lo carrer del riu

lo carrer del riu

20 de desembre, 2007

El Congrés espanyol impedeix que Catalunya tingui el domini '.CT' reservat als estats

El Congrés ha rebutjat una esmena de CiU durant l'últim ple de la legislatura que demanava establir el domini 'ct' per Catalunya, un domini de dues xifres reservat als estats. Aquesta esmena també instava a que en sis mesos el govern espanyol proposés que Catalunya disposes d'aquest domini de primer nivell. Aquesta esmena es va aprovar durant el seu pas pel Senat. El motiu va ser poc comú i fruit de l'error: el PP va equivocar-se en votar i va donar el seu assentiment, pel contrari ERC va votar en contra. Amb les majories del Congrés, i donat que el PSOE s'oposa a donar a Catalunya un domini que tingui caràcter estatal i el PP també n'és contrari, l'esmena ha quedat rebutjada durant el Ple al Congrés. Durant aquest últim tràmit l'esmena ha rebut 28 vots a favor, 314 en contra i 5 abstencions.

Fins aquest dijous quan ha quedat rebutjada, el govern espanyol tenia un màxim de sis mesos per demanar que Catalunya pugi disposar del domini 'ct'. Tot i així, el resultat del Senat ja s'esperava que tingués poca esperança de vida quan tornés al Congrés. Tenint en compte que ni el PP ni el govern espanyol són favorables a donar a Catalunya el domini 'ct', el més probable era, com ha passat finalment, que tant el PP com el PSOE tombessin el canvi produït a la llei durant el seu tràmit al Congrés.

El 17% dels catalans es declara independentista

El 62,6% dels catalans considera que Catalunya ha assolit un "nivell insuficient d'autonomia" malgrat el nou Estatut, segons el darrer Baròmetre d'Opinió Política de la Generalitat. Només el 28,9% considera que, d'altra banda, que "és suficient" i un 2,7 opina que hi ha "massa autonomia". El 17,3 es partidari "d'un estat propi", el 33,8 d'"un estat dins d'una Espanya federal", el 37,8% "una comunitat autònoma d'Espanya" i un 5,1% "una regió d'Espanya".