lo carrer del riu

lo carrer del riu

25 de juny, 2010

El govern de l'Estat pactarà amb el PP la ubicació del cementiri nuclear

"Dios los cria i ..."

El ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, va explicar ahir que el govern de l'Estat està disposat a endarrerir la decisió sobre la ubicació del magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears per arribar a un pacte amb el PP. «Nosaltres sempre hem dit que el cementiri nuclear s'ha de situar amb el màxim consens social i polític, i lògicament aquest consens polític s'ha de basar en el diàleg i l'acord amb el PP i això és el que farem», va dir Sebastián després de reunir-se amb el portaveu econòmic del PP, Cristóbal Montoro. Sebastián va manifestar també que encara no ha abordat la ubicació del cementiri nuclear amb el PP perquè l'executiu encara no disposa de l'informe que ha elaborat la comissió interministerial sobre els punts forts i febles de cada candidatura i que es podria fer públic avui. En tot cas, ha assegurat que aquest endarreriment en la presa de la decisió està «plenament justificat» perquè «l'important és complir l'objectiu que el magatzem se situï amb el màxim consens social i polític».

Esquerra proposa una selecció estatal optativa

Coincidint amb el Mundial de futbol a Sud-àfrica, ERC proposarà al Congrés que no sigui obligatori assistir a les convocatòries de les seleccions esportives estatals com fins ara ha passat. Els republicans –juntament amb ICV més Esquerra Unida– presentaran una proposició no de llei en aquest sentit, per modificar l'article 47, apartat primer, de la llei 10/1990, de 15 d'octubre, de l'Esport, que regeix les obligacions dels seleccionats espanyols.

A l'exposició dels motius, Esquerra recorda que la llei de l'esport catalana, aprovada el 1988, amb les modificacions posteriors del 1999, dóna suport a les seleccions catalanes però alhora “és molt més respectuosa amb la llibertat i autonomia dels esportistes, ja que no se'ls imposa l'obligatorietat d'assistir a les convocatòries de les seleccions autonòmiques”. Igualment, ERC defensa la llibertat total de l'esportista per triar en el cas de ser convocat, “sigui per motius professionals, personals, familiars o simplement ideològics”.

També presentaran una proposició no de llei perquè el govern promogui la presència en les competicions internacionals de les seleccions esportives autonòmiques que ho demanin. Aquesta proposta no és la primera vegada que es presenta, i mai no ha tirat endavant a causa de la pinça entre PP i PSOE.

Jaume Gilabert: Estic convençut que el tripartit ha fet créixer l'independentisme al PSC

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert (ERC), ha defensat en una entrevista a l'ACN que el president de la Generalitat, José Montilla 'ha fet més actes d'afirmació nacional dels que mai cap president de la Generalitat havia fet'. Gilabert ha defensat l'estratègia de 'responsabilitat' dels republicans en pactar amb el PSC i fer Montilla president, cosa que està convençut que ha fet créixer l'independentisme al PSC. Gilabert diu estar convençut que ERC ha facilitat que el PSC s'adoni governant de la dificultat de les relacions de Catalunya amb l'Estat. També ha advertit que qualsevol sentència que emeti el Tribunal Constitucional espanyol (TC) sobre l'Estatut serà 'absolutament antidemocràtica.

Jordi Cabré: Els mites de Jaume Gilabert (El Punt)

Alcoi recorda l'Ovidi quinze anys després

"Se'n va anar sense cap mena de reconeixement" Si l'any passat va oferir catorze hores de música a Benifairó de la Valldigna, el Col·lectiu Ovidi Montllor de músics (COM) té preparat per a demà el segon 'COMcert' per a retre homenatge al músic i actor de qui ha pres el nom. El concert es farà a Alcoi, vila natal de l'Ovidi, a l'institut Pare Vitòria. En aquest espai, començaran a actuar-hi a les sis de la vesprada quinze grups en record dels quinze anys que fa que Montllor se'n va anar de vacances.

Diu Alfons Olmo, cantant de VerdCel, que Ovidi Montllor 'se'n va anar sense cap mena de reconeixement i sense poder arribar a final de mes [...] li van fer el buit durant la seva última etapa i això no es podrà refer mai més'. Però per recuperar-lo i reconèixer-ne la tasca molts músics l'han recordat amb versions i amb concerts d'homenatges. De tots, el més sonat va ser el que es féu al Palau de la Música el gener del 2006, 'L'Ovidi se'n va a Palau', que més tard va editar-se en format de disc i DVD.

Demà recordaran l'Ovidi Al Tall, Andreu Valor, Autòmats, Batà, Carles Enguix, Hugo Mas, Inòpia, Miquel Pujadó, Naia, Owix, Pi de la Serra, Rafa Xambó, VerdCel, Xavier Morant i Xitxarra Railway.

Els restaurants de l'Alguer tradueixen els menús al català per commemorar els 50 anys del retrobament amb Catalunya

Els restaurants de l'Alguer s'han vestit de gala per commemorar els 50 anys del retrobament d'aquesta ciutat de parla catalana a Sardenya amb Catalunya. Per l'ocasió, el gremi de restauradors ha elaborat un menú de benvinguda per als catalans que visitaran l'Alguer aquests dies i l'ha traduït a l'alguerès. 'Ens hem volgut vestir de festa', ha afirmat el president de la Cambra de Restauradors de l'Alguer, Enrico Daga. Des d'aquest dijous i fins demà dissabte l'Alguer serà testimoni de diferents activitats per redescobrir els llaços entre els dos territoris a partir del viatge que intel·lectuals i membres de la societat civil catalana van fer el 24 d'agost del 1960.

El domini .cat es presenta al Parlament Europeu com exemple per altres comunitats lingüístiques

El grup de treball Dominis Europeus Culturals i Lingüístics ha presentat aquest dijous a la seu de Brussel·les del Parlament Europeu el domini .cat com un exemple a seguir per altres comunitats culturals i lingüístiques com la bretona (.bzh), la gal·lesa (.cym), la basca (.eus), la gallega (.gal) i l'escocesa (.scot) que volen crear un domini a Internet 'replicant la plantilla' de .cat. Una plantilla d'èxit perquè ha sabut identificar el poble català 'no amb un territori físic, amb fronteres que el separen, sinó amb una llengua que l'uneix', ha declarat Bertrand de la Chapelle, responsable de Societat de la Informació al ministeri francès d'Afers Exteriors, en l'acte de presentació.

Ajornat l'augment del rebut de la llum previst per a l'1 de juliol

Algo chiquitito!!! El ministre d'Indústria, Turisme i Comerç, Miguel Sebastián, ha anunciat aquest dijous que el Govern suspendrà l'apujada de la tarifa del llum el juliol i buscarà amb el Partit Popular un acord que inclogui una "profunda revisió de costos" del sistema elèctric en què no hi hagi "línies vermelles".

Després de ser preguntat si aquesta disposició de diàleg sense restriccions inclou també la revisió del tancament de la central burgalesa de Santa María de Garoña, ha assegurat que el seu objectiu és mirar "cap endavant" i que "la situació econòmica és molt difícil". "Cal mirar el futur amb un horitzó ampli sense línies vermelles", ha insistit.

Sebastián ha explicat que la suspensió de l'apujada de la tarifa afecta en principi només la revisió de juliol i ha considerat que, una vegada pres "el temps" per a la revisió de costos, s'actuarà sobre els ingressos. A més, ha dit haver rebut una "resposta també positiva" de CiU a la recerca d'un pacte d'Estat sobre energia. Ui, amb estos no hi contàvem!

I qui l'entèn el rebut de la llum ?

Els bisbes espanyols demanen que es mantingui el santcrist a les aules per transmetre «valors»

Oreeemus! Quina barra !!! La Nit 250610 COMr

La Conferència Episcopal Espanyola va aprovar ahir un document sobre l'exposició pública de símbols religiosos a Europa en què demana que el santcrist es mantingui especialment a les escoles per transmetre «identitat» i «valors». Considera que posar-se en contra dels «símbols que modelen la història d'un poble deixaria pas a societats contradictòries». "Fes lo que jo et dic. No facis lo que jo faig"

El fiscal sol·licita el processament de Fabra per delictes contra la hisenda pública

El fiscal del cas Fabra, Luis Pastor, ha demanat el processament del president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, per delictes contra la hisenda pública durant la vista prèvia que s'ha celebrat aquest matí i que està prevista en la llei del jurat, per a concretar la imputació o sol·licitar el sobreseïment de la causa o demanar que es practiquen noves diligències.

Pastor, ha demanat que es jutge a Fabra per presumptes delictes de suborn propi, tràfic d'influències, prevaricació i contra la hisenda pública segons fonts del cas. Un informe elaborat per dos perits d'Hisenda, sosté que Fabra va defraudar al fisc un milió d'euros en cinc anys. Al costat de Millet, un passarell.

La Terra Alta estrena el primer càmping amb port fluvial

L'oferta d'allotjament turístic a la Terra Alta s'incrementarà aquesta temporada turística amb l'obertura d'un càmping a la Pobla de Massaluca, que disposa d'un centenar de places. El càmping està situat al costat del riu Matarranya i del pantà de Riba-roja d'Ebre i és el primer de la Terra Alta amb port fluvial.

El càmping ofereix un servei de restaurant, que basa els seus plats amb productes típics de la zona.