lo carrer del riu

lo carrer del riu

04 de desembre, 2007

La CUP "enterra" la Constitució amb una marxa aquest dimecres a Manresa

La jornada es clourà amb un sopar "anticonstitucional" La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Manresa i altres col·lectius de l'Esquerra Independentista organitzen per aquest dimecres a la capital del Bages la tradicional marxa sota el lema 'Enterrem la constitució espanyola'. La marxa sortirà a les 8 del vespre des de la plaça de Crist Rei. Mitja hora abans es farà una mostra de cultura popular. La jornada es clourà a dos quarts de 10 de nit amb un sopar anticonstitucional al Casal Popular la Fadulla, al carrer Verge de l'Alba.

Els col·lectius que participen en la marxa són la CUP, l'Assemblea de Joves de Manresa, Maulets i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans.

Les JERC proposen que "trenquem amb Espanya"

Les joventuts d'Esquerra han iniciat una campanya de cara al proper Dia de la Constitució amb el lema "trenquem Espanya. Independència ja!" com mostra el cartell. La campanya -que porta també per lema "Cap Constitució ens impedirà ser lliures"- inclou concerts a Lleida (Plaça de la Paeria) i a Barcelona (Plaça de la Mercè). El passat 11 de novembre, durant el XXI Congrés Nacional de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) celebrat a Mataró, ja van anunciar la seva intenció per provocar "tensió democràtica" a Espanya.

Un cop més les joventuts d'Esquerra es mobilitzen per la causa, com ja van fer anteriorment amb les protestes per la publicitat de José María Pemán al Metro o els problemes amb Rodalies.

Càrrecs electes de CiU, ERC i ICV llancen un manifest sobiranista i demanen l'adhestió del món local

Un total de 66 càrrecs electes locals -alcaldes i regidors- de CiU, ERC i ICV (i un del PSC) han presentat aquest dimarts davant del Parlament un manifest amb el nom "Decidim!" favorable "al dret democràtic del poble català a decidir lliurement el seu futur". Es per això, que aquest nucli impulsor del moviment "vol obrir un procés de diàleg i col·laboració amb càrrecs electes locals dels Països Catalans per avançar en aquest mateix objectiu". Jordi Fàbrega, alcalde de Sant Pere de Torelló d'ICV, ha anunciat que abans de l'estiu tindrà lloc l'assemblea constituent del conjunt de càrrecs.