lo carrer del riu

lo carrer del riu

19 de novembre, 2009

Carod: "I què, si el Constitucional diu que no som una nació?"

Josep-Lluís Carod-Rovira ERC 191109 COMr

El vicepresident de la Generalitat, Josep Lluís Carod-Rovira, ha dit en una entrevista a COMRàdio que una eventual sentència adversa del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut de Catalunya tingui un vertader impacte real en la vida quotidiana dels catalans.

“L’impacte real de la sentència del Constitucional és bastant discutible. Imagini’s que ara el Tribunal Constitucional diu que Catalunya no és una nació. Bé, i què? En què es notarà això en la vida quotidiana? És a dir, la gent que no té feina en tindrà? Que posin en dubte el que vulguin, per mi el que compta és la voluntat del poble de Catalunya", ha dit Carod

"Si creu que som el que som, i el Parlament de Catalunya ja ho va dir, ells no poden dir no, allò que va dir en el seu moment el Parlament de Catalunya no ho van dir. Escolti, vostès no hi eren”, ha argumentat Carod.

Carod: “Imagini’s que ara el Tribunal Constitucional diu que Catalunya no és una nació. Bé, i què?”(eldebat.cat)

Tena: 'Que no decideixin per tu, vota lliurement'

El president del Cercle d'Estudis Sobiranistes, Alfons López Tena (1957), creu que el 13-D també és una oportunitat pe als detractors de la independència: 'Tant si vas a favor de la independència, com si hi vas contra, tens l'oportunitat de votar i de decidir. Que no decideixin per tu. Digues la teva'. Tena és el segon protagonista de la sèrie Vull Votar, en què personalitats del país animen a votar en el referèndum del 13 de desembre.

Jordi Ausàs votarà a la consulta de la Seu, a favor de la independència de Catalunya

El conseller de Governació, Jordi Ausàs, ha anunciat que participarà en la consulta sobre la independència de Catalunya que se celebrarà el proper 13 de desembre a La Seu d'Urgell (Alt Urgell) on està empadronat. El republicà ha avançat que votarà 'sí' a la independència de Catalunya i que troba 'molt positiu' que hi hagi iniciatives de la societat civil per incentivar la població i posicionar-se ja sigui sobre 'el present o el futur, l'entorn immediat o el país'. Afegeix que 'encara que sigui simbòlic' aquestes consultes creen 'consciència nacional'. Ausàs és el primer conseller del Govern que diu públicament què farà el 13-D.

La Chacón és qui té més números per acabar reprovada pel cas ‘Alakrana’

Amb l’alliberament dels 36 pescadors del vaixell Alakrana segrestats a Somàlia, les seves famílies van començar a respirar tranquil·les. En canvi, qui no es va treure la pressió de sobre és el govern espanyol i, sobretot, la seva ministra de Defensa, Carme Chacón. Tothom sabia que el PP aparcaria el silenci i començaria a exigir responsabilitats. I, veient les reaccions d’ahir al Congrés de Diputats, qui té més números d’acabar rebent és Carme Chacón . PP, CiU i PNB sumen 169 diputats i estan a sis de la majoria, que podrien aconseguir amb els 5 diputats d’ERC-ICV-IU, i amb la representant de Nafarroa Bai, Uxue Barkos, a part del que fes el BNG.

S'atura el reactor d'Ascó I pel mal funcionament d'una turbobomba d'aigua

Tornem-hi !!! El reactor de la central nuclear Ascó I es va aturar ahir com a conseqüència del mal funcionament d'una turbobomba d'aigua que alimenta els generadors de vapor. Segons va informar el Consell de Seguretat Nuclear (CSN), el reactor es va parar a causa del baix nivell detectat en el generador de vapor. Tots els sistemes de seguretat de la instal·lació van actuar segons el previst, segons remarcava ahir el CSN, que hi afegia que la central continua en procés de revisió i d'anàlisi de les causes de l'incident. Aquest succés no va tenir repercussió per als treballadors, la població ni el medi ambient, segons concretava el CSN.