lo carrer del riu

lo carrer del riu

30 d’octubre, 2008

Puigcercós assegura que el Govern espanyol intenta escaquejar-se de pagar el que toca a Catalunya

Puigcercós 301008 RAC1 El president d'Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Puigcercós, ha dit avui que l'estira i arronsa entre els govern estatal i la Generalitat respecte del finançament és 'la cançó de l'enfadós, el govern espanyol el que intenta és no pagar.'

Puigcercós ha assegurat que el govern espanyol 'està jugant a què acceptem el que ens donin. I clar, cada vegada que ho ajornem, la sensació de crisi va en agument.' Puigcercós ha defensat que el Govern ha d'aguantar i que no es pot acceptar qualsevol proposta.

Puigcercós ha recordat, en una entrevista a RAC1, que sempre han dit que més val un 'no acord' que un mal acord i ha celebrat la posició del Cercle d'Economia al respecte. Puigcercós ha aprofitat per recordar que quan es va negociar l'Estatut 'no els vam sentir, el sector empresarial amb l'estatut va estar molt fred. Aquesta vegada crec que hi ha consciència que la patronal d'aquest país molt poca cosa pot esperar de Madrid mani qui mani', ha dit.

Calladita estabas más mona !!! (I)

Sofia de Grècia: "No ens cremen a nosaltres. Són trossos de paper" "Va ser un disgust per a tothom. Preocupació? Gens. Eren una colla de joves en una universitat, no era massiu. Però no ho havíem vist mai." Així és com va reaccionar la casa reial davant el primer episodi de crema de fotos del rei a Catalunya, segons un avanç editorial publicat per El País sobre el llibre que l'editorial Planeta publicarà aviat, La reina muy de cerca, de Pilar Urbano.

"Són fotos, no ens cremen a nosaltres... cremen trossos de paper, o sigui, que ja s'apagaran”, afegeix la reina, i assegura que va pronosticar, com ha acabat passant, que no seria un fet aïllat.

En el llibre, la reina també tracta altres temes polèmics com els matrimonis homosexuals, l'avortament, l'eutanàsia, la política o la religió. eldebat.cat: La Reina sobre la crema de fotos: “Preocupació? Cap. Era un grapadet de joves en una universitat, no era massiu”

Calladita estabas más mona !!! (i II)

Lesbianes i gais exigeixen una rectificació a la Casa del Rei per les declaracions de la Reina En el llibre, Sofia expressa la seva opinió sobre l'avortament, l'eutanàsia o el matrimoni homosexual. Segons recull avui El País, la Reina no considera oportú denominar matrimoni la unió de gais ni entén que es sentin orgullosos de ser-ho. "Si aquestes persones volen viure juntes, vestir-se de nuvis i casar-se, poden tenir-ne dret, o no, segons les lleis del seu país: però que d'això no en diguin matrimoni, perquè no ho és. Hi ha molts noms possibles: contracte social, contracte d'unió", afirma.

"Moltes mares de gais i lesbianes es deuen preguntar per què la Reina entén que el Príncep es casi amb una dona divorciada, però no pugui entendre que altres mares vulguin la felicitat i el matrimoni per als seus fills, independentment de la persona amb qui es casen", ha dit Poveda. A més, s'ha queixat de la "frivolitat" de Sofia al "dubtar que es pugui sentir orgull de ser gai i sortir al carrer" a demostrar-ho. "La manifestació de l'orgull és el símbol de la nostra lluita per acabar amb l'homofòbia que encara existeix a Espanya. Per a ostentació, els casaments dels seus fills", ha dit. eldebat.cat: Gais i lesbianes surten al pas de les declaracions de la Reina

Volen pagar la retirada del monument franquista de Tortosa

El govern català està disposat a costejar la retirada del monument de la Batalla de l'Ebre de Tortosa, o només dels símbols franquistes que encara conserva, si l'Ajuntament ho demana. De fet, el consistori també hauria de desprotegir el monument, obra de l'escultor Lluís Saumells. La directora dels serveis territorials d'Interior, Pilar Andreu, va confirmar ahir la predisposició de la Generalitat per contribuir a la retirada de la simbologia que exalta la dictadura, a través d'una línia d'ajuts del Memorial Democràtic. El tema ja forma part de l'agenda de treball del conseller Joan Saura, que demà serà a Tortosa pel desplegament dels Mossos.

VilaWeb/ElPunt: El govern s'ofereix a pagar la retirada del monument franquista de Tortosa

Isabel-Clara Simó: Conflicte amb Espanya (i II)

Si us dic la veritat, quan Espanya guanya un esdeveniment esportiu, inaugura una obra faraònica o fa propaganda dels seus productes culturals, no em fa gens de ràbia. Al contrari, malgrat que em faci enveja (que me'n fa), crec que un poble acomplexat com l'espanyol (i com ho està, per partida doble, el català) ha de fer teràpia amb un maquillatge ben visible i embellidor. El que em molesta és la tradicional i impertinent xuleria davant d'aquests casos. Si guanya el Reial Madrid, ens bombardegen per tot arreu, treuen pit, repeteixen la jugada (mireu, si no, què ha passat amb la selecció espanyola, que he avorrit per a tota la vida); si es tracta d'un Oscar, criden, salten, gesticulen: ens donen la pallissa. Saltironen de plaer davant fets que són banals i que volen transcendents. Ja no en tenen prou presumint del jamón y la siesta; volen figurar, volen que els convidin al ball i si pot ser ballar amb el príncep (sense perdre la sabateta, sinó al contrari, fent-s'hi fotos). Aquest caràcter, típic d'un poble acomplexat, que potser nosaltres tenim igual (tot i que som més discrets, val a dir-ho), és extraordinàriament molest si no ets castellano viejo o cadell del nou patriotisme castellà. El súmmum és veure'ls fer el ridícul en política. La fatxenderia d'Aznar va fer la volta al món i encara hi ha qui riu. Però és que el simpàtic, el moderat Zapatero, quan va a fòrums internacionals, diu que tenen la banca més sòlida del món. Ho diu amb el mateix aplom que el seu antecessor deia que tenen el país més descentralitzat del món. Però, qui els aconsella? Després, quan hi ha reunions per la crisi, Espanya no hi és convidada. Potser perquè presumia de carrossa i només tenia una carabassa.