lo carrer del riu

lo carrer del riu

14 de juliol, 2009

Vive La Republique!

dedicat a la M.Teresa Edith Piaff-La Marseillaise Si el Timbaler del Bruc s'hagués tocat allò que no sona, almenys ara seríem francesos.

Els promotors de la ILP Televisió sense fronteres demanen el suport del parlament català

Els ex-presidents del parlament català Heribert Barrera i Joan Rigol i el president d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Eliseu Climent, han demanat al president del parlament, Ernest Benach, que el parlament doni suport a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) Televisió sense fronteres. La campanya té per finalitat que els territoris amb una llengua comuna puguin sintonitzar totes les televisions del mateix idioma.

La iniciativa va néixer per evitar el tancament dels repetidors de TV3 al País Valencià i per tal que es reconeguin els espais de comunicació de les realitats lingüístiques catalana, basca i gallega. Així, 'Televisió sense fronteres' demana que els canals de TVC puguin veure's sense problemes al País Valencià i les Illes Balears, que Euskal Telebista pugui ser sintonitzada en punts de Navarra on s'hi parla l'èuscar, i que Televisió de Galícia (TVG) arribi al Bierzo i a l'oest d'Astúries. Els impulsors necessiten recollir 500.000 signatures perquè la proposta sigui plantejada al congrés espanyol.

Entre les personalitats que formen la comissió promotora de la ILP hi ha els ex-presidents de la Generalitat Jordi Pujol i Pasqual Maragall; els abats de Poblet i Montserrat, Josep Alegre i Josep Maria Soler; l'ex-president del congrés espanyol Fèlix Pons; els artistes Antoni Tàpies, Andreu Alfaro i Xavier Mariscal; els escriptors Manuel Vicent i Pere Gimferrer i els presidents del Barça i l'Espanyol, Joan Laporta i Daniel Sánchez-Llibre.

Per què no és un bon finançament? Tres opinions sobre el pacte

VilaWeb TV s'entrevista amb Muriel Casals, Francesc Sanuy i Alfons López Tena 'Hem fet el negoci del Robert de les cabres', opina sobre l'acord de finançament Francesc Sanuy, bo i admetent que la situació és millor que no la que hi havia abans. En aquest vídeo tres veus molt conegudes per haver reflexionat detingudament sobre el present i el futur polític i econòmic del país ens ofereixen les seves consideracions. Són Sanuy mateix, l'economista Muriel Casals i el president del Cercle per la Sobirania, Alfons López Tena.

Mascarell demana que les reivindicacions del catalanisme no s'acabin amb el finançament

Ferran Mascarell, exconseller de Cultura i mà dreta de l'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall, felicita el govern català per haver tancat l'acord sobre el nou model de finançament de la Generalitat ('el resultat és, ateses les circumstàncies, el millor possible'), però ressalta que aquest no pot ser el punt final de les reivindicacions del catalanisme: 'Això és el que ara toca: entendre que el finançament no ha estat la batalla final. Prou que els ideòlegs del nou espanyolisme intentaran que ens ho pensem. Prou que molts catalans tindran la temptació d’acceptar-ho. Això és el que toca: comprendre que els catalans encara tenim l'objectiu comú de conquerir més i millor autogovern i en conseqüència més Estat'.

El Parlament Europeu elegit el juny passat comença a funcionar

Parlament Europeu 150709 La Nit COMr

El Parlament Europeu es constitueix aquest dimarts en la seva setena legislatura amb la presa de possessió dels 736 eurodiputats designats després de les últimes eleccions celebrades entre el 4 i el 7 de juny en els 27 Estats membres. L'exprimer ministre conservador polonès Jerzy Buzek serà proclamat president de l'Eurocambra, càrrec que exercirà en els pròxims dos anys i mig, per cedir després el lloc al socialdemòcrata alemany Martin Schulz.

Jerzy Buzek serà el primer polític d'un país de l'Est que presidirà una institució de la UE i té garantida la seva elecció atesa l'àmplia majoria que el Partit Popular Europeu té a l'Eurocambra i a l'acord amb socialistes i liberals. L'única candidatura alternativa és la de l'eurodiputada sueca d'esquerres Eva Britt Svensson, de caràcter testimonial. Buzek va ser primer ministre de Polònia entre 1997 i 2001 i durant la dècada dels 80 va formar part del sindicat Solidaritat i de l'oposició anticomunista.

Badia votarà Vidal-Quadras com a vicepresident de l'Eurocambra, després de centrar la campanya en demonitzar-lo Ara la cambra ha d'escollir els vicepresidents, i la candidata del PSC a les europees, Maria Badia, patirà el tràngol de votar el candidat del PPC, Alejo Vidal-Quadras. Badia haurà de tornar a votar Vidal-Quadras, com ja va fer la legislatura passada, però aquest cop després d'haver basat la campanya electoral en els atacs al PP i, més concretament, en demonitzar la figura del candidat popular. Vidal-Quadras, però, ja va ironitzar dient que esperava poder recuperar la relació cordial amb Badia un cop haguessin passat les eleccions.

... i Tremosa, també!!!

ERC i ICV avisen el govern català que l'Estat podria deixar perdre 115 milions per netejar el pantà de Flix

Els dirigents territorials d'ERC i ICV van escenificar ahir a Tortosa la seua «preocupació» pel retard en qüestions com l'aprovació d'un règim hídric per a l'Ebre o la descontaminació del pantà de Flix. Així, els republicans Lluís Salvadó, Marta Cid, Pere Muñoz i Gervasi Aspa van reunir-se amb els ecosocialistes Jaume Forcadell, Víctor Gimeno i Daniel Pi, en el marc d'una trobada de treball. Cid va dir que ERC i ICV comparteixen grups parlamentaris tant a Madrid com a la Unió Europea, i també certs punts de vista sobre el retard en la definició d'un cabal mediambiental per a l'Ebre o en la neteja del pantà de Flix. «Si s'ha aturat, és per falta de voluntat política», va remarcar Cid, que va recordar que les obres de descontaminació van ser adjudicades el març del 2008.

En la mateixa línia, la diputada d'ERC va advertir que uns 115 milions d'euros, aproximadament uns dos terços dels 160 milions que costarà la neteja de l'embassament de Flix, es podrien perdre si l'Estat no executa aviat les obres. Cid va alertar que els 115 milions d'euros provenen dels fons de cohesió europeus que l'Estat va demanar per finançar les obres alternatives al transvasament de l'Ebre i que, si no s'inverteixen a Flix, el govern del PSOE podria destinar-los a altres obres, fins i tot de fora de Catalunya.

El Punt: Espinosa considera començades les obres de descontaminació de Flix

Soriano alerta que el Prat no serà un 'hub' intercontinental si continuen establint-s'hi aerolínies de baix cost

Ferran Soriano 130709 CATr

El president de Spanair, Ferran Soriano, ha advertit que l'eventual establiment de més línies de baix cost a l'aeroport del Prat, en al·lusió a Ryanair, està 'en contradicció' amb la voluntat que tenen les administracions, les empreses i la societat civil, de que l'infraestructura esdevingui un intercanviador de vols intercontinentals. Soriano ha advertit que la manca de vols de llarga distància és un obstacle per atraure seus de grans empreses a Barcelona en front a Madrid. Tanmateix, ha assenyalat que actualment l'aeroport de Barcelona no té una línia aèria de referència, i ha reiterat que Spanair aspira a liderar el creixement de les operacions quan el cicle econòmic canviï.