lo carrer del riu

lo carrer del riu

01 de maig, 2009

Oriol Junqueras diu que l'espoliació fiscal de l'Estat afegeix una altra crisi a Catalunya

El candidat ERC a les eleccions europees, Oriol Junqueras, ha dit que l'"espoliació fiscal" de l'Estat provoca una tercera crisi als treballadors de Catalunya, que se suma a la crisi econòmica i a la paràlisi de les institucions que afecten Europa.

Junqueras, que ha participat aquest divendres en la manifestació del Primer de Maig convocada per UGT i CCOO, ha dit que la crisi immobiliària ha portat al govern espanyol a posar 9.000 milions per a la Caixa Castella-la Manxa, mentre que només posa sobre la taula una proposta de "1.400 milions per a Catalunya, insuficient per al nou finançament".

Segons Junqueras, l'Estat demostra amb aquests fets que "respecta més a una sola entitat bancària que a tots els ciutadans de Catalunya".

Junqueras.cat: ‘L’espoli fiscal provoca una tercera crisi als treballadors dels Països Catalans’

Prop de 40.000 persones es manifesten a Barcelona sota la unitat sindical de la UGT i CCOO

La manifestació del Primer de Maig de Barcelona ha aplegat a prop de 40.000 persones, segons els organitzadors, que han marxat rere l'eslògan 'Plantem cara a la crisi: treball estable i protecció social'. Els líders sindicals Joan Carles Gallego i Josep Maria Àlvarez han aprofitat la festivitat del treballador per advertir al govern de l'estat espanyol que no estan disposats a què la crisi serveixi com excusa per fer una reforma laboral que retalli els drets dels treballadors. Els dos secretaris generals de CCOO i de la UGT, Joan Carles Gallego i Josep Maria Álvarez, han defensat la unitat sindical com una estratègia essencial.

La capçalera de la manifestació estava presidida per Joan Carles Gallego i Josep Maria Àlvarez, acompanyats dels dirigents de les federacions. VilaWeb: Milers de treballadors surten a tot el país per exigir mesures contra la crisi

Carod: fora d'ERC o s'és extraparlamentari o es fa el joc a CiU

Josep-Lluís Carod-Rovira, ha alertat aquest divendres, 1 de maig, que "l'independentisme fora d'ERC o bé és extraparlamentari i marginal o bé fa el joc a CiU".

Carod-Rovira ha fet aquestes declaracions referint-se a la possibilitat que Joan Carretero lideri aquesta opció en les pròximes eleccions autonòmiques. En una entrevista amb Europa Press, ha acusat CiU d'"utilitzar les sortides (d'ERC) en benefici propi".

Carod s'ha pronunciat així, per primera vegada, sobre l'última crisi interna d'ERC, que ha acabat amb un expedient i la sortida del partit de l'exconseller i líder de Reagrupament.cat (Rcat), Joan Carretero, qui ha defensat una candidatura independentista d'ampli espectre d'acord amb la declaració unilateral d'independència.

Ha reconegut que "no és bo" haver d'arribar a expedients ni "explicitar la necessitat d'una candidatura diferent" a la del mateix partit, ni que Carretero "no atengui la petició de conversa" presentada pel secretari general d'ERC, Joan Ridao. Però ha defensat que si un membre destacat no respecta les normes del partit cal aplicar "els mecanismes que tingui per fer les coses amb com a mínim racionalitat".

La Fira del Vi de Falset promociona el Priorat i els productes de la comarca a través del nou espai del Castell del Vi

La catorzena edició de la Fira del Vi de Falset ha obert portes aquest divendres, amb l'objectiu de promocionar i donar a conèixer els vins elaborats per les dues Denominacions d'Origen (DO) del Priorat, la DO Montsant i la DOQ Priorat, així com altres productes de la comarca. La principal novetat d'aquesta edició de la Fira és el Castell del Vi, un nou espai que s'inaugurarà l'estiu i que pretén donar a conèixer la comarca i la seva relació amb el món del vi, per tal de projectar els turistes que el visitin arreu del Priorat. La Fira compta amb la participació de 74 cellers de la comarca, que ofereixen tasts dels seus vins de diferents varietats, i estarà oberta fins aquest diumenge.