lo carrer del riu

lo carrer del riu

02 de gener, 2008

ERC no recolzarà la investidura de Zapatero si no publica abans les balances fiscals

Si el PSOE guanya les properes eleccions i José Luis Rodríguez Zapatero necessita del suport d'ERC per tornar a ser investit president espanyol, haurà de publicar abans les balances fiscals, entre d'altres exigències. Això és el que ha assegurat el secretari general d'ERC i conseller de Governació, Joan Puigcercós.

Entre les exigències fonamentals que farà ERC al PSOE per recolzar una hipotètica investidura de Zapatero, segons Puigcercós, destaca la publicació de les balances fiscals, per tal que "els catalans sapiguem què paguem i què rebem a canvi", així com la presentació d'un model de finançament "seriós i creïble" per a Catalunya que redueixi el dèficit fiscal.

Puigcercós també dóna un termini molt concret i afirma que aquestes mesures s'han d'adoptar "en els 25 dies que hi ha de marge entre les eleccions i la investidura", un període en què "ha d'haver sobre la taula alguns temes de forma molt seriosa, i no valen les promeses", perquè "Zapatero fa promeses que després no compleix", ha recordat Puigcercós.