lo carrer del riu

lo carrer del riu

24 de novembre, 2007

Barça 3 - Recreativo 0

Puyal 241107 La gran actuació de Leo Messi i l'aportació de Bojan Krkic, que ha sortit a mitja hora per al final i ha marcat, han estat determinants en la victòria blaugrana davant un inoperant Recreatiu (3-0), un triomf molt treballat i que ha obert Gabriel Milito amb un gol a la sortida d'un corner. Sense Ronaldinho, Leo Messi ha tornat a agafar el timó i ha tornat a ser el jugador més destacat. No obstant això, al Barça, amb un futbol molt travat, li ha costat molt tirar endavant el partit. Milito ha fet forat al minut 64 i després Bojan Krkic ha marcat el 2-0 amb el qual pràcticament s'ha decidit el partit en dos minuts. Messi, només Messi; i Iniesta, de tant en tant. L'un i l'altre han dut la veu cantant del Barça per la baixa del seu principal solista, Ronaldinho, qui hores abans del partit s'ha reunit amb els entrenadors i els metges i els ha comunicat que no estava en condicions d'afrontar el partit amb garanties a causa del cansament acumulat en els seus partits amb el Brasil. Malgrat no jugar amb lluïment, el Barça ha encadenat la seva novena victòria consecutiva al Camp Nou. El Madriz ha punxat amb el Múrcia. Amb permís de Ronaldinho, podem demanar més ?

Visita al Parlament de Catalunya

Avui, una representació de Miravet (dos autocars, Déu n'hi dó!) visitem el Parlament de Catalunya. La sortida l'ha organitzada l'ajuntament en resposta a la invitació del President del Parlament, el Molt Honorable Sr. Ernest Benach.

L'11 de setembre de 2006, ara fa un any i escaig, el poble de Miravet va tenir l'honor de cedir la seva Senyera per a ser hissada a l'acte institucional de la Diada al Parc de la Ciutadella, on es troba el Parlament. La visita d'avui ha estat com la continuació d'aquell acte on els miravetans vam fer de voluntaris, acompanyant al nostre batlle.

Ens ha rebut molt amablement el personal del Parlament i el President ens ha atès al Saló de Plens on se li ha fet entrega d'un altre dels nostres símbols identitaris: lo pitxell del moixó. Ell ens ha correspost amb un "pin" del Parlament per a cadascú.

Hi ha hagut temps per a fer preguntes i se n´han sentit sobre l'Estatut, sobre la retallada... La Rosario, la carnissera, asseguda al seient del Carod (que se l'ha triat expressament!) li ha soltat: Que n'opines de la Casa Gran del Catalanisme ? El president, amb confiança, li ha dit: Com sempre tan oportuna !

No hem fet molta estada a Barcelona, per la tarda tenim un altre acte a l'Ajuntament del poble. El Jaume Fernández i l'Óscar Uceda donen una conferència amb un títol d'allò més reivindicatiu: "Història, present i futur dels Països Catalans. 300 anys de la Guerra de Successió".

Si és que no parem !!! I demà, a La Fatarella !!!

Oriol Junqueras - 300 anys del setge de Lleida

Duran garanteix que amb CiU no perilla la unitat d'Espanya

Josep Antoni Duran i Lleida ha volgut llançar un missatge tranquil·litzador davant les interpretacions aparentment rupturistes amb què s’ha rebut a Madrid la conferència d’Artur Mas sobre la refundació del catalanisme.

En presència de membres de l’executiu central, encapçalats per la ministra d’Administracions Públiques, Elena Salgado, representants del PSOE, PP i PNB, així com una nodrida representació d’ambaixadors i empresaris, Duran ha donar garanties que el projecte de Mas en cap cas aporta un plantejament secessionista i encara menys trenca amb l’estratègia del grup de CiU al Congrés. “Que ningú es preocupi, que per CiU no està en perill la unitat d’Espanya”, ha dit.

-I el discurs d'en Mas ? Paper mullat ?

Esquerra i CiU s'aboquen a la marxa pel dret a decidir

ERC i CiU s’estan abocant a la manifestació pel dret a decidir en les infraestructures, que se celebrarà dissabte vinent a Barcelona. El mateix està passant amb els altres partits que secunden la convocatòria de la Plataforma pel Dret de Decidir, que són a hores d’ara ICV, EUiA i també la CUP. L’efervescència és tal que la marxa s’està convertint en la primera gran manifestació conjunta del catalanisme després de molts anys. Ara fonamentat en el denominador del dret a decidir. Partits i entitats estan organitzant ja autocars des de les comarques més diverses, des del Baix Llobregat a les de Lleida, de Girona o de Tarragona. ERC que està preparant autocars i mobilitzant el territori perquè la marxa sigui multitudinària, ha preparat una moció perquè els ajuntaments es pronunciïn sobre el debat de les infraestructures. El text és gairebé calcat al que la setmana passada va aprovar el Parlament de Catalunya, però s’hi ha afegit un punt en què s’insta a adherir-se a la manifestació “per exigir més inversions en infraestructures a Catalunya i reclamar el dret a decidir sobre les mateixes”.

El secretari general de CDC, Artur Mas, ha enviat una carta als militants del seu partit cridant a la participació en la marxa. Ells, segurament, hi aniran amb cotxe.

Mas admet que Zapatero el va enredar amb l'Estatut

Mas, en declaracions des d'Olot, ha afimat que el president del Govern espanyol "és una persona que ha promès moltíssimes coses a Catalunya", però que "després les ha incomplert gairebé totes" i "no se li pot fer confiança" perquè "tinc una experiència directament personal" en referència a les negociacions sobre l'Estatut.

-Les presses te van perdre. No te'n recordes del xiste del sapo ?

María San Gil: Els de CiU van rebutjar el concert econòmic.

La presidenta del PP del País Basc, María San Gil, ha afirmat al programa Converses de la cadena Cope que els nacionalistes catalans van rebutjar la quota quan es va negociar l'Estatut de 1979. "Al principi dels anys 80 qui recaptava els impostos era Madrid i llavors, això de pagar impostos no era una cosa que assumíem amb la naturalitat que ho fem ara i els dirigents nacionalistes van pensar que era molt millor que recaptés Madrid, que els dolents dels impostos fossin els de Madrid i que després ja arribaríem a determinats acords".

"Els bascos, al revés; nosaltres recaptem i nosaltres repartim, i pel que jo sé en el seu moment els dirigents nacionalistes no van voler tenir un concert econòmic; no van rebutjar el cupo sinó el concert en el seu conjunt", ha afegit.

El delegat de 'La Razón' a Catalunya, Francisco Marhuenda, ha atribuït la responsabilitat de la decisió a Ramon Trias Fargas (1922-1989), "que era diputat al Congrés, gran expert en temes econòmics".

Corasón, Corasón !!!

Aznar i Botella denunciaran als qui informin sobre el rumor de la seva separació.

L'expresident del Govern espanyol, José María Aznar, i la seva muller, Ana Botella, han fet públic un comunicat en el qual qualifiquen de 'falses' i de 'calúmnies' les informacions sobre la seva suposada separació i en el qual consideren que estan sent víctimes d'una campanya "permanent" d'intent de desprestigi personal.

El matrimoni ha donat ja instruccions als seus advocats perquè emprenguin accions legals amb "caràcter immediat" contra tots aquells que han abocat "calúmnies" sobre ells.

Ramon Miravitllas: Han mort TRES GRANS !!!

Ramon Miravitllas 231107 COMr

...Heu pensat que hi ha persones de pes i de vàlua tan gran que fins i tot hi són quan no hi són ?...

...Què deu pensar, de tot això, en Gregorio ?...

...Ja li agradarà, a en Candel, això que estic escrivint ?...

...¿I qué ha dicho Fernán-Gómez ?...

...Amb pocs dies hem perdut a tres exemples de rectitud moral i de rigor en l'ofici...