lo carrer del riu

lo carrer del riu

01 de juny, 2008

Els embassaments ja són mig plens

Els embassaments que proveeixen d'aigua l'àrea metropolitana de Barcelona, els de les conques del Ter-Llobregat, ja són mig plens; han arribat al 50,12% de la seva capacitat, 348 hectòmetres cúbics. Segons l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), l'embassament de Sau és al 50,96% de la seva capacitat, la Baells al 75,81%, Susqueda al 36,81%, la Llosa del Cavall al 39,19% i Sant Ponç al 71,33%. L'any passat a principis de junt els embassaments eren un 56,29% plens però, tot i que no s'ha arribat a aquesta xifra, amb les últimes pluges s'han doblat les reserves d'aigua que hi havia fa tot just un mes i mig.

Les reserves d'aigua són suficients perquè, segons el decret de la sequera que el govern va aprovar l'abril de l'any passat, Catalunya sortís del nivell d'excepcionalitat 1. Actualment, encara és vigent el nivell 2, que impedeix de fer servir aigua per a regar horts i jardins, per a netejar carrers o per a usos ornamentals, perquè el govern va modificar el decret poc abans que s'hagués de desactivar el nivell 2, a mitjans de maig.

Unió de Pagesos s'independitza d'Espanya

Unió de Pagesos de Catalunya (UP) ha decidit dissabte 31 de maig donar-se de baixa de la Coordinadora d'Organitzacions d'Agricultors i Ramaders espanyoles (COAG) després que aquesta aprovés unes modificacions que, segons el parer del sindicat català, "suposen una ingerència clara i una vulneració de la sobirania de UP".

El sindicat majoritari dels agricultors catalans, va prendre la decisió durant el seu Consell Nacional, celebrat dissabte 31 de maig a Vilafranca del Penedès (Barcelona), a causa de l'aprovació en la XII Assemblea de la COAG d'una sèrie de modificacions estatutàries que "suposen l'abandó del model de confederació d'organitzacions sobiranes".

Segons va assenyalar UP en un comunicat, el sindicat també va tenir en compte el fet que "COAG ja no representa de forma adequada els interessos dels agricultors catalans". Així mateix, va explicar que va intentar iniciar, sense obtenir resultats, un procés de diàleg "perquè COAG tornés a respondre als seus objectius i a la cultura democràtica, i respectés la sobirania dels seus membres". "La resposta de l'actual direcció de COAG no només ha estat ignorar-nos sinó que ha suspès els drets de la Unió de Pagesos de Catalunya, la Unió de Llauradors i Ramaders del País Valencià i la Unión de agricultors i Ramaders de La Rioja", va sentenciar UP.

El sindicat va anunciar, així mateix, que treballarà per a impulsar una alternativa que doni resposta a les necessitats dels agricultors catalans a nivell estatal i europeu.