lo carrer del riu

lo carrer del riu

11 de novembre, 2009

La campanya 'I'm Catalan I love freedom' arrenca denunciant a l'Eurocambra els "dèficits democràtics" de l'Estat espanyol

La campanya I'm Catalan I love freedom ha arrencat aquest dimecres a Brussel·les denunciant al Parlament Europeu els "dèficits democràtics" de l'Estat espanyol, reivindicant "que Catalunya sigui el proper Estat d'Europa" i donant suport a les consultes d'autodeterminació del 13 de desembre en 140 pobles i ciutats.

"El mur de Berlín no era l'últim obstacle per a la llibertat d'Europa, a Espanya encara n'hi ha un contra els catalans", ha advertit el coordinador de la Comissió de la Dignitat, Toni Strubell. Els 736 eurodiputats han rebut un exemplar del llibre Deu mil en xarxa per l'autodeterminació, un recull fotogràfic de la manifestació del 7 de març a Brussel·les.

I'm Catalan I love freedom ha elegit aquest dimecres 11 de novembre, a les onze i onze del matí, per a presentar-se davant l'Eurocambra per commemorar que fa just 91 anys de l'armistici que va posar fi a la Primera Guerra Mundial i que va permetre el naixement de nous estats com Finlàndia, Estònia, Letònia, Lituània, Polònia, Txecoslovàquia, Iugoslàvia i Hongria.

"Allò que és normal a Europa és que els pobles esdevinguin lliures a través de l'exercici democràtic del dret a l'autodeterminació i nosaltres aspirem a aquesta normalitat democràtica i també volem exercir el nostre dret a la llibertat per ser un Estat que contribueixi a la construcció europea", ha proclamat l'eurodiputat d'ERC, Oriol Junqueras.

VilaWeb: La campanya 'I'm Catalan, I love freedom' es presenta a Brussel·les

ERC, CiU i ICV possibiliten la consulta sobiranista a Girona

El ple de l'Ajuntament de Girona ha aprovat aquest dimarts al vespre una moció que dóna suport a la realització d'una consulta independentista a la ciutat.

Girona es converteix doncs en la primera capital catalana que realitzarà una consulta independentista a la ciutat, promoguda per la plataforma cívica Girona Decideix. ERC, CiU i ICV han votat a favor de la moció, els deu regidors del PSC s'han abstingut i l'únic regidor del PP present al ple (la portaveu estava malalta) ha votat en contra. La plataforma encara no ha anunciat quin dia farà la consulta, però ja ha avançat que no serà el proper 13 de desembre perquè vol sumar més suports abans de fer-la. La moció presentada per ERC demanava "donar suport i facilitar" la consulta popular que la comissió Girona Decideix vol fer a la ciutat i defensava que, després de la demostració de "maduresa política" que es va viure el passat 13 de setembre a Arenys de Munt (Maresme), calia estendre les consultes a altres municipis catalans.

Les entitats que han promogut la consulta a Girona són l'Ateneu d'Acció Cultural (ADAC), Òminum Cultural i el casal independentista El Forn.

VilaWeb: Girona, la capital més gran que dóna suport a una consulta sobre la independència

La Guàrdia Urbana torna a la persecució del CAT

La policia multa un jove a Barcelona sota amenaces. Òmnium diu que les denuncies han pujat el 2009 Enfurismat i indignat és com està David Fernàndez, un veí del barri de Gràcia, amb la Guàrdia Urbana, després que el multessin aquest cap de setmana per portar el distintiu CAT a la matrícula del cotxe. El jove ha explicat que dissabte a les quatre de la tarda, als Jardinets de Gràcia, la policia municipal, que feia un control rutinari de circulació, el va aturar per demanar-li la documentació del vehicle. La policia, que se li va dirigir en castellà, li va dir que tragués el CAT perquè era “il·legal”, ja que “estava falsificant la matrícula”. “Però m’hi vaig negar”, admet malhumorat Fernàndez. Llavors, sempre segons el seu relat, els policies “es van posar fets una fera, estaven molt nerviosos”, i “em van amenaçar que em posarien dues multes”: una per portar el distintiu de Catalunya i l’altra per desobediència a l’autoritat.

Serra Ramoneda insta els seus companys del patronat de la Fundació Orfeó Català a dimitir pel cas Millet

El president del Tribuna Barcelona, Antoni Serra Ramoneda, que també és patró de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, ha anunciat en un article publicat a El Periódico que dimitarà del seu càrrec i, a més, ha instat els seus companys del Patronat de la Fundació a fer el mateix.

Per Ramoneda, aquesta seria "la penitència" que cal assumir pel cas Millet, ja que considera que "no ha estat a l'altura de les circumstàncies" i considera que "no tenim autoritat moral per recriminar a tercers errors que hauríem hagut de ser els primers a corregir". Per aquest motiu, demana que "vingui sang nova neta de qualsevol màcula per aplicar el bisturí i recompondre el que entre uns i altres no hem sabut gestionar".

Ramoneda diu que ha estat "un més del nodrit grup de ciutadans que no la va encertar a complir amb les obligacions" que implica el càrrec de patró de la Fundació. Per això es lamenta de no haver exigit "una rendició de comptes detallada" en la reunió anual i de no haver tingut prou "olfacte" per deduir indicis evidents, com la "generosa contractació" de parents i l'ús de l'edifici per "als seus sumptuosos enllaços".

Article d'Antoni Serra Ramoneda: 'Sang nova al Palau'(elPeriódico)

VilaWeb: Els patrons del Palau es reuneixen divendres amb la proposta de Serra Ramoneda sobre la taula

El Tribunal d'Estrasburg confirma la il·legalització de Batasuna

No dubteu de la seva "independència"!!! El Tribunal Europeu de Drets Humans, amb seu a Estrasburg, ha rebutjat el recurs presentat per Batasuna contra la seva il·legalització i ha confirmat la sentència en què ha declarat que el procediment judicial obert per Espanya contra la formació no suposa una vulneració del principi de la llibertat de reunió i d'associació.

En la resolució, els cinc jutges que componen la Gran Sala del Tribunal d'Estrasburg acorda no acceptar les demandes interposades per Batasuna, Herri Batasuna i dirigents d'aquesta formació com ara Rufi Etxeberria i Pernando Barrena, que van demanar que es revisés la sentència.

Així, el tribunal declara, en aplicació de l'article 44.2 de la Convenció, la fermesa de la sentència dictada el passat 30 de juny, de manera que s'ha confirmat el procés d'il·legalització portat a terme per la justícia espanyola.

Bernardos dubta que de tres caixes que no funcionen en resulti una de bona

El professor de teoria econòmica i comissionat de recursos econòmics de la Universitat de Barcelona, Gonzalo Bernardos, qüestiona l'efectivitat de la fusió de les caixes de Catalunya, Tarragona i Manresa, en el marc de la reforma del sistema financer estatal. Bernardos posa en dubte que «amb la fusió de tres caixes que van malament se n'obtingui una que funcioni» i assegura que la solució suposa anar «trampejant» i «amagant el cap sota l'ala» en comptes de planificar una reforma partint de les necessitats de la crisi econòmica estatal. Les declaracions del reconegut economista arriben l'endemà que es fessin públiques les dades de la negociació laboral de la nova entitat, que detallen una retallada de 1.800 llocs de treball i 500 oficines.

La major part dels sediments retinguts a Riba-roja es troben a la cua del pantà

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) va presentar ahir, en el marc d'una reunió tècnica del pla integral de protecció del delta de l'Ebre (PIPDE), les primeres conclusions del seu estudi sobre la dinàmica dels sediments a l'embassament de Riba-roja d'Ebre. L'informe va ser encarregat per la CHE per completar els treballs tècnics del PIPDE, que preveu la recuperació dels sediments retinguts als embassaments per millorar les condicions ambientals del tram final de l'Ebre, i especialment del Delta. En el document es recullen les conclusions de dos anys de treballs al pantà del grup Flumen, que van formar experts de la UPC i de la Universitat de Barcelona.

La principal conclusió és que els volums de sediments detectats es troben per sota dels 16 hectòmetres cúbics, una dada que serà presentada a la taula tècnica del PIPDE. A més, amb l'anàlisi de les dades que es van obtenir abans de la construcció del pantà i les noves, han detectat els principals punts d'acumulació. Així, el punt on s'acumulen fins a cinc hectòmetres cúbics de sediments és lluny de la presa, a la cua de l'embassament i ja al terme de Mequinensa. A més a més, la major aportació de sediments prové dels rius Cinca i Segre. D'altra banda, Endesa va informar ahir que faria un petit desembassament de 150 metres cúbics per segon, per netejar les plantes aquàtiques i renovar l'aigua del meandre de Flix.

Les pressions de Madrid no aconsegueixen aturar el Catalunya-Espanya de futvolei

Aquest cap de setmana la platja de Coma-Ruga (El Vendrell) viurà un nou enfrontament Catalunya-Espanya després de la històrica victòria catalana al Mundial de Futbol Sala de Rússia. En aquesta ocasió la nostres seleccions de futvolei s'enfrontaran als combinats espanyol, brasiler, portuguès, francès i alemany en l'Open Internacional de Futvolei Torneig Autoequip. L'enfrontament dels nostres combinats masculí i femení contra les seleccions espanyoles no és nou, ja que al llarg de la història s'han celebrat més de 60 enfrontaments Catalunya-Espanya. Com ja va passar a Rússia l'any 2007, les pressions de l'Estat espanyol no han pogut evitar la celebració dels partits, que es disputaran amb tota normalitat.

Els polèmics enfrontaments seran dissabte, el Catalunya-Espanya femení a les 11:20h i el Catalunya-Espanya masculí a les 12 a la platja del Vendrell.

Com ja ha passat en anteriors ocasions, el Catalunya-Espanya de futvolei al torneig Autoequip ha rebut pressions de l'Estat espanyol per tal que no es disputés. El secretari d'Estat per l'Esport, Jaime Lissavetzky, hauria intentat un nou joc brut contra els organitzadors per tal d'evitar la confrontació Catalunya-Espanya, enfrontaments que a Madrid es veuen com una qüestió d'Estat.

L'organització ja ha avançat que ignorarà les amenaces de Lissavetzky i els partits es jugaran amb tota normalitat.

Avui: Espanya intenta evitar un partit contra Catalunya en un torneig de futvòlei