lo carrer del riu

lo carrer del riu

30 de juny, 2011

Alemanya aprova l'apagada nuclear

La cambra baixa del Parlament alemany (Bundestag) ha aprovat aquest dijous per aclaparadora majoria l'abandonament de l'energia nuclear el 2022, a proposta de la canceller, Angela Merkel.

La iniciativa legislativa de la coalició governamental de centredreta, formada per democratacristians (CDU) i liberals (FDP) ha obtingut el suport dels parlamentaris de l'opositor Partit Socialdemòcrata (SPD) i el Partit Verd.

Així, després de la tercera i última lectura, el projecte de llei ha estat aprovada per 513 vots a favor i 8 abstencions d'un total de 600 sufragis. En contra hi han votat els 79 diputats de L'Esquerra, que han criticat que la normativa no contempli incloure una clàusula a la Constitució que prohibeixi expressament el desenvolupament i l'utilització de l'energia atòmica, tant per a fins pacífics com militars.

El pla per desconnectar les 17 centrals nuclears alemanyes va ser dissenyat d'urgència pel govern de Merkel després de la catàstrofe atòmica del Japó i va suposar un canvi radical respecte al programa energètic anterior, que apostava per l'energia nuclear.