lo carrer del riu

lo carrer del riu

25 de març, 2010

Benet XVI, acorralat pels casos de pederàstia

Els casos de pederàstia continuen esquitxant l'església catòlica i ara, directament, Benet XVI. Si fa uns dies esclataven els casos d'abusos de bisbes irlandesos i ahir Benet XVI acceptava la dimissió d'un ex-secretari papal per abusos sexuals, avui The New York Times publica que el Vaticà va encobrir un sacerdot que havia abusat de dos-cents nens sords durant més de vint anys.

Segons que explica el diari nord-americà, l'any 1996, l'aleshores cardenal Joseph Ratzinger, i responsable de la Congregació per a la Doctrina de la Fe (1981-2005), va ignorar dues cartes enviades per l'arquebisbe de Milwakee acusant el sacerdot de Wisconsin, Lawrence Murphy, d'abusar de nens de l'escola per a sords en què va treballar entre 1950 i 1974. L'arquebisbe de Milwakee demanava a Ratzinger, encarregat de decidir les expulsions i les canonitzacions, que expulsés Murphy del cos eclesiàstic. Però la resposta va ser l'empresa d'un judici canònic secret entre els bisbes de Wisconsin. Murphy va enviar una carta de penediment a Ratzinger al·legant que estava malalt i el procés va ser aturat. Murphy fou traslladat a una altra diòcesi el 1974 i va treballar durant més de vint anys en col·legis i esglésies parroquials, fins que es va morir, el 1998.

Els documents que publica The New York Times han sortit a la llum ara amb motiu del judici contra la diòcesi de Milwakee. En resposta a aquestes informacions, la Santa Seu ha publicat avui un comunicat en què defensa Benet XVI i diu que l'església no va castigar Murphy perquè es trobava 'molt malalt'.

Vicent Partal: La responsabilitat del Vaticà. (VilaWeb)

Cap comentari: