lo carrer del riu

lo carrer del riu

09 de febrer, 2009

Advertiments a Rodríguez Zapatero als 6 mesos de retard del finançament

Tots els partits s'han referit avui a l'estancament de les negociacions, que ara se sap que continuaran encallades fins després de les eleccions basques i gallegues, l'1 de març. eMaragall-finançament 090209 RAC1 Des del PSC, s'han sentit dues veus: una a Barcelona, on el conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha qualificat de "tortura psicològica" el procés de negociació. Pel conseller, entrevistat a RAC1, és "difícilment acceptable" que l'acord de finançament s'ajorni "per qüestions de calendari" per evitar que coincideixin amb la campanya electoral d'Euskadi i Galícia. L'altra a Madrid: la de Miquel Iceta, habitualment conciliador quan parla del PSOE a l'executiva del qual pertany, ha tret pit avui i ha anat una mica més enllà del que és habitual. Després de l'executiva al carrer Ferraz de Madrid, el diputat català ha dit que "evidentment", si no hi ha un "bon" acord de finançament entre el govern espanyol i la Generalitat, el fracàs tindrà conseqüències en les relacions entre els socialistes catalans i el PSOE. Iceta ha insistit que "la negociació segueix i no acabarà fins que s'assoleixi el finançament que marca l'Estatut". A la seu d'ERC, el secretari genera, Joan Ridao, ha advertit a Zapatero que els republicans "no baixaran del burro" i ha remarcat que les propostes presentades per l'executiu espanyol són "inacceptables". I a ICV, el secretari general, Joan Herrera, ha criticat que el govern espanyol hagi volgut deixar el pacte fins passades les eleccions basques i gallegues, i ha acusat el president espanyol d'haver intentat que els catalans li signessin "un xec en blanc".

VilaWeb/ElPunt: El govern espanyol: mig any transgredint l'estatut en matèria de finançament

Mor Eluana Englaro mentre el Senat italià debatia el seu cas

La italiana Eluana Englaro, de 38 anys, en estat vegetatiu des de fa 17, ha mort a les vuit i deu, segons han informat fonts de les administracions locals i de les forces de l'ordre.

Eluana ha mort mentre en el Senat es debatia un projecte de llei per prohibir la suspensió de la seva alimentació assistida que mantenia la jove amb vida.

En el moment del debat parlamentari, el president de la Cambra, Renato Schifani, ha estat informat de la mort de la jove i després de conèixer la notícia, tots els senadors s'han posat dempeus i han guardat un minut de silenci.

Amposta, el Vendrell i Valls són tres de les capitals de comarca adherides a Deu Mil a Brussel·les

Una vintena de municipis catalans, entre els quals hi ha sis capitals de comarca, ja s'han adherit a la campanya per manifestar-se a Brussel·les en favor de la independència de Catalunya, el dissabte 7 de març. Els ajuntaments de Figueres, Vilafranca del Penedès, Amposta, Olot, el Vendrell i Valls han aprovat mocions de suport a la iniciativa, sorgida a internet. L'organització enllesteix els detalls del recorregut i ja ha transcendit que l'hora d'inici de la marxa serà les onze del matí. Mentrestant, les places d'avió en vols de baix cost per desplaçar-se fins a la capital europea s'estan a punt d'esgotar, segons l'organització.

VilaWeb/ElPunt: Sis capitals de comarca s'adhereixen a la manifestació dels 10.000 a Brussel·les

Només un 6% dels sediments necessaris arriben al Delta de l'Ebre

«O ens fiquem les piles o el nou pla de conca no ens tindrà en compte.» Així de contundent es va manifestar el portaveu de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), Manolo Tomàs, durant el debat tècnic de dissabte a l'Auditori de Tortosa. En aquest debat, en què van intervenir un tècnic de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) i un de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), va quedar clar que l'única proposta de cabal ambiental seriosa que hi ha per a l'Ebre és la que el 2007 va aprovar la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre. Ni la CHE ni l'ACA tenen propostes alternatives per debatre. Per això la PDE tem que s'acabe aprovant el nou pla de la conca de l'Ebre –es preveu fer-ho a finals d'enguany– sense xifrar un cabal nou per a l'Ebre.

VilaWeb/ElPunt: La PDE reclama al govern que s'implique més en la defensa del cabal de l'Ebre

LaMarfanta: Els sediments de l'Ebre no es podran recuperar fins que el pantà de Flix estiga descontaminat