lo carrer del riu

lo carrer del riu

24 de setembre, 2009

Joan Puigcercós repta CiU a demanar una comissió d'investigació pel 'cas Millet'

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha reptat aquest dijous CiU a demanar una comissió d'investigació al Parlament sobre el 'cas Millet'. En cas que ho fessin, Puigcercós ha garantit el suport d'ERC. El líder republicà considera que hauria de ser CiU qui demanés aquesta comissió, ja que les irregularitats del Palau s'haurien produït en èpoques de govern de Jordi Pujol. 'Estem parlant d'anys enrere', ha dit, 'i crec que CiU, per transparència i responsabilitat hauria de demanar-la'. Artur Mas ja va oferir-se fa uns dies a informar sobre el suport de la Generalitat de Jordi Pujol al Palau de la Música, però va recordar que si ell compareix donant explicacions els responsables de la Diputació i l'Ajuntament de Barcelona d'aleshores també ho hauran de fer. LaVanguardia: La restauración del órgano del Palau de la Música costó 120.000 euros menos que lo declarado por Millet

Decidim.cat aposta per oferir dues o tres dates entre el desembre i l'abril per fer les consultes

La data del 13 de desembre, proposada per les plataformes sobiranistes que encapçalen les comissions organitzadora i avaluadora d'Arenys de Munt, per fer de forma unitària una consulta popular sobre la independència de Catalunya, probablement no serà l'única.

Segons ha explicat el portaveu de Decidim.cat, Jordi Fàbrega, alcalde de Sant Pere de Torelló, el pròxim 3 d'octubre, durant la reunió d'alcaldes i regidors que formen part d'aquesta plataforma, es proposaran diversos dies per celebrar la consulta. "L'objectiu és oferir dues o tres dates entre el desembre i l'abril". Segons Fàbrega, la data del 13 de desembre pot ser "molt just de temps per organitzar" el referèndum popular en alguns municipis, ja que hi ha pobles petits que fan un ple cada tres mesos i que, per tant, encara no han pogut donar suport a l'organització d'una consulta a nivell institucional o impulsar el debat al consistori.

VilaWeb: Desenes d'ajuntaments decideixen aquests dies sobre les consultes per la independència

VilaWeb: Montblanc i Cardedeu aproven la moció de suport a una consulta sobre la independència

Portabella anuncia que donarà suport a la llista més votada a les eleccions a l'Ajuntament de Barcelona

Jordi Portabella ERC 240909 CATr

El president d'Esquerra a Barcelona, Jordi Portabella, ha anunciat en una entrevista a Catalunya Ràdio que donarà suport a la llista més votada a les pròximes eleccions municipals a l'Ajuntament de Barcelona, tant si és la del PSC com la de CiU, 'si efectivament es bipolaritza la campanya, com sembla que passarà'. Portabella ha considerat que en cas de trobar-se en aquest escenari, 'qui tingui més vots mereixerà ser el batlle', i ha afegit: 'amb el meu suport'. Portabella ha evitat de mencionar, això sí, el nom dels alcaldables.

Portabella ha dit que ERC aspira a aconseguir 'els millors resultats de la història' i a que aquests resultats 'siguin determinants a l'hora de decidir que hi hagi un batlle o un altre'. 'Els resultats de les eleccions seran molt rellevants i ERC respectarà la voluntat que s'emeti a les urnes', ha dit Portabella, que veu 'difícil' que hi hagi un govern 'sense el suport dels republicans'.

Avui: Escalfament preelectoral a la Mercè de cara al 2011

LaVanguardia: Portabella dice que hará alcalde al candidato más votado

Jordi Pujol augura que la sentència contra l'Estatut serà 'confusa, ambigua i maquillada'

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha tornat a opinar sobre la futura sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut. Pujol creu que serà 'confusa, ambigua i maquillada', però que 'ens la presentaran com un gran triomf de Catalunya i del pluralisme'. Afegeix que una sentència desfavorable podria dur a una 'pèrdua greu' des del triple punt de vista de la identitat; del poder institucional, polític i financer, i de 'la capacitat d'actuar sobre la cohesió i la convivència de la nostra societat'. D'altra banda, per Pujol aquest episodi és un més de 'la molt llarga batalla' entre 'la voluntat d'Espanya d'absorbir Catalunya i esborrar-ne la personalitat pròpia, i la nostra de mantenir-la'.

L'ONU vota a favor d'un món sense armes atòmiques

Què bonic!!! Demà votaran l'erradicació mundial de les guerres i faran un pica-pica!!! El Consell de Seguretat de l'ONU ha aprovat avui per unanimitat una resolució proposada per EUA i que té com a objectiu aturar la proliferació d'armes nuclears i les proves atòmiques, per tal d'assolir un món sense armes nuclears.

El document, que expressa la greu preocupació del Consell sobre l'amenaça de la proliferació nuclear, també insta a tots els països a negociar una reducció de l'armament nuclear. Així mateix, preveu una millora de la seguretat per impedir que el material caigui en mans de terroristes, mitjançant mesures com la minimització de l'ús civil d'urani altament enriquit o la celebració l'any que ve d'una cimera sobre Seguretat Nuclear. El president d'EUA, Barack Obama, que ha presidit la reunió, ha afirmat que l'amenaça nuclear ha augmentat i per tant són necessàries "noves estratègies i noves actituds".

LaVanguardia: El Consejo de Seguridad de la ONU aprueba la resolución de Obama contra la proliferación nuclear

Pere Muñoz acusa la ministra Espinosa de «tirar pilotes fora» sobre la neteja del pantà de Flix

El senador de l'Entesa Catalana de Progrés per Tarragona, el republicà Pere Muñoz, ha afirmat que se sent «decebut» per la resposta de la ministra Elena Espinosa a la seua pregunta perquè concretés un calendari per a les obres de descontaminació del pantà de Flix. L'exalcalde ha recordat que ja fa cinc anys que es coneix l'informe científic que va revelar la presència de 360.000 tones de sediments tòxics a l'embassament. Així, Muñoz ha tornat a denunciar els continus retards en l'inici de les obres, i ha recordat que l'Entesa ja ha preguntat pel tema tres cops, sense que Medi Ambient haja concretat res. «La ministra es limita a tirar pilotes fora, mentre a l'Ebre creix la incertesa i la incredulitat», ha dit Muñoz.

Vandellòs II es para de manera no programada per una baixada de tensió al reactor

Fa quatre dies que l'estan investigant i... BOOMM!!! Una baixada de tensió al reactor de la central nuclear de Vandellòs II a causa de la detecció d'un punt d'alta temperatura en el transformador principal ha fet que aquest dijous a la matinada s'aturés la instal·lació de manera no programada, segons ha notificat la Unitat de Protecció Civil de Tarragona. Els responsables de Vandellòs II calculen que la central es podrà connectar de nou a la xarxa d'aquí a una setmana un cop s'hagi reparat la incidència que ha provocat l'aturada.

El titular de la central nuclear Vandellós II ha notificat al Consell de Seguretat Nuclear (CSN), que a les dues de la matinada s'ha produït una baixada de potència del reactor superior al 20% a causa de la detecció d'un punt d'alta temperatura en el transformador principal durant la revisió de l'oli de refrigeració.

Aquesta situació no és reparable amb la central acoplada a la xarxa, així que han desconnectat la central per poder repara l'avaria. Com sempre, aquest succés no ha suposat risc per als treballadors, la població o el medi ambient. Es classifica com nivell 0 en l'Escala Internacional de Successos i tots contents!!!

El Punt: El Consell de Seguretat Nuclear dóna el vistiplau al pla Penta

Kubala ja té estàtua al Camp Nou

La imatge del mític jugador del Barça Ladislao Kubala estarà present a partir d'avui al Camp Nou en forma d'estàtua de bronze d'uns dos metres. La peça, elaborada per l'artista Montserrat García Rius, s'ha col·locat davant de l'esplanada de tribuna. L'estàtua s'ha finançat a través d'una campanya popular promoguda per l'Agrupació Barça Veterans, que ha comptat també amb el suport del club català, que n'ha pagat la meitat. LaVanguardia: El Barça descubre en el Camp Nou una estatua en honor a Ladislao Kubala

En aquest vídeo de Bon Cop de Cap s'informa de l'estrena de la primera estàtua dedicada al mític jugador Kubala al Camp Nou, seguint l'exemple d'altres clubs, sobretot britànics.