lo carrer del riu

lo carrer del riu

24 de febrer, 2008

Barça 5 - Llevant 1

Puyal 240208 Tot seria diferent a la Lliga si el Barça s'hagués posat les piles des del primer dia i, sobretot, si no hagués patit tantes lesions. Dos partits amb tots els davanters a punt revelen que les baixes han condicionat l'equip, fins a col·locar-lo en la tessitura actual d'haver de perseguir sense alè el Madrid. Tres gols a Glasgow i cinc al Llevant demostren que la davantera fantàstica no s'ha vist en tota la temporada perquè els seus components no han coincidit. Rijkaard s'ha permès el luxe de prescindir d'Henry --va marcar a Saragossa i a Escòcia-- al veure que Ronaldinho dóna senyals de vida. Els dos bastions ofensius de l'atac, Messi i Etoo, han marcat tres gols cada un en els dos partits de la setmana. La visita del Llevant ha brindat al Barça la possibilitat de confirmar amb una certa facilitat el seu partidàs de Glasgow. Sí, era el cuer, igual que el Celtic va ser titllat de ser una banda. Però, malgrat tot, l'onze blaugrana ha demostrat el seu poder ofensiu i la seva fermesa anímica. En tots dos partits ha encaixat gols i ha reaccionat immediatament. Sense laments i sense victimisme, sense dubtes. Decidit a lluitar contra la contrarietat amb valentia. Com hauria de ser sempre i com s'ha vist tan poques vegades aquesta temporada. Per això el Barça va a remolc, encara que aquesta tarda s'hagi divertit molt amb una mà de gols (la primera de la temporada) al Llevant. FOTOGALERIA SPORT: Les millors fotos del partit

Estopa, l'antídot lingüístic

Els germans José i David Muñoz, els Estopa, són a punt d'estrenar nou disc. L'han titulat Allenrok que no és sinó Kornellà a l'inrevés. Amb motiu d'aquest llançament l'Avui els va fer una entrevista. La primera pregunta fa referència a les xifres de vendes del grup, uns tres milions de còpies –pirateria a banda– dels seus anteriors treballs.

L'èxit d'aquests dos germans, amb una trajectòria musical nascuda, crescuda i madurada a Catalunya, és una prova més de la normalitat en que es viu en aquest país. Les veus que insisteixen dia sí dia també que a Catalunya està prohibit respirar en castellà, s'haurien de qüestionar com és possible que un grup com Estopa hagi pogut arribar fins on és ara i com pot ser que mantinguin, també en aquesta terra, un públic fidel.

Davant el paisatge apocalíptic que ens pinten els anomenats no nacionalistes, la vitalitat d'Estopa ens recorda la magnitud de les seves mentides. Per a cantar en una llengua prohibida, perseguida i boicotejada, segons la dialèctica no nacionalista, no està gens malament. El castellà mor a Catalunya, però Estopa omplirà el Palau Sant Jordi el 13 de juny. A algú li hauria de caure la cara de vergonya.

Ridao diu que 'Espanya s'assembla cada dia més a Sèrbia' i que Zapatero 's'ha aliat amb els dolents'

El candidat d'ERC per Barcelona, Joan Ridao, ha dit aquest dissabte a la tarda, en el marc d'una calçotada organitzada per les JERC, que 'Espanya cada dia s'assembla més a Sèrbia' i que el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, 's'ha aliat amb els dolents' pel fet de no reconèixer Kosovo com a estat.

Ridao també ha fet referència explícita a Rússia, Romania, Bulgària i la Xina; 'en comptes de fer-ho amb els bons', i ha indicat els Estats Units i França. Ridao ha apuntat aquesta actitud de l'executiu espanyol com un motiu més que justifica que Catalunya vulgui separar-se de l'Estat.

Més de 200 persones participen a la marxa commemorativa de l'exili republicà a Prats de Molló

Més de 200 persones han participat aquest dissabte a la marxa commemorativa organitzada per l'associació dels fills i filles de Republicans espanyols i infants de l'èxode (FFREEE). Desprès de La Vajol, Cervera i el Pertús, aquest any, la marxa ha sortit del coll d'Ares fins a Prats de Molló.

Seguint els camins de muntanya per on havien passat els refugiats, fa 69 anys, els participants han arribat dues hores desprès a Prats de Molló. El febrer del 1939 prop de 100.000 persones havien arribat al poble per la carretera baixant del coll d'Ares que ha estat batejada avui amb el nom de 'Route de la Retirada' per l'alcalde del Poble, Bernard Remedi.