lo carrer del riu

lo carrer del riu

20 de setembre, 2007

Jaume Roura viatja a Madrid en autocar acompanyat de 60 independentistes

Uns 60 independentistes acompanyaran aquesta nit en autobús Jaume Roura, de 30 anys i veí de Banyoles (Pla de l'Estany), en el viatge a Madrid per declarar davant l'Audiència Nacional per un delicte d'"injúries greus a la Corona" que se li imputa per cremar les fotos dels Reis a Girona dijous passat.

L'autocar sortirà a les 23 hores de l'Estació d'Autobusos de Girona, farà una parada per recollir més gent a Barcelona i viatjarà tota la nit en direcció a Madrid amb Jaume Roura entre els ocupants.

Un portaveu d'Alerta Solidària, Martí Mayoral, ha explicat a Europa Press que en 24 hores van confirmar més de 50 places i confia a omplir l'autobús entre Girona i Barcelona. El col·lectiu, a més, ha convocat una concentració de suport a Jaume Roure mentre duri la seva compareixença.

Alerta Solidària va començar ahir una campanya amb l'objectiu d'autoinculpar-se dels mateixos delictes que se li imputen a Roura. Aquest col·lectiu ha denunciat que la citació de l'Audiència Nacional "atempta directament" contra un acte de "resistència civil" i suposa "l'enèsima acció de l'Estat espanyol" contra la llibertat d'opinió i expressió.

Mitjançant un document que el col·lectiu pretén entregar a l'Audiència Nacional, cada un dels firmants es proclama obertament "antimonàrquic", de manera que demanen també la seva imputació. "Nosaltres exigirem que totes les autoinculpacions entrin en el sumari", ha afegit Mayoral.

També ha dit que el seu objectiu és posar de manifest "l'absurd de tot aquest procés", a més de seguir mostrant el seu "rebuig a la monarquia espanyola", a la qual consideren "una institució imposada per un dictador feixista".

Ahir, un centenar d'independentistes convocats pel col·lectiu Alerta Solidària es van concentrar a la plaça del Vi de Girona, on es van cremar les fotos dels Reis, per protestar contra la decisió del jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz de cridar a declarar Roura.

Alerta Solidària ha advertit que la Conselleria d'Interior "serà coresponsable, una vegada més, del processament de catalans o catalanes per motius ideològics en un Tribunal especial espanyol", i ha assenyalat que "ja va fer ostentació de prepotència" amb un desplegament policial "mai vist" a Girona i "en el transcurs del qual van ser vulnerats els drets de manifestació i expressió".

Va incidir a més que es tracta de "l'enèsima acció" de l'Estat contra la llibertat d'expressió, com, en la seva opinió, ja va passar amb el setmanari El Jueves o amb la imputació de dos activistes per canviar la bandera espanyola del castell de Montjuïc de Barcelona per una bandera independentista catalana (acusats d'ultratge a la bandera).

Joan Puigcercós: La Generalitat pagarà el sou dels alcaldes als pobles petits

Governació preveu que els alcaldes de municipis de menys de 2.000 habitants cobrin un sou a partir del gener

Governació està acabant de perfilar els costos que suposarà l'aplicació del decret, així com els barems amb què es calcularan els sous, depenent del número d'habitants i del pressupost de cada municipi. També es plantejarà un límit per baix. És a dir, un nombre mínim de veïns, i per tant, un volum de feina que justifiqui la retribució, segons va explicar ahir el conseller Puigcercós als alcaldes i representants municipals de les Terres de l'Ebre, reunits al Palau Abària de Tortosa. «El decret permetrà acabar amb les suspicàcies i dignificar la feina dels alcaldes dels pobles petits, que compten amb uns recursos limitats», afirmà el conseller. En tot cas, els alcaldes podran renunciar a aquests ingressos, que es podran destinar també a d'altres regidors o passar a les arques municipals.

A les Terres de l'Ebre, se'n podran beneficiar 32 dels 52 municipis: 6 del Baix Ebre, 5 del Montsià; 11 de la Ribera d'Ebre i 10 a la Terra Alta.

Puicercós va presentar també als alcaldes el nou Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC), que passa a ser quinquennal ( 2008-2012) i es dota de més recursos econòmics; els fons Feder i els fons de cooperació local, als quals es poden acollir els municipis.

Les reaccions.

Àlvaro Gisbert,alcalde de Masdenverge, 1200 habitants, CiU: És una mesura positiva, per la qual va treballar molt Joan Maria Roig, des de l'Associació Catalana de Municipis. La feina d'alcalde requereix molta dedicació i de vegades es fa difícil si, com en el meu cas durant els dos passats mandats, s'ha de compaginar amb la professió de mecànic.

María José Beltrán, alcaldessa de Tivenys, 900 habitants, PSC: Es tracta d'una iniciativa molt bona per als ajuntaments que, com el nostre, diposem d'uns recursos molt ajustats i ens hem d'emprendre la feina com una espècie de voluntariat. En el meu cas jo ja tinc un sou com a diputada provincial, però la resta de regidors treballen igualment i no tenen retribució.

Toni Borrell, alcalde de Miravet, 800 habitants, ERC: A Miravet, tant l'alcalde com tots els regidors del govern treballem moltíssim sense cobrar absolutament res, ni sous, ni retribucions per assistències a plens o comissions. I ho compaginem com podem amb els nostres treballs, en el meu cas com a pagès. Quan surti, analitzarem el decret i mirarem com aplicar-lo aquí.

Xavier Pallarès, alcalde d'Arnes "por los siglos de los siglos", 538 habitants, CiU: El decret pot tenir efectes molt positius, especialment en comarques com la Terra Alta, on poques persones estan encara disposades a ser alcaldes. El meu cas és excepcional (és diputat al Parlament), però la major part de companys sumen la feina a l'Ajuntament a la que han de fer per guanyar-se la vida.

Joan Puigcercós - Barcelona, 11 setembre 2007 - (1era part)

Joan Puigcercós - Barcelona, 11 setembre 2007 (2ona part)

El "nen" també hi posa cullerada.

Oriol Pujol diu que la candidatura de Duran "s'aguanta per un fil" Oriol Pujol 200907 CATr El "nen" ha afirmat avui que, si Josep Antoni Duran i Lleida finalment decideix ser el candidat de CiU al Congrés, haurà de "polir" les seves "asprors i defectes".

En declaracions a Catalunya Ràdio, Oriol Pujol ha alertat que en aquest moment la candidatura de Duran "s'aguanta per un fil, no vull enganyar ningú".

"Jo crec que es reconsiderarà tot i acabarà espero que bé. Però aquí ja s'ha produït una certa ferida que alguna marca deixarà a CiU", ha advertit Oriol Pujol, que està previst que sigui sotsdirector de la campanya de la federació a les eleccions generals.

Benach es reuneix amb la Plataforma en Defensa de l’Ebre

El president ha rebut diversos representants de la Plataforma en Defensa de l’Ebre encapçalats pel seu portaveu, Manolo Tomàs. El col·lectiu ha lliurat a Benach l’estudi que ha encarregat l’Agència Catalana de l’Aigua "Proposta de cabals ambientals del tram final del riu Ebre". La Plataforma en Defensa de l’Ebre considera que la proposta de l’ACA "és adequada". Segons l’entitat, l’informe ha tingut també "molt bona acollida en l’àmbit social, polític i econòmic de les Terres de l’Ebre, i és per això que ha demanat al president que la cambra també s’hi posicioni a favor". Ernest Benach s’ha compromès "a traslladar la petició a tots els grups parlamentaris".

"MATERIAL INFLAMABLE"

El setmantari Directa incita a cremar un pòster de la Família Reial El setmantari "alternatiu" Directa considera "material inflamable" la Família Reial després de la crema de fotografies que es va produir a Girona. En el seu darrer número publica un desplegable en què apareixen tots els membres de la Casa Reial i, a la part inferior, hi apareixen uns llumins alhora que demana als lectors "Què en penses de la monarquia?". En la seva plana d'internet anuncien que "Directa, fa una aportació a aquesta persecució amb un desplegable inflamable a les planes centrals".

El setmanari també es fa ressò de les protestes que hi va haver amb motiu de l'última visita del rei Joan Carles a la ciutat de Girona. L'article considera que "ha estat l'interès electoralista el que ha provocat, amb l'ajuda de diversos mitjans de comunicació estatals, una picabaralla política partidista al voltant d'un fet aïllat que, com expliquen testimonis dels fets, 'va ser un més dels que es van organitzar durant les convocatòries contra la visita del rei a la ciutat'.