lo carrer del riu

lo carrer del riu

11 de novembre, 2009

La campanya 'I'm Catalan I love freedom' arrenca denunciant a l'Eurocambra els "dèficits democràtics" de l'Estat espanyol

La campanya I'm Catalan I love freedom ha arrencat aquest dimecres a Brussel·les denunciant al Parlament Europeu els "dèficits democràtics" de l'Estat espanyol, reivindicant "que Catalunya sigui el proper Estat d'Europa" i donant suport a les consultes d'autodeterminació del 13 de desembre en 140 pobles i ciutats.

"El mur de Berlín no era l'últim obstacle per a la llibertat d'Europa, a Espanya encara n'hi ha un contra els catalans", ha advertit el coordinador de la Comissió de la Dignitat, Toni Strubell. Els 736 eurodiputats han rebut un exemplar del llibre Deu mil en xarxa per l'autodeterminació, un recull fotogràfic de la manifestació del 7 de març a Brussel·les.

I'm Catalan I love freedom ha elegit aquest dimecres 11 de novembre, a les onze i onze del matí, per a presentar-se davant l'Eurocambra per commemorar que fa just 91 anys de l'armistici que va posar fi a la Primera Guerra Mundial i que va permetre el naixement de nous estats com Finlàndia, Estònia, Letònia, Lituània, Polònia, Txecoslovàquia, Iugoslàvia i Hongria.

"Allò que és normal a Europa és que els pobles esdevinguin lliures a través de l'exercici democràtic del dret a l'autodeterminació i nosaltres aspirem a aquesta normalitat democràtica i també volem exercir el nostre dret a la llibertat per ser un Estat que contribueixi a la construcció europea", ha proclamat l'eurodiputat d'ERC, Oriol Junqueras.

VilaWeb: La campanya 'I'm Catalan, I love freedom' es presenta a Brussel·les