lo carrer del riu

lo carrer del riu

02 de gener, 2008

Isabel-Clara Simó: Com fer-ho

Ara que comença l'any, bé estaria que féssim uns plantejaments sobre l'independentisme que fossin tot el contrari de fer volar coloms.

A parer meu, ens calen unes condicions:

1. Que els economistes continuïn explicant-nos quant perdem pertanyent a Espanya i els avantatges econòmics que ens aportarà la democràcia.

2. Que un comitè de savis (de diverses tendències però dins de la sensibilitat independentista) ens expliqui la configuració que haurà de tenir aquest nou país i els passos més urgents que caldrà fer.

3. Que l'Institut d'Estudis Catalans faci una mapa de la llengua per tal que la seva normalització no arribi tard, com els ha passat a Irlanda.

Per la nostra banda, ens calen aquestes condicions:

1. Ser conscients que la independència no ens la regalaran, sinó tot al contrari, i que per més que ho esmorteïm serà traumàtica.

2. Que les burles, els insults, les amenaces i les campanyes no ens facin desistir, perquè sabem que seran monstruosos i brutals.

3. Saber que necessitem aliances internacionals perquè no ens trobem sols, com ens hem trobat en tantes altres ocasions: amb la raó a la mà i la força en mans de l'adversari.

Fins aleshores, feliç any independent.

Isabel-Clara Simó: Com fer-ho (Avui)