La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha afirmat que després de la multitudinària manifestació del 10-J els polítics catalans 'han de negar-se a tornar enrere' i 'no acceptar' la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut. Creu que la classe política ha de dir que 'no accepta la legalitat' procedent de Madrid que trenca el pacte constitucional i actuar 'seguint les lleis aprovades pel poble català'. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Muriel ha expressat que aquest és 'gairebé el mandat' que els han donat el més d'un milió de catalans que van sortir al carrer dissabte, un mandat que 'poden i han de fer'.
12 de juliol, 2010
Per Muriel Casals el poble demana que no s'acati la sentència
Puigcercós: 'No podem deixar gestionar a l'autonomisme les energies de la manifestació'
Puigcercós ha afirmat també que 'Catalunya és plural i la manifestació també ho va ser' però que 'el mínim comú denominador de tots aquells que hi van anar és que les decisions del poble de Catalunya les pren el poble de Catalunya, i no el Tribunal Constitucional, ni el govern espanyol, ni els partits i institucions espanyoles'.
Joan Saura: “Si l'Estatut no hi cap a la Constitució, s'ha de refer la Constitució”
És en aquest sentit que, en declaracions a Els Matins de TV3, ha assegurat que la via catalana per reformar els estatuts “està acabada”. De fet, al seu entendre, “Espanya té un problema i molts sectors no en volen ser conscients”.
Montilla es reunirà la setmana que ve amb Zapatero
José Luis Rodríguez Zapatero va trucar José Montilla dissabte després de la manifestació que va omplir el centre de Barcelona amb més d'un milió de persones. Tot i que no ha volgut desvetllar cap detall de la conversa, el president del govern ha anunciat, en declaracions El Món a RAC1, que la setmana que ve es reunirà amb el president espanyol a La Moncloa.
De la Vega defensa “el projecte plural però comú que és Espanya”
El Govern espanyol adverteix que el 10J no serà un 'punt d'inflexió' en res
Srebrenica ofereix l'últim adéu a 775 víctimes més
Gairebé 6.500 víctimes de la matança perpetrada a la regió pels homes de Mladic el juliol del 1995 han estat identificades amb proves d'ADN. Ara, més de 4.500 descansen a Potocari. Al costat de familiars de les víctimes, diverses personalitats estrangeres van participar en els actes solemnes de l'aniversari de la matança, com el president de Sèrbia, l'europeista Boris Tadic, que va justificar la presència com un “acte de reconciliació”. Al març el Parlament del seu país va condemnar la massacre i va demanar perdó per no haver-la impedit.