24 de febrer, 2008
Barça 5 - Llevant 1
Estopa, l'antídot lingüístic
L'èxit d'aquests dos germans, amb una trajectòria musical nascuda, crescuda i madurada a Catalunya, és una prova més de la normalitat en que es viu en aquest país. Les veus que insisteixen dia sí dia també que a Catalunya està prohibit respirar en castellà, s'haurien de qüestionar com és possible que un grup com Estopa hagi pogut arribar fins on és ara i com pot ser que mantinguin, també en aquesta terra, un públic fidel.
Davant el paisatge apocalíptic que ens pinten els anomenats no nacionalistes, la vitalitat d'Estopa ens recorda la magnitud de les seves mentides. Per a cantar en una llengua prohibida, perseguida i boicotejada, segons la dialèctica no nacionalista, no està gens malament. El castellà mor a Catalunya, però Estopa omplirà el Palau Sant Jordi el 13 de juny. A algú li hauria de caure la cara de vergonya.
Ridao diu que 'Espanya s'assembla cada dia més a Sèrbia' i que Zapatero 's'ha aliat amb els dolents'
Ridao també ha fet referència explícita a Rússia, Romania, Bulgària i la Xina; 'en comptes de fer-ho amb els bons', i ha indicat els Estats Units i França. Ridao ha apuntat aquesta actitud de l'executiu espanyol com un motiu més que justifica que Catalunya vulgui separar-se de l'Estat.
Més de 200 persones participen a la marxa commemorativa de l'exili republicà a Prats de Molló
Seguint els camins de muntanya per on havien passat els refugiats, fa 69 anys, els participants han arribat dues hores desprès a Prats de Molló. El febrer del 1939 prop de 100.000 persones havien arribat al poble per la carretera baixant del coll d'Ares que ha estat batejada avui amb el nom de 'Route de la Retirada' per l'alcalde del Poble, Bernard Remedi.