lo carrer del riu

lo carrer del riu

01 de maig, 2009

Carod: fora d'ERC o s'és extraparlamentari o es fa el joc a CiU

Josep-Lluís Carod-Rovira, ha alertat aquest divendres, 1 de maig, que "l'independentisme fora d'ERC o bé és extraparlamentari i marginal o bé fa el joc a CiU".

Carod-Rovira ha fet aquestes declaracions referint-se a la possibilitat que Joan Carretero lideri aquesta opció en les pròximes eleccions autonòmiques. En una entrevista amb Europa Press, ha acusat CiU d'"utilitzar les sortides (d'ERC) en benefici propi".

Carod s'ha pronunciat així, per primera vegada, sobre l'última crisi interna d'ERC, que ha acabat amb un expedient i la sortida del partit de l'exconseller i líder de Reagrupament.cat (Rcat), Joan Carretero, qui ha defensat una candidatura independentista d'ampli espectre d'acord amb la declaració unilateral d'independència.

Ha reconegut que "no és bo" haver d'arribar a expedients ni "explicitar la necessitat d'una candidatura diferent" a la del mateix partit, ni que Carretero "no atengui la petició de conversa" presentada pel secretari general d'ERC, Joan Ridao. Però ha defensat que si un membre destacat no respecta les normes del partit cal aplicar "els mecanismes que tingui per fer les coses amb com a mínim racionalitat".