lo carrer del riu

lo carrer del riu

11 de novembre, 2009

ERC, CiU i ICV possibiliten la consulta sobiranista a Girona

El ple de l'Ajuntament de Girona ha aprovat aquest dimarts al vespre una moció que dóna suport a la realització d'una consulta independentista a la ciutat.

Girona es converteix doncs en la primera capital catalana que realitzarà una consulta independentista a la ciutat, promoguda per la plataforma cívica Girona Decideix. ERC, CiU i ICV han votat a favor de la moció, els deu regidors del PSC s'han abstingut i l'únic regidor del PP present al ple (la portaveu estava malalta) ha votat en contra. La plataforma encara no ha anunciat quin dia farà la consulta, però ja ha avançat que no serà el proper 13 de desembre perquè vol sumar més suports abans de fer-la. La moció presentada per ERC demanava "donar suport i facilitar" la consulta popular que la comissió Girona Decideix vol fer a la ciutat i defensava que, després de la demostració de "maduresa política" que es va viure el passat 13 de setembre a Arenys de Munt (Maresme), calia estendre les consultes a altres municipis catalans.

Les entitats que han promogut la consulta a Girona són l'Ateneu d'Acció Cultural (ADAC), Òminum Cultural i el casal independentista El Forn.

VilaWeb: Girona, la capital més gran que dóna suport a una consulta sobre la independència

Cap comentari: