lo carrer del riu

lo carrer del riu

26 de novembre, 2007

Concert solidari en suport als encausats per la crema de fotografies del rei

El proper dissabte 8 de desembre s'ha organitzat un concert solidari per recollir fons per sufragar les despeses del procés jurídic contra els encausats per cremar fotos del rei.

El concert serà a les 22h al Pavelló Municipal de Sarrià de Ter (Gironès) i comptarà amb l'actuació d'Obrint Pas, Banda Bassotti, Mesclat i Dj. Txus.

Obrint Pas

Rajoy: "A Espanya li sobra aigua"

El president del Partit Popular, Mariano Rajoy es nota que no coneix gaire Catalunya. Aquí patim una severa sequera i s’alerta que els pantans estan buits. Tot i això Rajoy, que sap que a Catalunya té la batalla perduda, ha dit que ‘a Espanya li sobra aigua, no en sobra gaire, però en sobra’. En un acte públic a Múrcia ha dit que que si guanya les eleccions generals del 2008 ‘hi haurà aigua per a tothom’. Ha promès, doncs, un nou acord sobre la distribució dels recursos hídrics de l'Estat, entre altres propostes electoralistes.

Bono diu que "abans de suportar amenaces separatistes, prefereixo un govern amb el PP"

L'exministre de defensa José Bono, conegut per les seves posicions obertament espanyolistes dintre el PSOE, no és gens partidari d'un hipotètic pacte de govern del seu partit amb els nacionalistes catalans o bascos després de les eleccions. Fins al punt que, segons ha declarat en una entrevista al diari La Razón, abans d'un pacte d'aquest estil i haver de "suportar cops i amenaces separatistes, prefereixo un enteniment amb el PP". -Bono ja no se'n deu recordar de quan els del PP el van colpejar a la Manifestació de l'Associació de Víctimes del Terrorisme.

López Tena proposa al CGPJ obrir un expedient disciplinari a Vázquez Honrubia

El vocal del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Alfons López Tena, ha proposat al Ple de l'òrgan de govern del jutges obrir un expedient disciplinari per 'falta molt greu d'ignorancia inexcusable en el compliment dels seus deures judicials' al jutge de l'Audiència Nacional, José María Vázquez Honrubia per negar-se a proporcionar un traductor als autors de la primera crema de fotografies a Girona, Jaume Roure i Enric Stern. López Tena considera que el jutge pot haver comès un abús d'autoritat i de falta de consideració envers els ciutadans. El vocal va més enllà i pensa que el jutge també pot caure en responsabilitat penal per 'prevaricació dolosa, imprudent o ignorant', i també en un delicte de discriminació.

pdf: Proposta d'obertura d'expedient

Uriel Bertran es fixa l'objectiu de 30 diputats

Uriel Bertran 261107 RAC1 Uriel Bertran, líder del moviment crític 'Esquerra Independentista', dins d'ERC, es fixa l'objectiu de 30 diputats per a les properes eleccions al Parlament. En la entrevista que Bertran ha concedit a El món a RAC1, també ha afirmat que la direcció d'ERC no ha d'estar dins del govern de la Generalitat, segons el propi Uriel Bertran, "per tenir les mans lliures per traçar un discurs, una estratègia que no sigui desdibuixada pel dia a dia d'un govern on hi ha diferències entre els socis". El líder independentista ha recordat que "quan hem tret els millors resultats és quan hi ha hagut aquest model que ha diferenciat els càrrecs de partit dels càrrecs de govern."

Qui tallarà la cinta del tunel de Viella?

El túnel de Viella es podria inaugurar el proper divendres, 30 de novembre, segons ha assenyalat el subdelegat del Govern a Lleida, José Ángel Flores. La data, que ja estava prevista i que coincideix amb l'inici de la temporada d'esquí a la Vall d'Aran, encara no ha estat confirmada de forma oficial pel Ministeri de Foment.

Així mateix, tampoc no se sap quina serà la personalitat que tallarà la cinta i inaugurarà la infraestructura. Cal recordar que la titular de Foment, Magdalena Álvarez va evitar visitar el Principat de Catalunya durant la recent obertura del túnel transfronterer del Pertús, a Catalunya Nord. L'obertura del túnel de Viella es produirà després de la polèmica entorn dels carrils que ha de tenir, que inicialment el Ministeri de Foment va reduir de tres a dos esgrimint motius de seguretat. Posteriorment, els tècnics de la Diputació de Lleida van elaborar un estudi que demostrava la viabilitat dels tres carrils.

Carod-Rovira es reunirà dijous a Brussel·les amb el president de Flandes per "rellançar" la col·laboració entre els dos països

El vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, es reunirà aquest dijous a Brussel·les amb el president del govern flamenc, Kris Peeters, per negociar un 'acord bilateral' amb relació a diverses matèries comunes. Els principals àmbits de col·laboració que establiran les dues administraciones seran la cooperació internacinal, la salut, l'educació i el medi ambient. La trobada entre els dos dirigents es farà a petició del govern flamenc i se celebrarà a la seu del govern flamenc, a Brussel·les.

Zero traspassos cedits

El 12 de gener del 1988 tant el PSOE com el PP –en aquells temps Aliança Popular– signaven l’Acord per a la normalització i pacificació d’Euskadi, més conegut com el Pacte d’Ajuria Enea.

Amb el PNB, EA, EE i CDS, socialistes i populars es comprometien a treballar junts per acabar amb el terrorisme (sic) i a desenvolupar l’Estatut de Gernika “en la seva plenitud, en conformitat amb els principis que el van inspirar i respectant-ne la singularitat”. Gairebé 20 anys després, l’Estat espanyol encara no ha transferit 37 de les competències previstes en el text estatutari . Text, per cert, aprovat el 18 de desembre del 1979.

El 28 de setembre el lehendakari Juan José Ibarretxe presentava el seu fulla de ruta per solucionar el conflicte basc. La proposta d’una consulta popular el 25 d’octubre del 2008 i d’un referèndum el segon semestre del 2010.

La resposta del govern espanyol? L’únic camí és l’Estat de dret i una Constitució que no permet consultar la ciutadania, com a mínim a la basca. José Luis Rodríguez Zapatero exigeix gran consens polític a Euskadi i acord amb l’Estat per reformar el text estatutari. Tot i que, segons la ministra d’Administracions Públiques, Elena Salgado, l’Estatut de Gernika “segueix sent el més vàlid”.

Però quin Estatut de Gernika? ¿L’aprovat el 1979 o el que camina coix des d’aquell dia perquè tant el PSOE com el PP s’han negat a complir-lo?