lo carrer del riu

lo carrer del riu

07 de juliol, 2008

ERC afirma que el PP català actua com una criada disciplinada de provincias

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha considerat avui, en relació amb el congrés del PP català celebrat aquest cap de setmana, que aquest partit ha demostrat que "està subordinat a les decisions de Madrid i que actua com una autèntica criada disciplinada de províncies".

Segons que ha indicat Joan Ridao en una roda de premsa, "cada força política és sobirana i propietària del seu propi destí, però si el PP vol ser alternativa de poder i trencar a Catalunya el seu relatiu aïllament, perquè en molts àmbits se la veu hostil, és evident que ha de ser més creïble i disposar d'un espai propi no subordinat a la disciplina centralista".

Després de lamentar que al congrés del PP català "han predominat, desgraciadament, els missatges hostils cap al catalanisme i s'han abonat les tesis del manifest a favor del monolingüisme", el secretari general d'ERC ha considerat que si aquest partit "vol aprofitar el seu potencial electoral conservador, hauria de defensar opcions més respectuoses amb la pluralitat lingüística".

Segons la seva opinió, encara que al congrés del PP espanyol "semblava que hi havia hagut un discret gir cap al centre", ara "hem anat veient que en aquest partit, i al PP català, res no canvia".

La directora del Museu Arqueològic espanyol diu que la Dama no tornarà a Elx

Rubí Sanz Gamo, ha criticat la 'dispersió incontrolada del patrimoni' pel territori estatal i ha assegurat que la Dama no tornarà a Elx (Baix Vinalopó) 'perquè no es pot tornar allò que és propi'. Ha dit que 'la Dama d'Elx no és només una peça d'Elx', sinó que forma part del patrimoni públic de l'estat i, per tant, no pertanyia al lloc on havia aparegut.

'L'estat ha de tenir les seves senyals d'identitat i el museu arqueològic representa els interessos de l'estat per la conservació dels béns arqueològics', ha dit en referència a les declaracions del ministre espanyol de Sanitat, Bernat Sòria, qui va donar suport al retorn de la Dama d'Elx.

Per a la directora del museu espanyol, els museus provincials tenen una visió sesgada del patrimoni i ha criticat l'actitud de molts ajuntament que volen que les seves peces 'romanguin als seus municipis'. 'Dispersar el patrimoni no és bo', ha afegit.

La Dama d'Elx es va trobar el 4 d'agost de 1897 al jaciment de l'Alcúdia.

-I què passarà amb les peces del Museu de Lleida ?

Viquipèdia: Dama d'Elx

Suzanne Vega tanca el festival Únicas

Suzanne Vega-Tom's dinner Suzanne Vega presenta avui al Palau de la Música catalana 'Beauty & Crime', un àlbum sensible i poètic. I amb aquest àlbum torna després d'un parèntesi d'allunyament dels escenaris i de la indústria discogràfica, arran de la mort del seu germà, que la sumí en una depressió. A més d'interpretar les cançons del nou disc, oferirà algunes de les que l'han popularitzada, com 'Luka' i 'Tom's dinner'. L'actuació de Vega clausura el festival Únicas.

Tant important com la música és la lletra, en les cançons de Suzanne Vega: parla de passions, frustracions i misèries de la condició humana, amb personatges tendres i fàcilment identificables amb la cantant. Viquipèdia: Suzanne Vega

La plaga del mosquit tigre s'estén per 23 municipis del Baix Llobregat

El biòleg del Servei de Control de Mosquits del Baix Llobregat, Roger Eritja, ha explicat que el mosquit tigre ja afecta a 23 dels 30 municipis que componen el Baix Llobregat, a més de l'Hospitalet i l'aeroport del Prat.

"A la resta de municipis no ho tenim confirmat però per la mobilitat que hi ha en aquesta zona és pràcticament segur que afecta a tota la comarca", ha dit Eritja.

El biòleg ha destacat "la necessitat de prendre totes les mesures que estan a les nostres mans per dificultar la seva expansió".

Segons Eritja, quatre milions de persones viuen en zones afectades pel mosquit tigre en 56 municipis d'Espanya i a la comarca del Baix Llobregat cada any s'incrementa la densitat de població d'aquest molest insecte.

"En llocs com per exemple joguines, recipients o cendrers que es queden fora de casa i amb la pluja s'omplen d'aigua es poden acumular desenes de larves de mosquit tigre", ha dit Eritja que ha destacat la necessitat de "prendre precaucions com deixar de boca terrosa aquest tipus de recipients i buidar-los quan continguin aigua".

Mas reclama al PSC que utilitzi la seva ''suposada influència'' per fer que el PSOE retiri la tercera hora de castellà

El president de CiU i secretari general de CDC, Artur Mas, ha instat aquest dilluns el PSC a utilitzar la seva ''suposada influència'' sobre el PSOE "de la qual tant presumeixen" per reclamar que el govern espanyol retiri la tercera hora de castellà a Catalunya.

En una roda de premsa per valorar el congrés del PSOE d'aquest cap de setmana, Mas ha denunciat que s'hagi "venut" que els socialistes espanyols són els "grans defensors del plurilingüisme i del català", quan "fan un reial decret per imposar a Catalunya, per primera vegada en 25 anys, la tercera hora de castellà", que ha definit com "un míssil en tota la línia de flotació de la immersió lingüística del català a l'escola".

Mas ha alertat que el PP "ho va voler fer però no es va atrevir a arribar-ho a fer", mentre que els socialistes "l'han fet i l'estan executant". "I aquells que l'executen", ha afegit, "després venen que són els grans salvadors de la llengua catalana". Així, creu que el PSOE "no està legitimitat per aparèixer com els defensors del multilingüisme i el català a Catalunya".

Davant d'aquest "atac frontal" que té com a objectiu "carregar-se" la immersió lingüística, Mas ha reclamat al PSC que utilitzin la seva "suposada influència" sobre el PSOE per aconseguir que el govern espanyol "retiri el decret de tercera hora de castellà". "No deu ser tan difícil, si tant defensen el català", ha afegit.

Mas creu que els socialistes espanyols no poden ser "defensors" del català quan "realment, no de paraula", fan aquest decret llei. "El manifest no s'aplicarà", ha dit, en referència al text que fa una defensa del castellà, mentre que "la tercera hora sí que s'aplicarà, i la promou un govern socialista amb socialistes catalans". VilaWeb/ElPunt: Tots a viure en castellà

Caballé es declara "española de pura cepa"

La soprano Montserrat Caballé ha donat el seu suport al Manifest per la Llengua Comuna en declaracions a Radio Nacional que recull El Mundo. Caballé ha recordat que, de nena, els seus pares li deien a ella i al seu germà que "no os oblideu mai que Espanya és una nació a la qual tots pertanyem i que hi ha moltes llengües, però que la llengua d'Espanya és l'espanyol i, si a més teniu alguna altra, és ideal ser bilingüe". "Tenien raó", ha expressat Caballé en aquest sentit.

"Jo sempre ho he dit. Peti qui peti, jo sóc espanyola de 'pura cepa'", va recalcar Caballé, que es va declarar "emocionada" pel doctorat honoris causa que acaba de concedir-li la Universitat Internacional Menéndez Pelayo de Santander, perquè representa a Cantàbria, però "sobretot, representa a Espanya". "Si els de casa no s'entenen, ¿com ens van a entendre els de fora? ¿Com podrem dialogar amb els de fora si no els entenem i escoltem?", ha preguntat finalment. Avui: Montserrat Caballé, nova icona de l'espanyolisme

Sánchez-Camacho vs Nebrera: això no s'acaba aquí !!!

Sánchez-Camacho 070708 CATr La nova presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha criticat Montserrat Nebrera per la seva falta de "coherència" en demanar autonomia per al partit i, alhora, considera només vàlid com a interlocutor el president popular, Mariano Rajoy.

Camacho, en declaracions a Catalunya Ràdio, ha assenyalat que si algú creu en la independència del PP català no necessitaria parlar amb Rajoy: "Cal ser coherent amb els pensaments, i en aquest sentit no ho està sent".

En la clausura del Congrés del PP de Catalunya, Nebrera va anunciar que demanaria entrevistar-se amb el líder popular estatal. "Treballo per un projecte comú, i no treballo per projecte personals", ha replicat Camacho, que també ha subratllat que el seu objectiu és crear un partit "fort i unit".

Camacho ha explicat que aquest serà el seu missatge i ha afegit: "Qui vulgui venir bé, i qui no vulgui venir és que no deu voler estar en un projecte comú". Nebrera 070708 RAC1

Montserrat Nebrera, la diputada crítica del PP (43% dels vots), ha assegurat aquest dilluns, després d'haver sol·licitat reunir-se amb Rajoy per demanar-li explicacions sobre el per què de la candidatura unitària, que treballarà per tal que “existeixi la unitat”. Nebrera ha manifestat sentir-se “eufòrica” pel resultat, que li va donar un 43% de suports, i ha demanat al president popular “comprensió”.

La popular ha dit voler que Rajoy “m’expliqués la situació que l’ha dut a presentar la candidatura de Camacho, ara que és molt més fàcil explicar la foto”. Preguntada per si exigirà quotes de poder en base als suports obtinguts, Nebrera ha estat molt clara: no. “Hem demostrat a tothom que les cadires no ens importen. Voldria dir el nom de Joan Garriga (membre de la candidatura que va rebutjar la vicesecretaria oferta per Camacho), com a protagonista d’aquest congrés dient “no” a coses a les quals molta gent mai diria que no”.

Nebrera ha assegurat que no va en contra de Sánchez Camacho, sinó a favor de la democràcia interna del PP: “El que he fet no era per personalisme sinó per treure el partit polític d’una situació de menysteniment”, ja que, opina, “Sánchez Camacho ha estat posada per algú de fora del partit” i ha qualificat aquesta situació de “complicada per a la pròpia presidenta”.