lo carrer del riu

lo carrer del riu

20 de febrer, 2009

ERC consultarà la militància sobre el finançament

Joan Ridao 200209 CATr La proposta llançada ara fa deu dies pel líder del corrent crític d’ERC Esquerra Independentista (EI), Uriel Bertran, de convocar un referèndum intern sobre finançament, ha estat finalment escoltada per la direcció republicana. El secretari general del partit, Joan Ridao, ha assegurat aquest divendres que la direcció del partit està disposada a consultar la militància sobre el finançament i que actualment està estudiant els mecanismes per fer-ho. Això vol dir que no és forçós que la consulta a les bases tingui forma de referèndum, sinó que també podria fer-se per Internet o a través d’una enquesta, per exemple. La decisió de la direcció de consultar les bases es tractarà en el Consell Nacional d’aquest dissabte, que en principi només havia de servir per proclamar Oriol Junqueras com a candidat a les europees.

VilaWeb/ElPunt: EI insisteix a la direcció d'ERC que la consulta sobre finançament ha de ser un referèndum

Avui: ERC consultarà a la militància el tema del finançament

Arxivada la denúncia contra Tardà pel seu "Mori el Borbó!"

Joan Tardà 061208 La Fiscalia ha arxivat la denúncia contra el diputat d'ERC al congrés Joan Tardà per presumptes injúries i amenaces al rei i als magistrats del Tribunal Constitucional espanyol, després d'haver dit 'mori el Borbó' en un acte públic al desembre. La fiscal superior de Catalunya, Teresa Compte, ha arxivat la denúncia perquè no veu cap delicte en les declaracions del diputat republicà, 'al marge de les formes més o menys encertades en el llenguatge utilitzat'.

El dirigent d'ERC va pronunciar un discurs el sis de desembre, Dia de la Constitució, durant un acte de les joventuts d'ERC (JERC) a Barcelona, i va causar una polèmica sobre la intencionalitat de les seves paraules. El sindicat Mans Netes va denunciar el cas davant de la Fiscalia General de l'Estat. Després de rebre la denúncia, la Fiscalia va demanar als mossos d'esquadra que l'informessin de les paraules exactes i el context en què les va dir.

Ausàs no s'oposarà a que Campredó i Bítem siguin EMD, com demana Tortosa

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, s'ha mostrat favorable a la creació de dues noves Entitats Municipals Descentralitzades (EMD) a Tortosa, la de Campredó i la de Bítem. Així ho ha plantejat l'ajuntament de la capital del Baix Ebre, que ja té l'EMD de Jesús. En una entrevista a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), Ausàs ha apuntat que caldrà establir un calendari i fer possible 'una després de l'altra', primer fent realitat la de Campredó i després la de Bítem. Ausàs s'ha compromès ha donar 'totes les facilitats que calguin'.

El conseller ha explicat que el Departament de Governació i Administracions Públiques està 'a l'espera que l'ajuntament li faci arribar la proposta concreta amb la forma que correspon' perquè aquest pugui prendre la determinació. Ausàs ha explicat que ha parlat sobre aquesta qüestió amb l'alcalde, Ferran Bel, en diverses ocasions, i que també s'ha reunit amb els veïns de Campredó. Segons el conseller, aquests mostren clarament 'una voluntat d'esdevenir un ens propi'.

Tresserras defensa que les decisions eclesiàstiques sobre l'art sacre de la Franja no tenen "força legal"

El conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, ha afirmat aquest divendres que les decisions eclesiàstiques sobre les 113 peces d'art sacre que el Bisbat de Barbastre-Monzó reclama al de Lleida, sempre favorables a la part aragonesa, "no tenen força legal". Tresserras ha insistit en que l'església només ha atès els arguments d'una de les parts, mentre que "mai ha tingut en compte les proves de la part catalana". Una setmana després que el president d'Aragó, Marcelino Iglesias, anunciés la intenció de l'executiu que presideix d'iniciar mesures penals contra el Consorci del Museu Diocesà de Lleida per no facilitar el lliurament de les obres, el conseller català ha afirmat que la seva relació amb Aragó és correcta i cordial, i que la postura catalana no ha canviat.

L'Aragó amenaça Catalunya amb la complicitat del bisbe de Lleida

e-notícies: L'Opus va darrere de les obres d'art de Lleida

El govern basc demana que s'arxivi el cas 'Egunkaria'

El govern basc ha demanat que s'arxivi el procés judicial del cas Egunkaria, ja que entén que aquesta seria una decisió judicial que "corregiria una actuació injusta basada en un impuls polític que mai s'hauria d'haver donat". El govern basc ha fet aquesta declaració oficial en el 6è aniversari del tancament d'aquest diari basc, i ho ha aprofitat també per denunciar uns fets i una forma d'actuar "que mai hauria d'haver passat en democràcia". VilaWeb/ElPunt: El judici pel cas Egunkaria encara ha de començar, sis anys després del tancament

Camps respon a les acusacions sobre la trama corruptiva anunciant accions legals

Ai, les males companyies!!! Les filtracions de la investigació del jutge de l'Audiència espanyola Baltasar Garzón sobre la trama de corrupció que esquitxa el PP han arribat al president de la Generalitat, Francesc Camps, que hi ha qui acusa de trobar-s'hi implicat. I l'oposició li demana explicacions detallades sobre les relacions del Consell amb les empreses sospitoses. Però ahir Camps va negar 'indignat' les acusacions i va anunciar que emprendria accions legals. Pel president, la informació de la seva suposada implicació, publicada per El País i per El Periódico, era interessada. Ara, que si la imputació es feia efectiva, demanaria la compareixença de tots els funcionaris que han treballat amb ell i de tots els empresaris amb qui s'ha relacionat i dels batlles valencians perquè diguin si mai els ha demanat cap contrapartida. També va asseverar que el PP eixiria 'reforçat d'aquesta amarga experiència i situació'. Per ell, la investigació del jutge Garzón és 'un procés sense garanties', que únicament cerca 'la divisió del PP'. Per tant, va demanar 'tranquil·litat i paciència'.