lo carrer del riu

lo carrer del riu

02 de gener, 2008

Barça 2 - Alcoià 2

Puyal 020108 L'Alcoià ha aconseguit fer història avui en arrencar, a l'últim minut, un empat al Camp Nou (2-2) contra un Barcelona condescendent que ha pogut començar l'any golejant però ha preferit fer el seu particular regal de Reis anticipat a un equip de Segona B. Un gol d'Arnau en el minut 90 de joc ha disparat l'eufòria de l'equip alacantí, que no ha fet mèrits per a tant però que torna a Alcoi amb un premi futbolístic de gran magnitud, malgrat no haver aconseguit superar el conjunt blaugrana a l'eliminatòria. El partit, en principi resultava mancat d'interès, tant pel resultat d'anada (0-3) com per l'entitat del rival, que lluita per abandonar la part baixa de la taula del seu grup de Segona B. Tampoc no era un bon dia perquè el Barça es rearmés moralment després de l'última derrota lliguera, perquè la majoria dels jugadors que van caure contra el Reial Madrid en l'últim partit de l'any no han estat sobre el terreny de joc. Sense les estrelles blaugrana (Messi i Ronaldinho estan lesionats, Henry arrossega una forta migranya i Eto'o i Iniesta han tingut descans), l'interès del xoc ha estat en el debut oficial del jove meta Oier Olazábal, el retorn d'Edmilson després de superar una greu lesió de genoll que l'ha tingut parat sis mesos i la sempre refrescant presència a l'onze de Bojan i Giovani.

Isabel-Clara Simó: Com fer-ho

Ara que comença l'any, bé estaria que féssim uns plantejaments sobre l'independentisme que fossin tot el contrari de fer volar coloms.

A parer meu, ens calen unes condicions:

1. Que els economistes continuïn explicant-nos quant perdem pertanyent a Espanya i els avantatges econòmics que ens aportarà la democràcia.

2. Que un comitè de savis (de diverses tendències però dins de la sensibilitat independentista) ens expliqui la configuració que haurà de tenir aquest nou país i els passos més urgents que caldrà fer.

3. Que l'Institut d'Estudis Catalans faci una mapa de la llengua per tal que la seva normalització no arribi tard, com els ha passat a Irlanda.

Per la nostra banda, ens calen aquestes condicions:

1. Ser conscients que la independència no ens la regalaran, sinó tot al contrari, i que per més que ho esmorteïm serà traumàtica.

2. Que les burles, els insults, les amenaces i les campanyes no ens facin desistir, perquè sabem que seran monstruosos i brutals.

3. Saber que necessitem aliances internacionals perquè no ens trobem sols, com ens hem trobat en tantes altres ocasions: amb la raó a la mà i la força en mans de l'adversari.

Fins aleshores, feliç any independent.

Isabel-Clara Simó: Com fer-ho (Avui)

ERC no recolzarà la investidura de Zapatero si no publica abans les balances fiscals

Si el PSOE guanya les properes eleccions i José Luis Rodríguez Zapatero necessita del suport d'ERC per tornar a ser investit president espanyol, haurà de publicar abans les balances fiscals, entre d'altres exigències. Això és el que ha assegurat el secretari general d'ERC i conseller de Governació, Joan Puigcercós.

Entre les exigències fonamentals que farà ERC al PSOE per recolzar una hipotètica investidura de Zapatero, segons Puigcercós, destaca la publicació de les balances fiscals, per tal que "els catalans sapiguem què paguem i què rebem a canvi", així com la presentació d'un model de finançament "seriós i creïble" per a Catalunya que redueixi el dèficit fiscal.

Puigcercós també dóna un termini molt concret i afirma que aquestes mesures s'han d'adoptar "en els 25 dies que hi ha de marge entre les eleccions i la investidura", un període en què "ha d'haver sobre la taula alguns temes de forma molt seriosa, i no valen les promeses", perquè "Zapatero fa promeses que després no compleix", ha recordat Puigcercós.

Entra en funcionament l'Agència Tributària de Catalunya

L'Agència Tributària de Catalunya (ATC) ha entrat en funcionament amb el fins ara director del programa de reforma de l'Administració Tributària, Josep Costa, com a director de l'organisme, segons va anunciar la Generalitat el 24 de desembre després de l'aprovació del decret.

La seu central de la ATC està ubicada a Barcelona, en el mateix edifici del carrer Fontanella que ara ocupa el departament de gestió de la direcció general de Tributs, i té estipulada una delegació a cadascuna de les capitals de província. En uns tres anys la ATC ocuparà una nova seu "més àmplia i definitiva", segons el conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells.

El president de la Generalitat, José Montilla, ha visitat la seu central de Barcelona avui dimecres 2 de gener acompanyat pel conseller Castells, dirigents de la ATC, empresaris, sindicalistes i parlamentaris.

Castells ha assenyalat que l'aprovació d'aquest decret "és l'últim pas necessari perquè Catalunya pugui posar en marxa l'Agència Tributària", la primera institució en matèria d'autogovern que es constitueix gràcies al nou Estatut i que convertirà Catalunya en "la primera comunitat autònoma que disposi d'una agència amb personalitat jurídica pròpia i autonomia funcional per recaptar els tributs propis i els cedits totalment".

Zapatero: "Tothom té el seu lloc i dret a tenir drets, pensi el que pensi i professi o no una religió"

La Nit 020108 COMr El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha puntualitzat, quant a les crítiques d'alguns bisbes contra la política de família de l'Executiu, que a l'Estat espanyol "tothom té el seu lloc i dret a tenir drets, pensi el que pensi i professi o no una religió".

En el seu primer acte públic de 2008, després de fer una visita institucional a l'Ajuntament d'Almonte (Huelva), el president ha destacat que "aquesta és l'Espanya que volem i que vol l'immensa majoria dels ciutadans espanyols".

En la seva intervenció, Rodríguez Zapatero ha destacat que durant aquest any els espanyols diran "alt i clar" que volen "futur, progrés i convivència i no crispació, passat i confrontació".

-Tothom és lliure de pensar el que vulgui excepte si són independentistes, que tenen el seu lloc a la presó i el dret a no tenir llibertat d'expressió !!!

Empat tècnic entre PSOE i PP, segons 'La Vanguardia' i 'El Mundo'

El PSOE i el PP arriben cada cop més empatats a les eleccions, segons dos sondejos que publiquen aquest dimecres La Vanguardia i El Mundo i que donen als socialistes un ajustat avantatge de menys de 3 punts sobre els populars. Un avantatge que, un poc projectat en nombre d'escons, dóna com a resultat un veritable empat tècnic entre tots dos partits.

La projecció d'aquests percentatges a escons, tot i que molt arriscada en una enquesta d'aquest volum, donaria una forquilla d'entre 158 i 162 diputats per als socialistes, que ara en tenen 164, i d'entre 152 i 156 per als populars, que ara en tenen 148. Segons aquestes dades, el PSOE obtindria la victòria en tot cas, tant en nombre de vots com en escons.

Encara més ajustat és el resultat que pronostica El Mundo en la seva enquesta, elaborada per Sigma-2 amb un nombre força important d'entrevistes, 10.400. Aquest sondeig atorga un 41,9% dels vots i entre 153 i 164 escons al PSOE, mentre que el PP n'obtindria el 39,4% i de 151 a 162 escons.

Pel que fa a la resta de partits, les dues enquestes coincideixen a no preveure gaires moviments més enllà d'una certa caiguda d'ERC, més o menys accentuada segons una i altra enquesta. La Vanguardia atorga el 2,8% dels vots i 10 diputats a CiU (al 2004 va obtenir el 3,2% i també 10 diputats), l'1,7% dels vots i entre 5 i 6 escons per a ERC (2,5% i 8 diputats al 2004) i un 5,3% dels vots i 5 o 6 diputats per a IU-ICV (el 5% i 5 diputats). El Mundo, per la seva banda, dóna un 3,4% i 10 o 11 escons a CiU, un 2,2% i 7 escons a ERC i un 5% i 5 escons a IU-ICV.

La reunió del tripartit per "actualitzar el Pacte d'Entesa" serà "immediatament després de les festes"

El cap de llista per ERC al Congrés, Joan Ridao, ha confirmat que la reunió proposada per la direcció republicana entre les tres forces del tripartit en tots els àmbits –Govern, partits i grups parlamentaris- serà 'immediatament després de les festes', tot i que no ha pogut indicar una data concreta. Ridao ha remarcat que 'no es pot confondre actualització amb reformulació' del Pacte d'Entesa, i ha assegurat que la reunió servirà per 'actualitzar els objectius estratègics' comuns, així com 'els mecanismes de relació i contacte, polir diferències i encarar el futur més immediat' a partir de les 'noves circumstàncies' que han anat sorgint. ERC anirà a la reunió amb una agenda de temes en la qual prioritzarà les transferències pendents de l'Estat espanyol a la Generalitat i el model de gestió de l'aeroport de El Prat.

'Hi ha circumstàncies que es van modificant', ha afirmat Ridao, i per això les bases de l'acord d'Entesa 's'ha d'anar actualitzant periòdicament'. Com en l'etapa anterior del tripartit, liderada per Pasqual Maragall, el dirigent republicà creu necessari que aquesta reunió es produeixi periòdicament en funció de 'la realitat, que canvia dia a dia'.

El cap de cartell d'ERC ha insistit que 'no es tracta de reformular el pacte', que té escassament un any de vigència, sinó de prioritzar-ne alguns continguts. En aquesta línia, i per evitar lectures esbiaixades, ha volgut subratllar que aquests continguts els presentarà ERC 'en funció de la direcció i no de cap sector crític' del partit, en clara referència a Esquerra Independentista i el Reagrupament.