lo carrer del riu

lo carrer del riu

21 d’octubre, 2008

Jordi Duran: La porta del cementeri

A mesura que s'acosta el dia en què s'ha d'activar el procés per triar la ubicació del futur cementeri nuclear espanyol, cada cop és més clar el que tothom veia vindre. Al final, ja ho veuran, o serà Ascó o serà Vandellòs. Si encara hi havia algun benaventurat que en tenia dubtes, la setmana passada l'alcalde d'Ascó, Rafael Vidal (CiU), es va descarar i va proclamar que el seu Ajuntament «no tanca la porta» a la possibilitat de ser la seu del preuat cementeri. O sigui, ras i curt, Vidal llança al Ministeri d'Indústria –organisme que ha de triar la ubicació de la planta– un missatge ben eloqüent: Ascó està disponible per al que convingui si ens entenem en el preu, és clar. És simptomàtic que, justament ara, després d'uns mesos en què les nuclears d'Ascó han estat a l'ull de l'huracà en haver estat el lloc on hi ha hagut una fuita radioactiva sense precedents a Espanya, per haver-la intentat amagar a l'opinió pública i a les autoritats (entre les quals hi ha el mateix Vidal) i per haver estat proposada una multa milionària contra l'empresa ANAV-II per la manera galdosa com gestiona les centrals, es despengi el senyor alcalde dient això que «no tanca la porta» al cementeri nuclear. En uns moments en què la confiança de l'opinió pública amb les nuclears catalanes està sota mínims, és admirable que algú agafi la iniciativa, vagi de cara a barraca, faci números i ofereixi sense manies el seu terme municipal per encabir-hi tots els residus atòmics d'Espanya. No hi ha dubte que en aquest món hi ha gent per a tot. Té la mà Maria: ANTINUCLEAR 10 RAONS

"No volíem fer-li mal"

Jordi Basté 211008 RAC1 La secció desena de l'Audiència de Barcelona va començar a jutjar ahir Oriol Plana i Ricard Pinilla per la seva implicació en el que es coneix com el crim del caixer, la mort d'una indigent que va resultar cremada després que tres joves provoquessin un foc a l'entitat d'estalvis on dormia. Tots dos van coincidir a mostrar-se avergonyits per la seva conducta, que Ricard va titllar d'"imbècil", i a assegurar que tot i l'evident menyspreu que van mostrar per Rosario Endrinal "no volíem fer-li mal", segons va declarar Oriol Plana. Tots dos s'enfronten a una petició de pena de 28 anys de presó per un delicte d'assassinat. La Vanguardia:Los dos acusados de quemar a una indigente en un cajero culpan al menor que los acompañaba

La Vanguardia: El menor condenado por quemar a una indigente en un cajero declara que uno de los acusados lanzó la colilla

Carme-Laura Gil reclama la ruptura de CDC amb Unió

La consellera nacional de CDC Carme-Laura Gil ha reclamat avui que Convergència trenqui la federació amb Unió. Ho ha fet mitjançant un apunt del seu bloc, en què planteja l'allunyament de les posicions d'ambdós partits. Segons diu, el congrés d'Unió del passat cap de setmana les ha constatades: 'El congrés d'UDC ha revalidat que és un partit 'de dretes' clàssic i catalano-espanyol'. I critica la defensa de la sociovergència feta per Duran. En aquest sentit, Carme-Laura Gil diu: 'En el seu discurs Duran rebutjà per a Catalunya un govern nacionalista i el contraposà a un govern socio-convergent, 'catanyol' . Veu en el termini màxim de quatre anys un ministre d'Assumptes exteriors d'UDC al govern espanyol i alguns consellers al govern català. Espanyolitzar Catalunya n'és el resum'. I afegeix que amb aquest discurs Duran ha reconegut implícitament que no pot competir amb Mas a Catalunya i que, per això, 's'ha posat al servei d'Espanya i s'ofereix com a soci de Montilla'. Carme-Laura Gil conclou: 'Duran i UDC han parlat amb prou claredat i veu forta perquè CDC i Mas els escoltin. És també el moment de respondre'ls amb un sincer i càlid 'passiu-ho bé, senyor Duran!, adéu, UDC!', ens veurem el dia després del de les eleccions...'.

Coc Ràpid: Duran ensenya les cartes. Bravo!

El CSN revisa la normativa sobre la concessió de noves llicències d'explotació a les centrals nuclears. Oco!!!, que venen

El CSN ha aprovat la primera modificació de la guia Revisions periòdiques de la seguretat a les centrals nuclears. L'objectiu és establir «l'abast», les «condicions» de treball, els «terminis de presentació» i «la forma de documentar les revisions periòdiques de seguretat» que les centrals fan cada deu anys, en compliment del que estableixen els permisos d'explotació que es renoven també cada dècada. La modificació posa «un èmfasi especial en la definició de les bases de llicència».

La revisió de la guia també «introdueix el concepte de normativa d'aplicació condicionada associada a la concessió de nous permisos d'explotació i descriu la sistemàtica que es considera més adequada per a les sol·licituds que preveuen l'operació a llarg termini». A més a més, inclou els resultats aplicables derivats de l'informe que els experts van fer de les «lliçons apreses» després de l'incident que va tenir lloc a Vandellòs II a causa de la corrosió del sistema de refrigeració l'any 2005.

D'altra banda, el CSN també ha contractat el disseny d'un portal d'informació d'emergències nuclears i radioactives. «Es tracta d'automatitzar a través d'equipaments informàtics el que ara es fa manualment», van explicar fonts del CSN, segons les quals «amb l'ús de les noves tecnologies es guanyarà en fiabilitat i es reduirà el temps d'avís en cas d'emergència». Astem salvats!!!

L'accés al portal estarà restringit al personal qualificat del CSN, serà «una eina del centre de control», que disposa de la informació relativa als treballadors de l'ens i als torns de guàrdia.

VilaWeb/ElPunt: El CSN no vol que la crisi suposi menys inversions a les nuclears

Solbes presenta "els millors pressupostos" però, no diu per a quí !!!

El vicepresident econòmic del govern espanyol, Pedro Solbes, ha assegurat que els pressupostos generals de l'Estat per al 2009 són "els millors possibles" per fer front a la crisi. Durant el debat, Solbes ha indicat que "són adequats, coherents i útils" per contribuir a superar les dificultats dels ciutadans.

Així ho ha explicat durant el debat per a l'aprovació dels pressupostos generals de l'Estat i ha destacat que estan "inevitablement condicionats per la conjuntura econòmica".

Els grups parlamentaris del PNB i el PSOE han tancat aquest mati l'acord que garanteix el suport dels nacionalistes bascos a la seva aprovació final. "Gracias Espíritu Santo por los favores recibidos", se li ha sentit dir al Solbes.

Connecten a la xarxa Vandellòs II, aturada des de finals d'agost per un incendi a la sala de turbines

La central nuclear Vandellòs II ha quedat connectada de nou a la xarxa aquest dimarts a tres quarts de cinc de la matinada, segons la Subdelegació del govern central a Tarragona.

Vandellòs II estava aturada des del 24 d'agost, quan, segons va informar el Consell de Seguretat Nuclear (CSN), poc després de tres quarts de nou del matí hi va haver un incendi al generador elèctric i es va activar la prealerta d'emergència del pla d'emergència interior (PEI). El CSN va recomanar activar el PENTA en situació 0 fins que al voltant de dos quarts d'onze del matí el foc va quedar totalment extingit.

Fins al proper ensurt, amics !!!

L’Estat incompleix l’Estatut i deixa d’invertir a Catalunya 500 milions d’euros el 2007

L’Estat va incomplir el 2007 l’esperit de la disposició addicional tercera de l’Estatut sobre inversions en infraestructures i va invertir a Catalunya per sota del 18,85% del PIB que preveu el nou marc d’autogovern durant 7 anys. El govern central deu 500 milions d’euros a Catalunya per a aquest exercici que ara haurà de compensar (No us ho cregueu!!!). Així es desprèn de les dades que el gabinet de Zapatero ha fet arribar a l’executiu català sobre la liquidació de pressupost i que han estat validades per la Intervenció General de l’Estat.

En el càlcul de les inversions en infraestructures s’inclouen partides d’agricultura, pesca i alimentació; indústria i energia; comerç, turisme i pimes; subvencions al transport; infraestructures; recerca, desenvolupament i innovació. Ui! N'hi haurà per a tot. Al final es complirà la profecia aquella que diu que quan els catalans anirem pel món, ho tindrem tot pagat!!!

La "Marisol" de Miravet

Com a la penícula "Ha nacido una estrella"(1954) amb una Judy Garland que encandilava a tots los espectadors, o la mateixa Marisol a "Un rayo de luz" (1960), ha aparegut en pantalla l'Alba de ca Massarella. Ha fet la seua estrena a la pantalla gran de la mà del director Christian Molina al flim "Diario de una ninfómana"(2008). L'hem anat a veure a Tarragona perquè per aquí trigarà en arribar. 'Diario de una ninfómana' explica la història de Val (interpretada per l'Alba de ca Massarella en el paper d'adolescent i per Belén Fabra en el paper de dona jove), una dona de 28 anys atractiva, amb estudis universitaris i una posició econòmica respectable. És una dona alliberada que en el camp del sexe busca constantment noves experiències per satisfer la seua curiositat sexual. Això acabarà per convertir el sexe en quelcom primordial a la seua vida, lo que la portarà tant a trobar l'amor com a prostituir-se, tenint en ambdós casos experiències del tot extremes. El flim de Christian Molina compta, a més de l'Alba de ca Massarella i Belén Fabra, amb la participació de Leonardo Sbaraglia, Geraldine Chaplin, Llum Barrera, Ángela Molina, Pedro Gutiérrez i José Chaves. La relació de Miravet amb lo cinema ha estat intermitent, però molt sovint polèmica. Sense anar més lluny l'any 1980 s'hi va filmar "La quinta del porro" un flim centrat en lo consum lúdic de drogues per part de la joventut que ja va aixecar opinions de tots los colors. Ara amb aquesta penícula rodada a Barcelona, però amb una co-protagonista miravetana, no n'esperem menys. De moment los pocs que l'hem vista ens reservem l'opinió per no condicionar al gran públic de Miravet que encara no l'ha vista.