lo carrer del riu

lo carrer del riu

06 de novembre, 2007

Les cooperatives de Bot i Gandesa copen els premis de la Festa del Vi

Millor blanc jove amb 'Gandesola', millor mistela blanca amb 'Gandesa', millor vi ranci amb '1919', millor gran vi blanc amb 'Cèsar Martinell 2005' i millor vi de garnatxa blanca amb 'Mistela Gandesa'.

El nou jurat del concurs de vins de la Festa del Vi de Gandesa, format per tècnics del Consell de la DO, representants de l'administració i de la restauració professional, atorgaven divendres passat als gandesans cinc dels dotze premis en disputa davant l'evident satisfacció dels responsables i socis de la cooperativa.

Joel Joan recomana no votar ni PP ni PSOE

"estan en contra dels catalans" ...-Un amic meu diu: a les properes eleccions, no votar ni PP ni PSOE, que entenguin que no se’ns pot ningunejar d’aquesta manera.

-I ens hem d’abstenir?

-No, però no votar els partits que estan en contra dels interessos dels catalans. Per què estan en contra dels nostres aeroports, dels nostres Rodalies, de la Sagrada Família, fins i tot? Jo no ho sé. Jo dic que si em consideren espanyol, doncs que em defensin! Vull un Estat que defensi els meus drets, personals, esportius i artístics. Que què podem fer? Doncs prendre consciència de la guerra en què estem ficats, malgrat que estigui silenciada i ens tractin de paranoics. Hi ha una guerra d’un Estat contra una nació, i on la nació és més feble, com al País Valencià, ataquen amb més fúria. Sense cap pudor faran construccions sobre les víctimes de la Segona República. Al Principat ens defensem una mica millor, però aquesta és una guerra d’un Estat contra una nació, i crec que, al segle XXI, fem una mica el ridícul.

Entrevista sencera a l'Avui

L'altra cara de la visita dels reis.

Ceuta-Melilla 061107 CATr Protestes en contra. Policies marroquins vigilen la frontera entre Espanya i el Marroc a Ceuta, on un miler de marroquins protesten per la visita del Rei. Colonialisme. Els manifestants exhibeixen consignes com ara "Tots amb Mohammed VI. Per la recuperació de Ceuta i Melilla", "Demanem la retirada del colonialisme espanyol de Ceuta i Melilla" o "Espanya ocupa terreny marroquí. Israel ocupa terreny palestí".

Agents de la policia nacional van haver d'emprar-se amb força per a frenar les protestes de ciutadans marroquins a la zona fronterera

Pujol denuncia casos de taxistes madrilenys que expulsen els que parlen en català pel mòbil

Jordi Pujol, ha denunciat que alguns taxistes madrilenys expulsen usuaris per parlar en català des del telèfon mòbil, exemple, segons el seu parer, que el que més "molesta" a Madrid de Catalunya és que es parli una llengua diferent.

En un article publicat reprodueix dues "anècdotes", una d'elles d'un empresari "catalanista no radical" que és amic seu i que, a l'iniciar una conversa en català des del telèfon mòbil, el taxista que el transportava a Madrid "va parar el vehicle i el va invitar a baixar. De molt mala manera".

L'expresident explica que el conductor li va deixar anar: "No consento que al meu taxi es parli català" i que el seu amic va fer "el que de cap manera hauria d'haver fet", baixar del vehicle. Pujol explica també una altra "anècdota semblant", però de la qual diu no conèixer directament l'afectat. En aquet cas, el català va respondre al taxista de Madrid: "Això és un servei públic, parlar català pel mòbil no és cap delicte a Espanya, com no ho seria parlar en francès, i vostè té l'obligació d'atendre'm. És més, doni'm el seu número de llicència perquè, si insisteix, el denunciaré".

En el text, Pujol afirma que "en el clima d'hostilitat contra Catalunya que s'ha creat passen coses així", també en altres àmbits com el comercial o el professional, i que això és fruit de la "intoxicació anticatalana que s'ha dut a terme durant els últims anys".

"Els agrada Catalunya si deixa de ser catalana", conclou Pujol en l'article, que creu que "el que ara és urgent i prioritari és no fer-se el simpàtic, sinó ser consistents". Segons ell, "no és l'hora de la manyagueria, de l'afalac, sinó de la consistència, del no serem moguts, de no baixar del taxi".

L'article sencer: Dues converses i una conclusió: “Es feo querer ser diferente”