lo carrer del riu

lo carrer del riu

18 de març, 2010

L'alcalde d'Ascó creu que té "notables possibilitats" d'acollir l'MTC

Rafael Vidal 180310 COMr

L'alcalde d'Ascó (Tarragona), Rafael Vidal (CiU), ha afirmat avui que el municipi té "notables possibilitats" d'acollir el Magatzem Temporal Centralitzat (MTC) de residus nuclears d'alta activitat, tot i l'oposició del Parlament i del Govern.

En declaracions a COM Ràdio recollides per Europa Press, Vidal ha considerat que Ascó està en "bona disposició" d'albergar l'MTC perquè té "llarga experiència" en el sector nuclear, dues plantes nuclears, i bones comunicacions, inclosa la via fèrria.

"La meva obligació com a alcalde és preocupar-me pels interessos del meu poble i aprofitar oportunitats per desenvolupar-nos", ha dit, i ha assegurat que mai ha "menyspreat" el Parlament. "La nostra obligació és tirar endavant amb la candidatura", ha reiterat. Ha admès que Catalunya és antinuclear, i ha opinat que decantar-se pel 'No' a la instal·lació és la posició "més fàcil" perquè "no compromet tant". Alhora, ha apuntat que el 'Sí' és "sempre ponderat i raonat" i l'ha vinculat a un major coneixement de la indústria nuclear i del magatzem.

L'alcalde ha lamentat que el Govern espanyol no hagi difós més informació sobre els beneficis d'acollir el magatzem, i ha afegit que "segurament" hi ha interessos electoralistes després de l'oposició l'MTC de les formacions polítiques catalanes.

Vídeo: L'alcalde d'Ascó no descarta la candidatura del municipi 18-10-2008 diari de Tarragona: ‘Tots els municipis de la Ribera rebran la riquesa derivada de l’MTC’

Bloc de Jaume: Cementeri nuclear, cara i creu.

Els bombers, "decebuts" perquè no s'han depurat responsabilitats a la comissió d'Horta

Representants sindicals dels Bombers de la Generalitat s'han mostrat aquest dijous "decebuts" amb el final dels treballs de la comissió d'investigació de l'incendi d'Horta de Sant Joan del passat mes de juliol, on van morir cinc membres del cos.

Els sindicats han lamentat no haver pogut participar en l'elaboració de les mesures concretes que han pactat els grups i creuen que els treballs de la comissió haurien d'haver acabat amb la depuració de responsabilitats polítiques, tal com demanaven els partits de l'oposició. Sobre les mesures concretes, han dit que les estudiaran, però han expressat el seu temor que no tinguin "l'efecte desitjat" si "es valora més el preu econòmic".

directe.cat: La comissió d'investigació d'Horta es tanca amb acords tècnics i desacords polítics

Junqueras desmenteix que Madrid defensi el català a Europa

'Després de cinc anys d'incompliments, penso que el govern espanyol no té voluntat política de fer avançar el català' L'eurodiputat d'ERC, Oriol Junqueras, està molest amb el nou secretari per a la Unió Europea, Albert Moreno, després que aquest darrer digués que Madrid 'compleix amb tot el que se li demana' sobre l'ús del català a Europa. En una carta que li ha enviat aquest dijous, l'eurodiputat d'Esquerra recorda a Moreno –que és simpatitzant del PSC– que 'és evident que el govern espanyol incompleix clarament' els acords sobre la llengua catalana signats amb cinc institucions europees. La 'vulneració més flagrant', exposa Junqueras, és que el govern espanyol encara no ha designat cap òrgan que tradueixi les comunicacions dels ciutadans amb les institucions comunitàries.

Montilla, contrari a la prohibició de les corrides de toros

El president de la Generalitat, José Montilla, ha afirmat aquest dijous que és contrari a la prohibició de les curses de braus a Catalunya, qüestió que s'està debatent al Parlament després d'una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) de la plataforma Prou.

En declaracions a Tele-5, ha assegurat que és partidari de "la llibertat de totes" les activitats que es derivin de les curses de braus, i ha recordat que no és el govern ni el seu partit, el PSC, el que ha portat aquest debat a la cambra catalana.

Precisament, Montilla es va definir aquest dimecres com una persona "tolerant i liberal", i ha assegurat que la majoria de diputats en el seu partit rebutgen la prohibició de les corrides, tot i que ha admès que hi ha els qui opinen el contrari.

Rosa Cañadell: La LEC hipoteca el futur de l'educació catalana

El sindicat de mestres i professors USTEC-STEs, un dels convocants de la vaga, considera que la proposta d'eMaragall està instal·lada 'en el més ranci economicisme neoliberal'. A més, 's'aprofita de l'excusa de la crisi per abaratir costos laborals, socials i educatius i pretén introduir canvis antidemocràtics i jeràrquics en l'organització del treball' en vistes a 'una futura gestió privada'.

D'altra banda, creu que el govern català viu una situació 'de crisi i de descrèdit social' que 'l'incapacita per tirar endavant un desenvolupament de la Llei d'Educació (LEC) que hipoteca el futur de l'educació catalana'.

De la mateixa manera, es mostren disposats a trobar solucions al conflicte, però demanen la mediació 'd'altres instàncies institucionals que garanteixin la transparència i la credibilitat' del procés.

El sindicat assegura que un 80% dels centres de Catalunya s'ha vist afectat per la vaga i que el 60% del professorat de primària i ha participat activament. A secundària 'la participació ha estat desigual i la participació de l’alumnat en les mobilitzacions ha fet que en la majoria dels centres l’activitat lectiva s’hagi vist afectada'.

USTEC demana que es retornin com a mínim els recursos que tenia l’ensenyament públic abans de començar el curs passat i que s’aturi la publicació al DOGC dels decrets, obrint-se una treva d’un any per poder negociar aquest desenvolupament.

eMaragall acusa els sindicats de perjudicar l'escola pública amb la seva actitud

eMaragall 180310 RAC1

L'endemà de la vaga que van convocar els sindicats de l'ensenyament, USTEC-STEs, CCOO, ASPEPC-SPS, FETE-UGT i CGT, per tal de protestar per quarta vegada en dos anys contra la política del conseller eMaragall, el responsable d'Educació s'ha defensat en declaracions a RAC1 i ha manifestat que considera que l'actitud dels sindicats respecte a la LEC és 'bel·ligerant' i impedeix 'explicar-nos bé', a més de ser 'perjudicial' per l'escola pública. Maragall diu que 'algunes d'aquestes formacions', 'caricaturitzen i deformen els extrems de la LEC que poden causar més inquietud entre els professionals' per aconseguir més seguiment. Escolteu-lo valtros mateixos!!!

El meu pont de mar blava: Al Sr. Maragall

Maria del Mar Bonet repassa la seva carrera en format simfònic en el seu nou disc

Maria del Mar Bonet - Jota marinera

La cantant mallorquina Maria del Mar Bonet repassa en el seu últim disc, Bellver (Picap), els seus 40 anys de carrera, i ho fa en format simfònic, amb un concert que va gravar a l'estiu al costat de l'Orquestra Simfònica de les Balears Ciutat de Palma al castell de Bellver.

El disc recorre els temes més significatius del seu univers musical, marcat per les influències mediterrànies. Són 15 cançons gregues, turques, sardes, italianes, catalanes i mallorquines, entre les quals també hi ha jotes i temes propis seleccionats per Bonet. El concert que va dirigir Salvador Brotons el 24 de juliol a Palma va ser, en realitat, la culminació d'un projecte que va arrencar dos anys abans, quan Bonet va cantar al Palau de la Música Catalana de Barcelona, dins del Festival Úniques i acompanyada per l'Orquestra Simfònica del Vallès (OSV).

Un any després, el 20 de juny del 2008, la mallorquina va cantar a Chicago, davant de 12.000 persones, al costat de la Millenium Park Orchestra, i just un any més tard l'espectacle va recalar a Mallorca, on finalment va poder convertir-se en disc.