lo carrer del riu

lo carrer del riu

25 de març, 2010

Baltasar diu que Ascó no té "cap possibilitat" d'acollir el magatzem nuclear

Francesc Baltasar ICV 250310 CATr

El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, ha assegurat que Ascó no té "cap possibilitat" d'acollir el magatzem de residus nuclears tot i que el Ministeri d'Indústria ha dit diverses vegades que s'estudien tots els emplaçaments candidats.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Baltasar ha anunciat que el Govern presentarà en "molt pocs dies" les al·legacions pertinents a la candidatura d'Ascó, que es basaran en diversos aspectes, com ara criteris tècnics o de protecció civil.

El conseller ha explicat que en les al·legacions també s'adjuntarà la resolució aprovada pel Parlament fa pocs dies amb 111 vots a favor i 14 abstencions, en què es desestima l'opció d'Ascó, sota la premissa que l'emplaçament final requereix del màxim consens entre administracions.

"Catalunya ha fet una contribució més que suficient a l'energia nuclear", ha reiterat, i alhora ha assenyalat que abans que finalitzi el termini de presentació d'al·legacions --en els pròxims dies--, Catalunya explicarà perquè està "radicalment en contra" d'acollir aquesta instal·lació.

laVanguardia: Baltasar asegura que Ascó no tiene "ninguna posibilidad" de acoger el almacén de residuos nucleares

El Grup Veïnal Ribera d'Ebre reivindica l'MTC

Ja tenen les vacances pagades !!! El Grup Veïnal Ribera d'Ebre, l'únic col·lectiu ciutadà que s'ha manifestat obertament a favor de l'MTC, va emetre dimarts a la nit un comunicat en què felicita irònicament l'eurodiputada Rebecca Harms, qui dilluns va dir a Tarragona que «la Baixa Saxònia manté els nivells d'atur i de PIB dels anys setanta», ja que els magatzems temporals individuals no han aportat ni riquesa ni llocs de treball addicionals. En aquest sentit, els partidaris de l'MTC recorden que Ascó tindrà un magatzem individual, amb els residus apilats a l'aire lliure i sense cap centre tecnològic associat ni cap parc empresarial, si no tira endavant el magatzem temporal centralitzat. «Els magatzems individuals condemnaran la Ribera a prolongar la situació actual», van assenyalar.

L'AMAC presenta el consorci als municipis

Poseu-vos-el al cul !!! L'Associació de Municipis en Àrees amb Centrals Nuclears (AMAC) ha convocat els alcaldes i regidors dels municipis de l'àrea nuclear d'Ascó i de la resta de la Ribera d'Ebre, amb l'objectiu de presentar-los el consorci que gestionarà el parc empresarial de l'MTC, si és que finalment s'instal·la a la població riberenca. Arran d'aquesta convocatòria, els ajuntaments de Flix, Corbera d'Ebre, la Fatarella, Rasquera, Benissanet, Miravet, la Torre de l'Espanyol, Ginestar i regidors del PSC, ERC i FIC de la Palma d'Ebre, Móra la Nova i Tivissa van signar un manifest conjunt, en què rebutgen que l'AMAC vulga associar la creació d'aquest consorci, a més del futur parc empresarial, a la possible instal·lació del magatzem nuclear a Ascó.

Més d'un milió de catalans podran votar el 25 d'abril

Només falta un mes pel 25 d'abril, i la tercera onada de consultes sobre la independència promet ser la més espectacular de totes. L'últim diumenge d'abril votaran la independència de Catalunya 175 municipis, entre els que destaquen importants capitals com Lleida i Girona i localitats molt poblades, com Reus, Manresa, Castelldefels, Granollers o Mollet del Vallès. La xifra de catalans cridats a votar serà vertiginosa, i a falta de conèixer els censos definitius, seran cridades a votar unes 1.270.000 persones, que podran afegir-se als 255.000 catalans que han participat als referèndums independentistes de les onades anteriors.

VilaWeb: Les consultes del 25-A, una fita per a 168 municipis més

El PP de Riudoms dóna suport a l'organització de la consulta

Riudoms Decideix (Baix Camp) ha aconseguit fer la fotografia amb què segurament deuen somiar totes les plataformes que aquests dies treballen en l'organització de la consulta sobre la independència, els representants de tots els partits polítics CiU, ERC, PSC i fins i tot el PP van fotografiar-se junts davant del cartell de Riudoms Decideix. La plataforma presenta la imatge com un 'testimoni gairebé únic en el panorama català' manifestant la voluntat de tots els partits municipals de fer campanya activament per la participació, posicionant-se cadascú en el sentit que cregués més oportú. La insòlita fotografia no ha passat inadvertida per a la direcció del PP que s'ha afanyat a matisar l'aparició de Marc Junivart, el cap del PP riudomenc, escudant-se en que Junivart no forma part del consistori en aquesta legislatura i 'va anar a la reunió a títol informatiu'. Així volen deixar clar que ni el PP de Riudoms ni el de Tarragona 'donen cap mena de suport a la plataforma, ni en comparteixen la seva finalitat'.

La justícia espanyola s'oposa a revisar la condemna al president Companys

No hi haurà restitució formal del president Companys. Finalment la Junta de Fiscals de Sala del Tribunal Suprem espanyol ha rebutjat revisar la sentència que va condemnar a mort el president de la Generalitat, Lluís Companys, tal com demanava la Generalitat. Els fiscals espanyols entenen que la Llei de Memòria Històrica aprovada ja anul·la aquesta sentència i per tant no cal instar la Sala Militar del Suprem a una revisió. Pels fiscals la Llei va deixar sense 'validesa' la sentència' perquè ha quedat 'expulsada' de l'ordenament jurídic espanyol en aplicació de la Llei de Memòria Històrica. Aquesta és la primera vegada que a través d'aquesta Llei es considera 'nul de ple dret' un judici sumaríssim d'un consell de guerra franquista. Des de Catalunya la Comissió de la Dignitat ja ha criticat la mesura, ja que asseguren que només es pot anul·lar una resolució judicial a través d'una nova sentència.

Comissió de la Dignitat: 'La declaració de la fiscalia del Suprem sobre el judici a Companys és una estafa' (VilaWeb)

Avui: Nova escletxa en el tripartit per la decisió dels fiscals del Suprem sobre el judici a Companys

El Parlament commemora els trenta anys del restabliment de la cambra després de la dictadura

El Parlament celebra una sessió solemne en commemoració del trentè aniversari de les primeres eleccions i el restabliment de la cambra després de la dictadura franquista. Durant aquests trenta anys, des de 1980, s'hi han aprovat un total de 576 lleis, s'han celebrat 657 plens i s'han aprovat 4.844 resolucions i 812 mocions. Un total de 623 persones han ocupat els escons de diputats durant aquests trenta anys, 490 homes (78,7%) i 133 dones (21,3%). El Parlament ha tingut sis presidents en vuit legislatures. Dels tres presidents de la Generalitat restablerta, Jordi Pujol s'ha enfrontat a dues mocions de censura. Avui: La celebració del 30 aniversari del Parlament no evita la pugna entre partits

VilaWeb: Puigcercós destaca l'Estatut del 30 de setembre i el dret a l'autodeterminació en els trentè aniversari del Parlament

Benet XVI, acorralat pels casos de pederàstia

Els casos de pederàstia continuen esquitxant l'església catòlica i ara, directament, Benet XVI. Si fa uns dies esclataven els casos d'abusos de bisbes irlandesos i ahir Benet XVI acceptava la dimissió d'un ex-secretari papal per abusos sexuals, avui The New York Times publica que el Vaticà va encobrir un sacerdot que havia abusat de dos-cents nens sords durant més de vint anys.

Segons que explica el diari nord-americà, l'any 1996, l'aleshores cardenal Joseph Ratzinger, i responsable de la Congregació per a la Doctrina de la Fe (1981-2005), va ignorar dues cartes enviades per l'arquebisbe de Milwakee acusant el sacerdot de Wisconsin, Lawrence Murphy, d'abusar de nens de l'escola per a sords en què va treballar entre 1950 i 1974. L'arquebisbe de Milwakee demanava a Ratzinger, encarregat de decidir les expulsions i les canonitzacions, que expulsés Murphy del cos eclesiàstic. Però la resposta va ser l'empresa d'un judici canònic secret entre els bisbes de Wisconsin. Murphy va enviar una carta de penediment a Ratzinger al·legant que estava malalt i el procés va ser aturat. Murphy fou traslladat a una altra diòcesi el 1974 i va treballar durant més de vint anys en col·legis i esglésies parroquials, fins que es va morir, el 1998.

Els documents que publica The New York Times han sortit a la llum ara amb motiu del judici contra la diòcesi de Milwakee. En resposta a aquestes informacions, la Santa Seu ha publicat avui un comunicat en què defensa Benet XVI i diu que l'església no va castigar Murphy perquè es trobava 'molt malalt'.

Vicent Partal: La responsabilitat del Vaticà. (VilaWeb)

Les caixes de Catalunya, Tarragona i Manresa aproven per unanimitat el pla d'integració

Els consells d'administració de Caixa Catalunya, Caixa Tarragona i Caixa Manresa han aprovat per unanimitat el Pla d'Integració, segons han donat a conèixer les tres entitats d'estalvi en un comunicat conjunt. Aquest pla, segons les caixes, compleix els requeriments del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària espanyol (FROB) i de la Comissió Europea (CE). Els propers passos seran la presentació del pla al Banc d'Espanya i a la CE per a la seva aprovació formal i la posterior convocatòria de assemblees de les tres caixes, ja que són aquests els òrgans de govern sobirans que hauran de donar pas al naixement de la nova entitat, amb la conformitat de la Generalitat. Ai, mare !!!

Raimon celebra els 50 anys d''Al vent' amb un concert antològic a l'Auditori

Raimon - Al vent

El cantautor Raimon actua a l'Auditori de Barcelona, en un recital antològic que servirà per celebrar els 50 anys de la Nova Cançó, els mateixos que té Al vent, una de les primeres i més emblemàtiques cançons del músic valencià. El concert, emmarcat en el XV Festival Barnasants, té les entrades exhaurides.

Serà una "rebosteria selecta" de tota la seva obra amb temes imprescindibles a la seva carrera, com Diguem no, Jo vinc d'un silenci i Veles e vents i amb cançons noves que donaran forma a un nou àlbum que es publicarà a final d'aquest any o a començament del 2011, segons ha assegurat avui l'artista. Raimon 220310 CATr

"No sé explicar les cançons, les cançons s'escolten", ha dit l'artista referint-se a les seves noves creacions, temes com Punxa de temps i Bagdad 91, que sonaran a Barcelona per primera vegada abans de ser recollits en un disc que encara no té títol.

Raimon no cantava a l'Auditori des del 2004, quan va oferir un concert monogràfic amb tota l'obra de Salvador Espriu. En aquesta ocasió estarà acompanyat a la guitarra per Miquel Blasco i Joan Urpinell; Pau Doménech tocarà el clarinet, i Fernando Serena el contrabaix.

Raimon també tornarà a cantar a París després de quatre anys. Serà en el Gran Amfiteatre de l'Escola de Musicologia de La Sorbona el 14 d'abril.