lo carrer del riu

lo carrer del riu

05 d’octubre, 2009

Vilanova i la Geltrú commemora la República Catalana amb l'estelada al balcó de l'ajuntament

Una estelada oneja a la façana de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú aquest dilluns per commemorar els fets d'Octubre de 1934 i la revolta que va provocar la proclamació de l'Estat català i la supressió de l'autonomia d'aleshores. La revolta va durar dos dies a bona part de Catalunya, però a Vilanova va allargar-se cinc dies i va fer falta la intervenció de diverses dotacions de la Guàrdia Civil, de l’Exèrcit de Mar i del Regiment d’Infanteria de Tarragona per sufocar-la. A més van ser els ciutadans qui van proclamar la República catalana i van hissar l'estelada el 5 d'octubre, un dia abans que ho fes el president afusellat.

La penjada simbòlica de l'estelada respon a un acord aprovat pel Ple Municipal de la capital del Garraf després que la Candidatura d’Unitat Popular presentés una moció el passat 14 de setembre per commemorar el 75è aniversari de l’efemèride.

Jordi Fàbrega: 'Decidim.cat només recolza municipis en què el ple del consistori hagi donat suport a les consultes'

El batlle de Sant Pere de Torelló (Osona) i portaveu de la plataforma d'alcaldes i regidors pel dret a l'autodeterminació Decidim.cat, Jordi Fàbrega, ha explicat que Decidim.cat 'només recolzarà municipis en què el ple del consistori hagi donat suport a les consultes d'autodeterminació'. Aquest és un dels punts que es van acordar dissabte a la reunió que va fixar un protocol d'actuació conjunt i tres dates per a les consultes: 12 de desembre, 28 de febrer i 25 d'abril.

'No ens hi oposarem, però només donem suport a municipis en què hi hagi acord municipal', afirma. Això farà que les entitats que, per exemple, vulguin organitzar consultes independentistes a Lleida, Tarragona, Igualada, Sitges o Balaguer -on els consistoris han rebutjat les mocions de suport a possibles referèndums- no tindran el recolzament de Decidim.cat, tot i que potser sí de les entitats sobiranistes.

ERC i ICV demanen explicacions a la Fundació Trias Fargas i a Àngel Colom

El secretari general d'Esquerra, Joan Ridao, ha demanat a CiU i Àngel Colom explicacions 'convincents' sobre els diners que va rebre la Fundació Trias Fargas i també Colom de part de Fèlix Millet, i els ha exigit que tornin els diners. 'Allò que, fins fa un dies, era un virus que afectava el Palau de la Música i podia ser només un episodi de mala gestió o cobdícia, es converteix en un afer de finançament il·legal de partits', ha afirmat.

Al seu parer, res no justifica que una fundació cultural subvencioni la fundació d'un partit, i ha assegurat que Esquerra no havia rebut 'ni un euro' del Palau ni de Millet. 'Vull deixar molt clar que no acceptem donacions anònimes, ni a través del partit ni de la fundació', ha dit. Per la seva banda, el secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha reclamat un compromís a tots els partits perquè cap organització vinculada a un partit polític pugui rebre diners d'entitats o institucions que també es nodreixin de fons públics. Herrera, que ha constatat que els diners rebuts per la Fundació Trias Fargas i per Àngel Colom eren legals, considera que aquests casos són 'insòlits i poc ètics'. A més, també ha demanat una explicació completa a CiU, a la Fundació Trias Fargas i a Àngel Colom, i els ha instat a tornar tot els diners rebuts del Palau i de Fèlix Millet.

Avui: Ridao demana a CDC i Colom que tornin les donacions de Millet

El jutge cita a declarar Fèlix Millet i Jordi Montull per les irregularitats en la gestió del Palau de la Música

El jutge ha citat a declarar com a imputats a l'expresident de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, Fèlix Millet, i l'exdirector administratiu, Jordi Montull, per les presumptes irregularitats, algunes ja confessades per Millet, en la gestió de l'entitat. El magistrat Juli Solaz ha estimat el recurs de reforma de l'acusació pública i prendrà declaració com havia sol·licitat la fiscalia per poder demanar, si s'escau, mesures cautelars com el seu ingrés a presó, la retirada del passaport o l'obligació de comparèixer als jutjats o la comissaria determinats dies. La citació per al proper dilluns, 19 d'octubre, coincideix amb les declaracions aquest mateix matí del president de la Generalitat, José Montilla, demanant rapidesa a la justícia en aquest cas. ElPunt: El jutge cita Millet i Montull el 19 d'octubre pel desfalc milionari del Palau de la Música

Avui: El jutge cita a declarar Fèlix Millet i Jordi Montull pel desviament de fons del Palau

VilaWeb: El jutge cita a declarar Millet i Montull per apropiar-se de diners del Palau de la Música

Una veu discrepant amb la grip A

La monja Teresa Forcades s'apunta ara a les crítiques contra la gestió de la pandèmia de la grip A. En un vídeo de gairebé una hora de durada distribuït a través d'internet, aquesta doctora en medicina convertida en monja del monestir de Sant Benet (Montserrat) exposa arguments i dubtes sobre l'actuació de les administracions i les companyies farmacèutiques, i conclou que els ciutadans han de poder negar-se a ser vacunats contra la grip nova. En tot cas, afirma Forcades, les persones que decideixin seguir els consells oficials i es vacunin han de mantenir el seu dret a reclamar responsabilitats en el cas de patir efectes secundaris a causa del medicament.

Avui: Una monja contra la gestió de la grip A

Alerten de la presència d'una lleona a les muntanyes de la Sénia

Agents rurals, el Seprona de la Guàrdia Civil, i els Mossos d'Esquadra han muntat un dispositiu de recerca per les muntanyes de la Sénia (Montsià) després que durant el cap de setmana hagin rebut diversos avisos d'alerta de veïns que havien vist una lleona a la zona del Molí l'Abad, entre els termes de la Sénia i la Pobla de Benifassà (Baix Maestrat).

Tot i que, de moment, no s'ha pogut veure l'animal durant aquest dilluns, el dispositiu de recerca es tornarà a activar aquest dimarts.

El primer avís es va rebre dissabte, però no va ser fins que uns altres veïns van donar l'alerta també diumenge que es va decidir muntar l'operatiu.

A més d'inspeccionar la zona, amb mitjans terrestres i aeris, s'està investigant d'on es pot haver escapat l'animal. La recerca es duu a terme, sobretot, a la zona de Pallerols, molt a prop del pantà d'Ulldecona (Montsià).

La Veu de l'Ebre: Agents rurals i cossos de seguretat cerquen la lleona en un radi de '5 a 10 quilòmetres'

Avui: Maten el gos salvatge que van confondre amb una lleona