Vic "que el dret a decidir sortia del seu silenci, i que tothom n'havia de prendre nota". "Amb la decisió d'avui –destaca el comunicat dels republicans–, tothom ha de prendre nota que CiU ha volgut silenciar la proposta" duent-la a la Comissió d'Afers Institucionals.

La proposta pretenia agrair l'esforç dels organitzadors de les consultes, així com la implicació i participació de la societat civil organitzada, càrrecs electes locals i civils que es van mobilitzar el diumenge 13 de desembre. També volia posar en valor la segona i tercera onades que encara s'han de celebrar.

Des de CiU, argumenten que només s'eleven al ple propostes de resolució en casos d'excepcionalitat.